Pastís de xocolata i crema de stracciatella


"I si és més complicat que tot això? ¿I si el contrari també és cert? Perquè si de vegades sobté el mal de les bones accions, on diu que de les males accions només sobté el mal? Pots equivocar-te de camí i que tot i així aquest et porti a on vols anar. O, viceversa, de vegades pots fer-ho tot malament i tot i així surt bé "(La cadernera. Donna Tartt)

Blog Dit i Fet


El futur és impredictible, crec que per aquesta idea em va agradar tant el llibre de Donna Tartt del que he extret el paràgraf de la meva entrada davui. La vida és totalment inesperada i que en qualsevol moment ens pot canviar en rodó. Som conseqüència dels nostres propis actes? Sens dubte també influeixen les decisions que anem prenent i els camins que escollim, però no podem pensar que ho tenim tot segur ...

Això em porta a pensar en els petits plaers que ens ofereix la vida. Entre els meus, sobretot ara que ha arribat el fred i la pluja, es troba gaudir dun bon llibre i una infusió, enrotllada en una manta sobre el tou sofà de la sala. Un plaer només superable al de gaudir dun deliciós tros de pastís de xocolata :)))

Fa uns mesos, amb la meva recepta de Torta Setteveli, vaig ser una de les dotze guanyadores del concurs de receptes The Xocolate Challenge organitzat per Xocolates Valor. Que la meva recepta fos triada com una de les 12 millors receptes de xocolata de lany, em va produir una alegria enorme, i no negaré que també em va fer una gran il·lusió rebre el premi: xocolata per a un any sencer!!! Després de repartir-ne entre família i amics encara me nha quedat una quantitat prou gran com per decidir-me a provar (sense presses) les onze restants receptes guanyadores, i avui li ha tocat el torn a la proposta de lIngrid.

Pastís de xocolata i crema de stracciatella

Ingredients per als bescuits:

-20 g de cacau pur en pols

-6 ous

-125 g de sucre

-100 g de farina

-1 pessic de sal

Ingredients per a la crema de stracciatella:

-200 ml de nata (crema de leche) líquida per muntar (35% MG)

-200 g de formatge mascarpone

-100 g de llavors de xocolata

Ingredients per al ganache de xocolata:

-200 g de xocolata negra

-200 ml de nata (crema de leche) líquida per muntar(35% MG)

Preparació dels bescuits:

Comencem escalfant el forn a 180ºC. Separem els rovells de les clares dou. Muntem les clares a punt de neu amb la mica de sal i reservem. A part, batem els rovells dou amb el sucre a velocitat mitjana-alta, fins que blanquegin i hagin doblat el seu volum, aproximadament uns 3-4 minuts.

Tamisem la farina i el cacau conjuntament, els incorporem a la barreja de rovells i sucre i barregem suaument i a poc a poc amb una llengua, fins que ens quedi tot ben integrat. Finalment afegim les clares dou a punt de neu i seguim integrant amb suaus moviments.

Greixem 3 motlles de 15 cm de diàmetre i repartim la massa resultant entre ells. Posem al forn uns 10 minuts i deixem refredar completament sobre una reixeta.

Preparació de la crema de stracciatella:

Batem a velocitat alta, la crema de mascarpone i la nata (crema de leche) líquida fins que obtinguem un chantilly ben ferma. Afegim les llavors de xocolata i remenem amb una espàtula perquè es barregin bé.

Preparació del ganache de xocolata:

Trossegem la xocolata en un bol. Portem la nata (crema de leche) a ebullició i quan comenci a bullir la bolquem sobre la xocolata. Deixem un minut i llavors remenem fins a obtenir una crema suau i sense grumolls. La deixem refredar i després la posem a la nevera perquè reposi mitja hora.

Muntatge del pastís:

Col·loquem una base de pastís de xocolata sobre una safata de servir. Repartim sobre ella la meitat de la crema de stracciatella. Col·loquem la següent base de pastís i procedim de la mateixa manera amb la resta de crema. Cobrim amb lúltima base de pastís i deixem refredar a la nevera unes 2 hores.

Passats els temps marcats traiem de la nevera el pastís i el ganache de xocolata i amb lajuda duna llengua metàl·lica, cobrim el pastís completament amb el ganache. Reservem a la nevera fins el moment de servir.

