Pastel de lima y pistachos

Ja no tornarem a passejar en la foscor de la nit, malgrat que el cor no hagi deixat d’estimar ni la lluna de brillar. Perquè lespasa fereix la seva funda, i l’ànima desgasta el pit, el cor s’ha d’aturar per tornar a respirar, i fins a l’amor li cal descansar. Tot i que la nit es va fer per als amants, i el dia sempre torna massa aviat, tu i jo ja no tornarem a passejar sota la llum de la Lluna. ( ...


Ja no tornarem a passejar
en la foscor de la nit,
malgrat que el cor no hagi deixat d’estimar
ni la lluna de brillar.
Perquè lespasa fereix la seva funda,
i l’ànima desgasta el pit,
el cor s’ha d’aturar per tornar a respirar,
i fins a l’amor li cal descansar.
Tot i que la nit es va fer per als amants,
i el dia sempre torna massa aviat,
tu i jo ja no tornarem a passejar
sota la llum de la Lluna.
(Lord Byron)

Así es, no volveremos a vagartan tarde en la noche,
aunque el corazón siga amando
y la luna conserve el mismo brillo.
Pues así como la espada gasta su vaina,
y el alma consume el pecho,
asimismo el corazón debe detenerse a respirar,
e incluso el amor debe descansar.
Aunque la noche fue hecha para amar,
y los días vuelven demasiado pronto,
aún así no volveremos a vagar
a la luz de la luna.


(Lord Byron)



No, ja no és possible donar marxa enrera, lestiu s´ha acabat i ja està aquí un nou curs. Aviat els dies seran més curts, el temps refrescarà i ja no donarà tanta mandra encendre el forn. Preparats per començar? Jo sí! Confesso que començava a trobar a faltar publicar en el blog...la mateixa sensació que tenia de nena quan després de les vacances estivals tenia ganes destrenar els llibres i veure de nou a les meves amigues del col·legi...
No, ya no es posible dar marcha atras, el verano terminó y ya está aquí un nuevo curso. Pronto los días serán más cortos, el tiempo refrescará y ya no dará pereza encender el horno ¿Preparados para empezar? ¡Yo sí! Confieso que empezaba a echar de menos publicar en el blog...la misma sensación que tenía de niña cuando tras las vacaciones estivales tenía ganas de estrenar los libros nuevos y ver de nuevo a mis amigas del colegio...
I per començar nova temporada què millor que un deliciós pastís de llima i festucs? Aquest el vaig preparar fa unes setmanes per a laniversari de la meva germaneta, que el va escollir entre diverses propostes que li vaig presentar. Aquest naked cake o pastís nu (per no portar cobertura ) és del llibre Clandestine Cake Club i espero que no us tireu enrere per la seva aparentment laboriosa preparació i us animeu a fer-lo, perquè és un dels millors pastissos que he tastat, la llima combina deliciosament amb el festuc i no és gens embafador...ja mexplicareu ;)
Y para empezar nueva temporada ¿qué mejor que un delicioso pastel de lima y pistachos? Este lo preparé hace unas semanas para el cumpleaños de mi hermanita que lo escogió entre varias propuestas que le presenté. Este "naked cake" o pastel desnudo (por no llevar cobertura ) es del libro Clandestine Cake Club y espero que no os echéis atrás por su aparentemente laboriosa preparación y os animéis a hacerlo, pues es uno de los mejores pasteles que he probado, la lima combina deliciosamente con el pistacho y no es nada empalagoso...ya me contaréis ;)


Més receptes de pastissos a Dit i Fet AQUÍ
Más recetas de pasteles en Dit i Fet AQUÍ




PASTÍS DE LLIMA I FESTUC

Ingredients per al bescuit:

-300 g de mantega estovada
-250 de sucre superfí
-5 ous
-300 g de farina amb llevat
-1 culleradeta de llevat en pols
-ratlladura de 3 llimes
-suc de 2 llimes
-50 g de festucs finament picatsIngredients pel xarop de llima:

