Mones de Pasqua dolces i d'embotit / Monas de Pascua dulces y de embutido

Hola Hola!
ja se, que aplegue un poc tard per a fer mones de pasqua, però he estat de viatge i no he pogut pujar-la abans. Si no us serveix per als últims dies que queden fins a Sant Vicent, us pot servir per a l"any que ve.
ya se que llego un poco tarde para hacer monas de pascua, pero he estado de viaje y no he podido subirla antes. Si no os sirve para los últimos días que quedan hasta San Vicente, os puede servir para el año que viene.
Vaig a donar-vos unes mides molt generals, ja que amb tota la farina que ens va admetre, ens van eixir 18 mones grans, per tant, si voleu fer menys quantitat sols teniu que reduir les mides.
Voy a daros unas midas muy generales, ya que con toda la harina que admitió, nos salieron 18 monas grandes, por tanto si queréis hacer menos cantidad, solo tenéis que reducir las midas.
Enguany vam fer moltes versions, vam fer mones de moniato, xocolata, "cabello de angel", crema pastelera i mones d"embotit, sí, heu llegit bé, mones d"embotit. 
Va ser tot un experiment, però estaven bonissimes. 
Este año hicimos muchas versiones, hicimos monas de confitura, chocolate, cabello de angel, crema pastelera y embutido, sí, habéis leído bien, monas de embutido.
Fue todo un experimento, pero estaban buenísimas.
INGREDIENTS / INGREDIENTES:
Per al farcit: Xocolata, Cabello de angel (venen pots ja preparats), Moniato (també venen pots preparats), crema pastelera i embotit (xoriç, botifarra i llonganissa). 
Para el relleno: Chocolate, Cabello de angel (venden botes ya preparados), Confitura (También venden botes preparados), crema pastelera y embutido (chorizo, morcilla y longaniza).
Per a la massa / Para la maasa: (Mida per a 6 mones grans / Mida para hacer 6 monas grandes)
- Ren de forn 1/2 pastilla. Levadura de horno 1/2 pastilla.
- Farina, la que admet. Harina, la que admita.
- Aigua, 1 got de 200ml. Agua, 1 vaso de 200ml.
- Oli d"oliva, 1 got de 200ml. Aceite de oliva, 1 vaso de 200ml.
- Sucre, 1 got. 1 vaso de azúcar.
- Paper vegetal. Papel vegetal.
- Llet, 1 got. 1 vaso de leche.
- Ous, 1 got (de 5 a 6 ous caben en un got de 200ml.) i 1 ou per a batre i untar les mones. Huevos, 1 vaso (de 5 a 6 huevos caben en un vaso de 200ml.) y 1 huevo para batir y untar las monas.
- Ratlladura d"un llimó. Ralladura de un limón.
Per a decorar / Para decorar:
- Neules. Obleas.
- Anisets. Anís de colores.
- Carabassat. Calabaza confitada.
- Cireres confitades. Cerezas confitadas.
PREPARACIÓ / PREPARACIÓN:
1. Agafem una safa gran (s"ha de pensar que la massa quan es fa bona duplica o triplica la seva grossor) i batem els ous.
1. Cogemos un bol bien grande (se tiene que pensar que la masa cuando se haga buena duplica o triplica su grosor) y batimos los huevos.
2. Anem afegint el sucre, l"oli, la llet, la ratlladura de la llima i la mitja pastilla de ren, desfeta prèviament amb aigua tíbia.
2. Vamos añadiendo el azúcar, el aceite, la leche, la ralladura de la lima y la media pastilla de levadura, desecha previamente con agua tíbia.
3. Ho mesclem tot bé i anem afegint  poc a poc la farina que admeta, fins fer una pasta molla (no ha d"estar dura).
3. Lo mezclamos todo bien y vamos añadiendo poc a poco la harina que admita, hasta hacer una pasta blanda (no ha de estar dura).
4. Ho deixem reposar ben tapat (ha de tindre calentoreta, nosaltres ho vam tapar amb una manta i un drap), fins veure que la pasta està bona i ha duplicat el seu volum. Hauran passat de 2 a 3 hores.
4. Lo dejamos reposar bien tapado (ha de tener calor, nosotros lo tapamos con una manta y un trapo) hasta ver que la pasta esté buena y ha duplicado su tamaño. Habrán pasado de 2 a 3 horas.