"¿Y si es más complicado que todo eso? ¿Y si lo contrario también es cierto? Porque si a veces se obtiene el mal de las buenas acciones, ¿dónde dice que de las malas acciones sólo se obtiene el mal? Puedes equivocarte de camino y que aún así este te lleve a donde quieres ir. O, viceversa, a veces puedes hacerlo todo mal y aún así sale bien" (El jilguero. Donna Tartt)




El futuro es impredecible, creo que por esta idea me gustó tanto el libro de Donna Tartt del que he extraído el párrafo de mi entrada de hoy. La vida es totalmente inesperada y que en cualquier momento nos puede cambiar en redondo ¿Somos consecuencia de nuestros propios actos? Sin duda también influyen las decisiones que vamos tomando y los caminos que escogemos, pero no podemos pensar que lo tenemos todo seguro...

Eso me lleva pensar en los pequeños placeres que nos ofrece la vida. Entre los míos, sobre todo ahora que ha llegado el frío y la lluvia, se encuentra disfrutar de un buen libro y una infusión, enrollada en una manta sobre el mullido sofá de la sala. Un placer solo superable al de disfrutar de un delicioso trozo de tarta de chocolate :)))

Hace unos meses, con mi receta de Torta Setteveli , fuí una de las doce ganadoras del concurso de recetas The Chocolate Ghallenge organizado por Chocolates Valor. Que mi receta fuera elegida como una de las 12 mejores recetas del año, me produjo un subidón enorme, y no negaré que también me hizo una gran ilusión recibir el premio: ¡chocolate para un año entero! Después de repartir entre familia y amigos aún me ha quedado una cantidad lo suficientemente grande como para decidirme a probar (sin prisas) las once restantes recetas ganadoras, y hoy le ha tocado el turno a la propuesta de Ingrid.




Tarta de chocolate y crema de stracciatella

Ingredientes para los bizcochos:

-20 g de cacao puro en polvo

-6 huevos

-125 g de azúcar

-100 g de harina

-1 pizca de sal

Ingredientes para la crema de stracciatella:

-200 ml de nata (crema de leche) líquida para montar

-200 g de queso mascarpone

-100 g de pepitas de chocolate

Ingredientes para el ganache de chocolate:

-200 g de chocolate negro

-200 ml de nata (crema de leche) líquida para montar

Preparación de los bizcochos:

Empezamos precalentando el horno a 180ºC. Separamos las yemas de las claras de huevo. Montamos las claras a punto de nieve con la pizca de sal y reservamos. Aparte, batimos las yemas de huevo junto al azúcar a velocidad media-alta, hasta que blanqueen y hayan doblado su volumen, aproximadamente unos 3-4 minutos.




Tamizamos la harina y el cacao conjuntamente, lo incorporamos a la mezcla de yemas y azúcar y mezclamos suavemente y poco a poco con una espátula, hasta que nos quede bien integrado. Por último añadimos las claras de huevo a punto de nieve y seguimos integrando con movimiento envolventes.




Engrasamos 3 moldes de 15 cm de diámetro y repartimos la masa resultante entre ellos. Horneamos unos 10 minutos y dejamos enfriar completamente sobre una rejilla.

Preparación de la crema de stracciatella:

Batimos a velocidad alta, la crema de mascarpone y la nata (crema de leche) líquida hasta que obtengamos un chantilly bien firme. Agregamos las pepitas de chocolate y removemos con una espátula para que se mezclen bien.

Preparación del ganache de chocolate:

Troceamos el chocolate en un bol. Llevamos la nata (crema de leche) a ebullición y cuando empiece a hervir la volcamos sobre el chocolate. Dejamos un minuto y entonces removemos hasta obtener una crema suave y sin grumos. La dejamos enfriar y después la metemos en la nevera para que repose media hora.

Montaje de la tarta:

Colocamos una base de tarta de chocolate sobre una bandeja de servir. Repartimos sobre ella la mitad de la crema de stracciatella. Colocamos la siguiente base de tarta y procedemos de igual manera con el resto de crema. Cubrimos con la última base de tarta y dejamos enfriar en la nevera unas 2 horas.


Pasados los tiempos marcados, sacamos del frigorífico la tarta y el ganache de chocolate y con la ayuda de una espátula metálica, cubrimos la tarta completamente con el ganache, tanto por arriba como por los lados. Guardar en la nevera hasta el momento de servir.

Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

9 recetas postres

Una caseta de xocolata per la princesa de la casa en el dia del seu aniversari!! Ingredients. Un pa de pessic rectangular. Almivar per a banyar el pa de pessic. Nata líquida, xocolata negra, per a fer la trufa. lacasitos per a decorar. La teulada esta feta de toblerone, i la xemeneia és un núvol L'interior del pastís està farcit de trufa suau i les pareds de trufa rústica. Les finestres i la p ...

general bescuit cacau ...