-suc de 2 llimes
-2 cullerades de sucre superfíIngredients per a la crema de llima:

-60 g de mantega tallada a daus
-2 ous
-170 g de sucre superfí
-ratlladura de 3 llimes
-suc de 3 llimesIngredients per a la cobertura i decoració:

-250 g de mantega estovada
-200 g de formatge cremós gras del frigorífic
-ratlladura duna llima
-250 g de sucre superfí
-75 g de xocolata negra amb mínim 70% cacau
-125 g de festucs trossejatsPreparació:

Calentar el forn a 180ºC. Greixar tres motlles rodons baixos de 20 cm. Batre la mantega i el sucre usant una cullera de fusta o una batedora elèctrica fins a obtenir una mescla esponjosa. Afegir els ous dun en un, batent bé després de cada addició i agregant una cullerada de farina amb lúltim ou per evitar que es qualli.
Afegir la farina restant i el llevat en pols fins que shagi integrat. Agregar lescorça i el suc de llima i els festucs finament trossejats i barreja-ho bé fins que shagin integrat. Dividir la mescla entre els tres motlles, estenent-la de manera uniforme. Coure´ls durant 25-30 minuts o fins que en introduir un escuradents al centre aquest surti net. Deixar-los en els motlles completament.

Mentre, fer el xarop. Tirar el suc de llima i el sucre en una casserola a foc lent i remoure bé fins que el sucre shagi dissolt completament i, a continuació, deixar-lo que bulli. Retirar-lo del foc i deixar que es refredi.

Mentre els bescuits estan encara calents, treurels dels motlles i transferir-los a una reixeta. Seguidament, abocar amb cura el xarop de llima sobre la part superior de cadascun (pot ser que en sobri una mica). Deixar que els pastissos es refredin completament.

Tirar tots els ingredients de la crema de llima en una casserola petita amb fons gruixut i posar-la a coure a foc lent, removent constantment amb una cullera de fusta. No deixar que la mescla bulli ja que, en cas contrari, els ous es couran. Quan hagi espessit prou com per a cobrir el dors de la cullera, passar-la per un colador i transferir-la a un bol. Cobrir i deixar que es refredi.

Per fer la cobertura, batre la mantega fins que estigui cremosa. Afegir el formatge crema i barrejar-ho fins que tot shagi integrat. Afegir lescorça de llima i, a continuació, sedassar i afegir el sucre glassé i batre fins a obtenir una textura esponjosa.

Per decorar el pastís, fondre la xocolata en un bol col·locat dins duna casserola amb aigua bullint, sense que toqui laigua la base del recipient i, a continuació, abocar-lo sobre un silpat i estendre´l amb una llengua fins que adquireixi un grossor de 3 mm. Ruixar-lo amb alguns festucs trossejats i deixar que es refredi. Després guardar-ho en la nevera.

Muntatge del pastís: col·locar un dels bescuits freds sobre una font, estendre per damunt un terç de la cobertura i, a continuació, cobrir-ho amb una generosa capa de crema de llima. Afegir una ruixada dels festucs trossejats restants. Col·locar un segon bescuit damunt i repetir el procés amb les altres capes. Per acabar, partir la xocolata amb festucs en trossos toscs i distribuir-los sobre la part superior del pastís.

PASTEL DE LIMA Y PISTACHO

Ingredientes para el bizcocho:

-300 g de mantequilla reblandecida

-250 de azúcar superfino

-5 huevos

-300 g de harina con levadura

-1 cucharadita de levadura en polvo

-ralladura de 3 limas

-zumo de 2 limas

-50 g de pistachos finamente picados

Ingredientes para el sirope de lima:

-zumo de 2 limas

-2 cucharadas de azúcar superfino

Ingredientes para la crema de lima:

-60 g de mantequilla cortada a dados

-2 huevos

-170 g de azúcar superfino

-ralladura de 3 limas

-zumo de 3 limas

Ingredientes para la cobertura y decoración:

-250 g de mantequilla reblandecida

-200 g de queso crema graso del frigorífico

-ralladura de 1 lima

-250 g de azúcar superfino

-75 g de chocolate negro con mínimo de 70% cacao

-125 g de pistachos troceados

Preparación:

Precalentar el horno a 190ºC. Engrasar tres moldes redondos bajos de 20 cm. Batir la mantequilla y el azúcar usando una cuchara de madera o una batidora eléctrica hasta obtener una mezcla esponjosa. Añadir los huevos de uno en uno, batiendo bien después de cada adición y agregando una cucharada de harina con el último huevo para evitar que se cuaje.