5. Agafem un paper vegetal i fem una plantilla amb el tamany de la neula.
5. Cogemos un papel vegetal y hacemos una plantilla del tamaño de la oblea.
6. Farem boles del mateix tamany, més o menys de 200g cadascuna.
6. Haremos pelotas del mismo tamaño, más o menos de 200g cadauna.
7. Xafarem una boleta en la neula i l"altra sobre la plantilla.
7. Pisaremos una pelota con la oblea y la otra sobre la plantilla.
8. Estirem bé amb les mans la massa i sobre la de la neula posem el farcit que més ens agrade (xocolata, cabello de angel, crema pastelera, moniato).
8. Estiramos bien con las manos la masa y sobre la oblea ponemos el relleno que más nos guste.
9. Agafem la massa que està sobre el paper vegetal i la posem damunt de l"altra de manera que faja de tapadora.
9. Cogemos la masa que está sobre el papel vegetal y la ponemos encima de la otra, de manera que haga de tapa.
10. Apartem el paper de cuina i la untem amb ou batut.
10. Apartamos el papel de cocina y la untamos con huevo batido.
11. La decorem com més ens agrade i la ensucrem per damunt.
11. La decoramos como más nos guste y la azúcaramos por encima.
12. La posem al forn a 200º que ja estarà prèviament calentat.
12. La ponemos al horno a 200º que ya estará precalentado.


13. Quan estiguen doradetes i han augmentat de tamany, les traiem i les deixem reposar.
13. Cuando estén doraditas y han aumentado de tamaño, las sacamos y las dejamos reposar.


Mona d"embotit / Mona de embutido:
La preparació és igual, però la rellenem de trossets de xoriç, botifarra i llonganissa. La untem amb l"ou batut i directa al forn.
La preparación es igual, pero la rellenamos de trocitos de chorizo, morcilla y longaniza. La untamos con huevo batido  y directa al horno.
Aparentment creureu que no valdrà res, però una volta la proveu, veureu que està bonissima.
Aparentemente creeremos que no valdrá nada, pero una vez la probeís, veréis que está buenísima.


Donar les gràcies a tots els participants del concurs, l"agraciada va ser Helena Nebot que es va emportar la mona dolça de la foto de dalt. Més avant farem un altre concurs.
Dar las gracias a todos los participantes del concurso, la agraciada fué Helena Nebot que se llevó la mona dulce de la foto de arriba. Más adelante haremos otro concurso.
Aprofitarem aquest cap de setmana que és el Transbetxí per a fer pastissets o alguna cosa bona i penjarem la recepta.
Aprovecharemos este fin de semana que es el Transbetxí para hacer pastizos o alguna cosa rica y subiremos la receta. 
Convidar a tots els lectors a vindre a Betxí aquest cap de setmana que fan un Rally de motorets.
Invitar a todos los lectores a venir a Betxí este fin de semana que hacen un Rally de motores.
A gaudir del que queda de Pasqua, ens veiem prompte!!!
A disfrutar del que queda de Pascua, nos vemos pronto!!!
Fuente: este post proviene de este blog, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Modificado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Hola Hola!!! Casi un mes sin dar señales de vida... pero he vueltoooo!! Hoy con una receta de las facilitas pero que encantarán, yo la hice para una cena de amigas y les gustó a todas, además con el c ...

Hola Hola!!!Cuánto tiempo sin vernos eh! Demasiado, pero he estado bastante liada, así que voy a recompensaros con una super receta!!Esta receta la vi creyendo que era un flan, pero en los ingredientes ponía cuajada en lugar de flan, así que decidí no modificarla y otra vez la probaré con flan. ¿Un secreto? (Estaba buenísima, así que no quiero imaginarla con flan, la subiré cuando la haga)INGREDIE ...

Holaaa!!!! Cuánto tiempo!!! Ahora por fín puedo decir que estoy libre de exámenes, ya era hora!!! Hoy os presento una tarta bastante diferente a las que suelo hacer, ya que nunca había hecho nada con ...

Hola hola!!! ¿Qué tal han ido las vacaciones? seguro que genial :) Nosotros también hemos estado de vacaciones y hoy tras un mes sin publicar, volvemos con un flan explosivamente rico. Este flan lo t ...