"La vida és un moment: aquest" (La reina descalça. Ildefonso Falcones) Cada vegada que preparo aquest bescuit de cacau i maionesarepto als meus comensals a que endevinin quin és el seu ingredient secret, us asseguro que fins ara ningú ho ha encertat. Encara que en realitat, si ho pensem bé, la maionesa no és més que una emulsió d"oli i ou, dos ingredients habituals en qualsevol bes ...

general dolç gerds ...

"M"imaginava la pluja caient sense parar, com cau en els dies grisos d"estiu. Degota dels núvols, de les teulades, dels arbres. Quan per fi surt el sol, cadascuna de les gotes que penja d"una branca és un petit arcoíris condensat." (Melisande! Què són els somnis? Hillel Halkin) Pensareu que estic boja, parlant de pluja d"estiu i més vivint a Eivissa, a la qual toth ...

Dolç dulce Nadal ...

"Coneixes aquell lloc entre el somni i el despertar, el lloc on encara pots recordar els somnis? Allí és on testaré esperant" Peter Pan "¿Conoces ese lugar entre el sueño y el despertar, el lugar donde todavía puedes recordar los sueños? Ahí es donde te estaré esperando" Peter Pan Encara que, naturalment, he preparat un tortell per avui, per acomiadar aquest nadal he preferit a ...

Anglaterra Cooking Challenge gelats ...

De vegades tot gira en rodó duna forma estranya, veritat? (La cadernera. Donna Tartt) A veces todo gira en redondo de una forma extraña ¿verdad? (El jilguero. Donna Tartt) Per al repte dabril de les Cooking Challenge la nostra estimada Ly ens va desafiar a preparar un Artic Roll. Aquestes postres anglosaxones varen ser creades el 1950 pel txec Ernest Velden, emigrat a Anglaterra el 1939, que les ...

Dolç Salat pastís ...
Ja no tornarem a passejar en la foscor de la nit, malgrat que el cor no hagi deixat d’estimar ni la lluna de brillar. Perquè lespasa fereix la seva funda, i l’ànima desgasta el pit, el cor s’ha d’aturar per tornar a respirar, i fins a l’amor li cal descansar. Tot i que la nit es va fer per als amants, i el dia sempre torna massa aviat, tu i jo ja no tornarem a passejar sota la llum de la Lluna. ( ...

Ja no tornarem a passejar en la foscor de la nit, malgrat que el cor no hagi deixat d’estimar ni la lluna de brillar. Perquè lespasa fereix la seva funda, i l’ànima desgasta el pit, el cor s’ha d’aturar per tornar a respirar, i fins a l’amor li cal descansar. Tot i que la nit es va fer per als amants, i el dia sempre torna massa aviat, tu i jo ja no tornarem a passejar sota la llum de l ...

general albercocs ametlles ...

"-Michel: Per què la tarta de poma és una tarta i no un pastís? Ho dic de debò. Ho estava pensant en la cuina. Un milfulls és una tarta o un pastís? Venga, venga, no anem a deixar aquest bocinet. -Veronique: La tarta té una base de pasta quebrada sobre la qual poses fruita o el que sigui i el pastís és una massa que farcides i després decores. -Alain: Ets una autèntica experta. -Veronique: ...

amigos betania cocina tradicional ...

Que Don Victor Cremades (li pose el Don davant per què Victor va ser mestre meu de col·legi, recalque el de mestre i no dic professor per què mestre és del que saprèn i professor és el que tensenya) fóra bon cuiner ho sabia, però desconeixia tot el que tenien muntat la seua colla damics. Victor juntament amb Fran, Raimundo, Javier el Pasiego, Antonio el Elxero, Paco Llobregat, Rafa, Blas, Juanvi P ...

braç de gitano Cooking Challenge Dolç ...

"Testimo" - va dir el petit príncep. - "Jo també testimo" - va dir la rosa. - "No és el mateix" - va respondre ell ... "Estimar és la confiança plena que passi el que passi hi seràs, no perquè em deguis res, no amb possessió egoista, sinó estar, en silenciosa companyia. Estimar és saber que no et canvia el temps, ni les tempestes, ni els hiverns. Donar amor no es ...

general cooking challenge dolç ...

"I així, varem aixecar el masteler i el vam ficar en la carlinga i lligarem els caps i hissarem la vela blanca. Es va inflar al vent, i les purpúrees ones van ressonar entorn de la quilla mentre la nau avançava veloç, seguint el seu rumb." (Melisande què són els somnis? Hillel Halkin) Un paràgraf d"aquest preciós llibre, amb aroma marinera doncs per a mi el mar sempre evoca l" ...