Añadir la harina restante y la levadura en polvo hasta que se haya integrado. Agregar la corteza y el zumo de lima y los pistachos finamente troceados y mézclalo bien hasta que se hayan integrado. Dividir la mezcla entre los tres moldes, extendiéndola de modo uniforme. Hornearlos durante 25-30 minutos o hasta que al introducir un pincho en el centro este salga limpio. Dejarlos en los moldes para que se enfríen completamente.

Mientras, hacer el sirope. Echar el zumo de lima y el azúcar en una cacerola a fuego lento y remover bien hasta que el azúcar se haya disuelto completamente y, a continuación, dejarlo que hierva. Retirarlo del fuego y dejar que se enfríe.

Mientras los bizcochos están todavía calientes, sacarlos de los moldes y transferirlos a una rejilla. Seguidamente, verter con cuidado el sirope de lima sobre la parte superior de cada uno (puede que sobre un poco). Dejar que los pasteles se enfríen completamente.

Echar todos los ingredientes de la crema de lima en una cacerola pequeña con fondo grueso y a fuego lento, removiendo constantemente con una cuchara de madera. No dejar que la mezcla hierva ya que, de lo contrario, los huevos se cocerán. Cuando haya espesado lo suficiente como para cubrir el dorso de la cuchara, pasarlo por un colador y transferirlo a un cuenco. Cubrir y dejar que se enfríe.

Para hacer la cobertura, batir la mantequilla hasta que esté cremosa. Añadir el queso crema y mezclarlo hasta que todo se haya integrado. Añadir la corteza de limón y, a continuación, tamizar y añadir el azúcar glasé y batir hasta obtener una textura esponjosa.

Para decorarlo, derretir el chocolate en un cuenco colocado dentro de una cacerola con agua hirviendo, sin que toque el agua la base del recipiente y, a continuación, verterlo sobre un silpat y extenderlo con una espátula hasta que adquiera un grosor de 3 mm. Rociarlo con algunos pistachos troceados y dejar que se enfríe. Después guardarlo en la nevera.

Montaje del pastel: colocar uno de los pasteles fríos sobre una fuente, extender por encima un tercio de la cobertura y, a continuación, cubrirlo con una generosa capa de crema de lima. Añadir una rociada de los pistachos troceados restantes. Colocar un segundo bizcocho encima y repetir el proceso con las demás capas, guardando algunos pistachos para decorar la parte superior. Colocar el bizcocho final encima y cubrirlo con la cobertura restante. Partir el chocolate con pistachos en pedazos toscos y distribuirlos sobre la parte superior del pastel.

Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

general dolç gerds ...

"M"imaginava la pluja caient sense parar, com cau en els dies grisos d"estiu. Degota dels núvols, de les teulades, dels arbres. Quan per fi surt el sol, cadascuna de les gotes que penja d"una branca és un petit arcoíris condensat." (Melisande! Què són els somnis? Hillel Halkin) Pensareu que estic boja, parlant de pluja d"estiu i més vivint a Eivissa, a la qual toth ...

cacao cacau chocolate ...

“Perquè els pastissos daniversaris tenien a veure precisament amb la nostàlgia, bé ho sabia; amb buscar dins i amb utilitzar els sentits per rememorar un instant dinfància perfecta” (Amigues entre fogons. Kate Jacobs) “Porque las tartas de cumpleaños tenían que ver precisamente con la nostalgia, bien lo sabía; con buscar dentro y con utilizar los sentidos para rememorar un instante de infancia per ...

general bescuit dolç ...