Etiquetas: recetas postres

Recomendamos

Relacionado

general dolços - dulces pastissos - pasteles

Avui us porto unes postres d"allò més resultones i increiblement fàcils de fer, les postres ideals per quedar la mar de bé, queden tan boniques i són tan senzilles de fer que no us ho creureu! Penso fer -ne mil versions així que ja les anireu veient per aquí! Avui un milfulles de trufa "impostora" però que dona el pego total, igual que la no menys impostora pasta de full i que està ...

general #verano tenim gana ! ...

Tens el gust de presentar-vos una nova coca. Tota la tribu teniem un sopar a la fresca i ens havíem compromès a dur una coca amb trempó (podeu fer servir la mateixa pasta que per aquesta). Es veu que varem emprar una llauna de coca més petita i ens va sobrar massa. Ja que teniem el forn encès, amb el que costa encendrer-lo a l'estiu, varem fer aquesta coca de carabassó i formatge de cabra Una ...

general #cenacanalla aquí no hay quien se aburra ...

Els petits plaers de la vida Fotografia de @galletas_Quely. Gràcies, Tomeu Quely !!! La vida és un camí ple de sorpreses. infomallorca.net Pots trobar cards, ortigues, càrritx, argelagues, esparregueres,.... Tot una col·lecció de plantes que potser tenen flor, potser donen fruits però moltes vegades són molestes i que poden causar molts inconvenients !! http://blocs.xtec.cat/faunaiflora/2008/0 ...

general bescuit cacau ...

"La vida és un moment: aquest" (La reina descalça. Ildefonso Falcones) Cada vegada que preparo aquest bescuit de cacau i maionesarepto als meus comensals a que endevinin quin és el seu ingredient secret, us asseguro que fins ara ningú ho ha encertat. Encara que en realitat, si ho pensem bé, la maionesa no és més que una emulsió d"oli i ou, dos ingredients habituals en qualsevol bes ...

recetas de primeros #mallorca cuinar en familia ...

Setmana Santa i unes panades Els menjars típics de setmana Santa són absolutament diferents dels de Nadal: en primer lloc perquè ja hem entrat en temps de bonança climàtica (malgrat Pasqua és una festa que es mou al calendari) i en segon lloc perquè venim de una Quaresma plena de "privacions" i s'ha de celebrar. Les panades, com el seu nom ens indica, te el seu origen en pa; sense ll ...

general cooking challenge pa ...

"Potser algun dia ens serà grat recordar aquestes coses" (La Eneida. Virgili) Més d"una vegada m"heu preguntat què era el forn pagès que encapçala el meu blog. Vaig haver de tallar la foto perquè no quedés massa gran, suposo que per això resulta una mica difícil identificar de què es tracta. Ara no s"utilitza, però de nena vaig veure moltes vegades a la majorala preparar- ...

general dolços - dulces fruita - fruta

Aquests boobns de figues farcits de fruits secs i banyats en xocolata estan de vici viciós, de veritat, boníssims! Es poden prendre de postres com si fossin trufes, quatre o cinc en un platet acompanyats d"una bola de gelat de vainilla o d"una mica de nata o també per acompanyar el café, per preparar un bonic regal... No deixeu de fer-los perque estan realment bons i a més, es fan en u ...

recetas de primeros #sopa calabaza ...

Encara fa fred, i el cos ens demana un menjar calent, un plat de cullera... Ens ve al cap  un bon plat de sopa de bullit, unes llenties, ... És clar que els brous no sempre han de ser de carn; la possibilitat de fer brous de verdures és molt bona opció. Avui aprofitarem unes verdures "perdudes" per dins la nevera, i un restes de pollastre per fer un plat complet per sopar, per exemple. ...

Dolç pastís premi ...

"I si és més complicat que tot això? ¿I si el contrari també és cert? Perquè si de vegades sobté el mal de les bones accions, on diu que de les males accions només sobté el mal? Pots equivocar-te de camí i que tot i així aquest et porti a on vols anar. O, viceversa, de vegades pots fer-ho tot malament i tot i així surt bé "(La cadernera. Donna Tartt) El futur és impredictible, crec que ...

Dolç dulce Nadal ...

"Coneixes aquell lloc entre el somni i el despertar, el lloc on encara pots recordar els somnis? Allí és on testaré esperant" Peter Pan "¿Conoces ese lugar entre el sueño y el despertar, el lugar donde todavía puedes recordar los sueños? Ahí es donde te estaré esperando" Peter Pan Encara que, naturalment, he preparat un tortell per avui, per acomiadar aquest nadal he preferit a ...