Recepta tradicional de llesques amb ou de llet | Receta tradicional de torrijas de leche


"Els efectes del temps, visibles i invisibles..." (La cadernera. Donna Tartt)
"Los efectos del tiempo, visibles e invisibles..." (El jilguero. Donna Tartt)


Imperdonable, ho sé, però fins ara mai havia elaborat ni provat les tradicionals llesques amb ou de llet, unes postres de Setmana Santa típiques de molts llocs de la nostra geografia...menys dEivissa.

Imperdonable, lo sé, pero hasta ahora nunca había elaborado ni probado las tradicionales torrijas de leche, un postre de Semana Santa típico de muchos lugares de nuestra geografía...menos de Ibiza.

Com magraden les coses ben fetes, vaig decidir no emprar una "simple" barra de pa i vaig començar preparant un pa especial per a llesques amb ou, amb una molla densa que queda genial després de submergir-la en llet. La recepta de llesques amb ou que vaig seguir va ser la de l´Alfonso (encara que prescindint del Porto), perquè està molt bé explicada, també amb un vídeo, i perquè em va "mig reptar" a provar-les quan li vaig confessar que no les havia fet mai. Ens van encantar a tots, així que a partir dara les incorporo al meu receptari de Setmana Santa, al costat del cuinat, el flaó, els rubiols i les empanades.

Como me gustan las cosas bien hechas, decidí no usar una "simple" barra de pan y empecé preparando un pan especial para torrijas, con una miga densa que queda genial después de sumergirla en leche. La receta de torrijas que seguí fue la de Alfonso (aunque prescindiendo del Oporto), porque está muy bien explicada, también con un vídeo, y porque me "medio retó" a probarlas cuando le confesé que no las había hecho nunca. Nos encantaron a todos, así que a partir de ahora las incorporo a mi recetario de Semana Santa, junto al cuinat, el flaó, los rubiols i las empanadas.



LLESQUES AMB OU DE LLET

Ingredients:

-1 barra de pa del dia anterior o un pa per a llesques amb ou
-1 l de llet sencera
-3 ous
-1 branca de canyella
-la pell duna llimona
-sucre
-canyella mòlta.
-oli doliva verge extra suauPreparació:

La nit anterior bullim la llet amb la branca de canyella i la pell de llimona i la deixem tota la nit. Lendemà, la colem i la posem en un recipient ample i profund.
Tallem el pa en llesques gruixudes. Batem els ous fins que escumegin una mica, afegim dues cullerades de la llet i tornem a batre. Posem una paella amb loli i escalfem a foc mitjà.
Mentre sescalfa loli banyem les llesques de pa en la llet. Els donem la volta perquè simpregnin bé, però no massa, i les passem per lou batut que ja tenim preparat. Daquí directament a la paella amb loli ben calent.
Fregim les llesques amb ou pels dos costats fins que estiguin daurades, ajudant-nos duna forquilla per donar-los la volta. A mesura que les anem traient, les col·loquem en un plat amb paper de cuina, perquè absorbeixin lexcés doli.
Omplim un recipient ample amb sucre i canyella en pols (unes dues culleradetes de canyella en pols per cada 100 g de sucre) i barregem bé amb una forquilla. Arrebossem les llesques amb ou en aquesta mescla, insistint perquè simpregnin bé.
Les podem servir a temperatura ambient o fredes, estan millor dun dia per l´altre doncs així suen una mica i es recobreixen duna deliciosa capa dalmívar.

TORRIJAS DE LECHE

Ingredientes:

-1 barra de pan del día anterior o un pan para torrijas
-1 l de leche entera
-3 huevos
-1 rama de canela
-la piel de un limón
-azúcar
-canela molida.
-aceite de oliva virgen extra suavePreparación:

La víspera anterior hervimos la leche con la rama de canela y la piel de limón y la dejamos infusionar toda la noche. Al día siguiente, la colamos y la ponemos en un recipiente ancho y hondo.
Cortamos el pan en rebanadas gruesas. Batimos los huevos hasta que espumen un poco, añadimos dos cucharadas de la leche infusionada y volvemos a batir. Ponemos una sartén con el aceite y calentamos a fuego medio.
Mientras se calienta el aceite bañamos las rebanadas de pan en la leche infusionada. Les damos la vuelta para que se impregnen bien, pero que no chorreen, y las pasamos por el huevo batido que ya tenemos preparado. De ahí directamente a la sartén con el aceite bien caliente.
Freímos las torrijas por los dos lados hasta que estén doradas, ayudándonos de un tenedor para darles la vuelta. A medida que las vayamos sacando, las colocamos en un plato con papel de cocina, para que absorban el exceso de aceite.
Llenamos un recipiente ancho con azúcar y canela en polvo (unas dos cucharaditas de canela en polvo por cada 100 g de azúcar) y mezclamos bien con un tenedor. Rebozamos las torrijas en esa mezcla, insistiendo para que se impregnen bien.
Las podemos servir a temperatura ambiente o frías, están mejor de un día para otro pues así sudan un poco y se recubren de una deliciosa capa de almíbar.
Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

Pa pan semana santa

I la gent daquells vells i bells carrers? La gent dels cafès? Es veuria obligada a viure amb una guerra perduda? Esperava que no, ho esperava amb tota la seva ànima. Havia vist els derrotats, els sotmesos, els perduts... Això no podia passar allí, en aquella ciutat, en aquell cafè. Va avivar el pas. Ara volia tornar a estar amb la gent a la qual li importava. (Els espies de Varsòvia. Alan Furst) ...