"A ell li va semblar difícil saber si estava sent sincera o si estava interpretant el seu propi personatge. La seva bellesa s"interposava, com una tela d"aranya a través de la qual era difícil veure-la amb claredat"(El cant del cucut. Robert Galbraith) El que més m"ha agradat d"aquesta recepta de plum cake amb cor de cacau de la SandeeA (sí, sí, de la SandeeA #elquea ...

FORMATGE DE CABRA MASSA BRICK POMA

Per 12 saquets: 24 làmines de pasta brick 12 talls de formatge de cabra o formatge de sabor intens 10 pomes Mantega fosa. Cebollí o cordill apte per forn per lligar els saquets. Preparació: Tallem la poma a daus petits i la posem a una olla amb dos cullerades de mantega i dos cullerades de sucre i la coem fins que quedi toveta. Posem dos làmines de pasta brick sobre laltra (perquè el saquet qued ...

POSTRES ROLLCAKE

Ingredients massa decoració: 30 grms de mantega 30 grms de sucre glass 1 clara d’ou 40 grms de farina colorants Ingredients planxa: 4 ous 80 grms de farina 80 grms de sucre Ingredients farcit: 150 ml de nata per muntar 40 grms de sucre Preparació: Primer preparem la massa per decorar posant en un bol la mantega i el sucre. Batem amb les varetes elèctriques i afegim la clara d’ou i continuem barre ...

general bescuit cacau ...

"La vida és un moment: aquest" (La reina descalça. Ildefonso Falcones) Cada vegada que preparo aquest bescuit de cacau i maionesarepto als meus comensals a que endevinin quin és el seu ingredient secret, us asseguro que fins ara ningú ho ha encertat. Encara que en realitat, si ho pensem bé, la maionesa no és més que una emulsió d"oli i ou, dos ingredients habituals en qualsevol bes ...

bescuit bizcocho cake ...

Ja se m´ha fet tard Me´n vaig, me´n vaig, me´n vaig! Ho veus? Ho veus? Ja són més de les tres! Me´n vaig, me´n vaig! Què tal? Adéu! Me´n vaig, me´n vaig, me´n vaig No, no, no, no, no, no, no, jo ja me´n vaig! Si em parlen ja no hi som! Me´n vaig, me´n vaig! Què tal? Adéu! Me´n vaig, me´n vaig, me´n vaig! (Conill blanc. Alícia al país de les meravelles Ya se me hizo tarde ¡Me voy, me voy, me voy! ¿ ...

chocolate coco Dolç ...

“Es casi imposible corresponder a todas las personas que nos ayudan a lo largo de la vida. Quizá sea más sencillo rendirse ante el milagroso alcance de la generosidad humana y seguir diciendo gracias, eterna y sinceramente, mientras nos alcance la voz”. (Comer, rezar, amar. Elizabeth Gilbert) De niña pensaba que mi madre no era como las demás madres, porque nunca nos dejó comer a mis hermanas y a ...

Pa pan recepta tradicional ...

"Els efectes del temps, visibles i invisibles..." (La cadernera. Donna Tartt) "Los efectos del tiempo, visibles e invisibles..." (El jilguero. Donna Tartt) Imperdonable, ho sé, però fins ara mai havia elaborat ni provat les tradicionals llesques amb ou de llet, unes postres de Setmana Santa típiques de molts llocs de la nostra geografia...menys dEivissa. Imperdonable, lo sé, p ...

general dolç herba sana ...

"Cada dia necessito menys coses, i les poques que necessito les necessito molt poc" Sant Francesc d"Assís M"agraden aquestes senzilles paraules. Realment el que necessitem per ser feliços ocupa molt poc espai, llàstima que no sempre sapiguem apreciar-ho. Entre els béns que jo més vull, ho he dit moltes vegades, es troba l"amistat. No tothom pot presumir de tenir vertaders ...