Cooking the Chef Francia França ...

"Un gran pesar que només ara començo a comprendre: no triem els nostres sentiments. No podem obligar-nos a voler el que és bo per a nosaltres o el que és bo pels altres. No escollim ser les persones que som" (La cadernera. Donna Tartt) "Un gran pesar que sólo ahora empiezo a comprender: no elegimos nuestros sentimientos. No podemos obligarnos a querer lo que es bueno para nosotros o ...

Anglaterra Cooking Challenge gelats ...

De vegades tot gira en rodó duna forma estranya, veritat? (La cadernera. Donna Tartt) A veces todo gira en redondo de una forma extraña ¿verdad? (El jilguero. Donna Tartt) Per al repte dabril de les Cooking Challenge la nostra estimada Ly ens va desafiar a preparar un Artic Roll. Aquestes postres anglosaxones varen ser creades el 1950 pel txec Ernest Velden, emigrat a Anglaterra el 1939, que les ...

general cocina con bra masa levada ...

"Més tard, durant el trajecte en taxi i després, repassaria mentalment aquest moment i em maravillaría d"haver-me anat d"allí amb tanta naturalitat, dient-li adéu amb la mà. Per què no l´havia agafat del braç i li havia suplicat per última vegada que es pugés en el cotxe? El coneixia bastant bé per saber que si li demanaves alguna cosa sense embuts en el moment adequat faria gairebé ...

general calamars forn ...

"Ara solament diré que, si hagués de viure mil vides, voldria viure-les totes amb tu." (Melisande! Què són els somnis? Hillel Halkin) Encara que pogués triar qualsevol lloc del món per viure, no desitjaria fer-ho en un altre que no fos el Mediterrani i, en concret, en la meva estimada Eivissa. És curiós, però què diferentes són les quatre illes que formen l"arxipèlag balear... cada ...

ajos alls Cocina ibicenca ...

"Ets mag o alguna cosa així? Ell va riure. Com ho has sabut? Faig un nombre de trucs de cartes en un bar dOrleans...si fossis el bastant major per entrar, et diria que anessis i ho veiessis. De totes maneres, el secret resideix a desviar latenció del tripijoc en qüestió. Aquesta és la primera llei de la màgia: desorientar. No ho oblidis mai, gafetes" (La cadernera. Donna Tart) "¿Ere ...

Cooking Challenge lluç pastís salat ...

"Ara que he començat a pensar tornen els altres records també. Primer recordes alguna cosa inofensiu però darrere es fa lloc el difícil" (La senda fosca. Rosteix Larsson) Sóc un desastre! Encara sort que tinc ganes de publicar que si no igual no aparec per aquí fins al proper any :) En realitat tinc massa coses que fer en el meu dia a dia que mimpedeixen asseurem amb tranquil·litat, per ...

10 recetas postres lácteos

FELIÇ DILLUNS DE PASQÜA Un pa de pessic de xocolata. Una crema de canyella. Uns aneguets de xocolata. Unes plomes de colors. Unes ametlles torrades. INGREDIENTS: 175 grams de farina sense gluten. també es pot fer amb farina normal. 4 cullerades soperes de cacau en pols (apte) o Nesquik 2 sobres (2 culleradetes rases) de llevat en pols 2 cullerades de fructosa, o una de stevia 2 cullerades sopere ...

general bescuit cacau ...

"Preocupar-se per endavant no fa canviar el resultat"(Amigues entre fogons. Kate Jacobs) No, preocupar-se abans d"hora no arregla res...però moltes vegades hi ha situacions que són exasperants. Això va ser el que em va ocórrer amb aquesta recepta de bescuit de cacau amb crema de taronja, en aparença molt fàcil de fer, però que no em va sortir a la primera per estar mal explicada en ...

CANYELLA MONIATOS

INGREDIENTS: 400 grms de moniatos al forn 2 ous 4 cullerades de sucre morè 4 cullerades de llet 3 cullerades de farina 50 grms de mantega tova 1 cullera de postre de canyella en pols PREPARACIÓ: pelem i xafem amb una forquilla els moniatos. Afegim el sucre, la canyella i la mantega i barregem. Per últim afegim els ous, la llet i la farina. Ho posem en un motlle i al forn uns 45 minuts a temperatur ...