Crema catalana



Les postres més tradicionals a Catalunya pel dia de Sant Josep són... La crema catalana!  Així que avui us porto aquestes postres tan típiques, tot i que ara es mengen tot l"any i no només per Sant Josep, es que està deliciosa aquesta crema! Si no l"heu fet mai heu de probar de fer-la a casa, la diferència es tremenda amb les cremes i "natilles" que venen fetes i no costa gens de fer, ja veureu que si la tasteu mai més tornareu a comprar cremes ja fetes!

Tot i que la tradició diu que s"ha de menjar el dia de Sant Josep amb la vida tan atabalada que portem no és fàcil preparar una crema com cal entre setmana així que us la porto avui per que la feu el cap de setmana tranquilament a casa, ja veureu que no es gens complicat, només barrejar els ingredients, remenar la crema amb compte que no se"ns cremi i ja estarà!  

Los postres más tradicionales en Cataluña el día de San José son ... La crema catalana! Así que hoy traigo este postre tan típico, aunque ahora se come todo el año y no sólo para San José ¡es que está deliciosa esta crema! Si no la has hecho nunca tienes que probar a hacerla en casa, la diferencia es tremenda con las cremas y natillas que vienen hechas y no cuesta nada que hacer, ¡ya verás como si la pruebas nunca más volverás a comprar cremas ya hechas!

Aunque la tradición dice que se tiene que comer el día de San José con la vida tan agobiada que llevamos no es fácil preparar una crema como es debido entre semana así que te la traigo hoy para que la hagas el fin de semana tranquilamente en casa, ya verás como no es nada complicado, sólo mezclar los ingredientes, remover la crema con cuidado que no se nos queme y ¡ya estará!



INGREDIENTS

1/2 litre de llet

3 rovells d"ou

100g de sucre

20g de midó o de farina de blat de moro

la pela d"una llimona

1 canó de canyella en rama

INGREDIENTES

1/2 litro de leche

3 yemas de huevo

100g de azúcar

20g de almidón o de harina de maíz

la cáscara de un limón

1 rama de canela en rama



RECEPTA
Treiem la pela de la llimona procurant que no tingui gens de part blanca, només la part groga, ja que la part blanca amargaria.
RECETA
Pelamos la piel del limón procurando no tomar nada de la parte blanca, solo la parte amarilla ya que la parte blanca amargaría.


Posem a escalfar 2/3 de la llet amb les peles de llimona i el canó de canyella. Quan arrenqui el bull apaguem el foc i deixem que la llet infusioni durant uns minuts.

Ponemos a calentar 2/3 de la leche de limón y la ramita de canela. Cuando arranque a hervir la ebullición apagamos el fuego y dejamos que la leche infusione durante unos minutos. 



Mentrestant batem els rovells d"ou.

Mientras tanto batimos las yemas de huevo.



Afegim als rovells batuts la llet que ens quedava, a temperatura ambient, y lo batimos bien.

Añadimos a las yemas batidas la leche que nos quedaba, a temperatura ambiente, y lo batimos bien.



Afegim també el sucre i ho integrem bé a la barreja.

Añadimos también el azucar i lo integramos bien a la mezcla.



Afegim el midó o farina de blat de moro i batem fins que quedi la barreja ben fina.

Añadimos el almidón o harina de maíz y batimos hasta que quede una mezcla bien fina. 



Ara colant-la per un colador de malla fina aboquem aquesta barreja a la llet infusionada a la que haurem tret la pell de llimona i la canyella.

Ahora colándola por un colador de malla fina incorporaremos esta mezcla a la leche infusionada a la que habremos quitado la piel de limón y la canela.



Posem la nostra barreja al foc i la coem a foc lent sense parar de remenar per tal que no se"ns enganxi al fons ni ens faci grumolls, no ha d"arrencar a bullir fort en cap moment.  Ja veureu com al cap de pocs minuts comença a espessir. La crema ha de quedar una mica espessa però tingueu en compte que en refredar-se encara espessa més.

Llevamos nuestra mezcla al fuego y la cocemos a fuego lento sin dejar de remover para que no se nos enganche al fondo ni nos haga grumos, no tiene que arrancar a hervir fuerte en ningún momento.  Ya veréis como al cabo de pocos minutos comienza a espesar. La crema ha de quedar un poco espesa pero tened en cuenta que al enfriarse todavía se espesará más.



Un cop tinguem la crema al nostre gust la posem a quatre recipients adequats i la tapem amb paper film, ha d"estar en contacte amb la crema, d"aquesta manera aconseguirem que no se"ns formi una pel.licula seca i dura per sobre.  Un cop la crema freda la guardarem a la nevera fins el moment de fer-la servir.
Una vez tengamos la crema a nuestro gusto la pondremos en cuatro recipientes adecuados y la taparemos con papel film, tiene que estar en contacto con la crema, de esta manera conseguiremos que no se nos forme una película seca y dura por encima.  Una vez la crema fría la guardaremos en la nevera hasta el momento de usarla.


Cinc minuts abans de servir-la podem empolvorar per sobre una cullerada de sucre i cremar-lo amb una paleta exprès o un bufador, jo faig servir un bufador.  Es important no cremar-la abans ja que el caramel perdría el cruixent i a més la crema també ens quedaría més humida.  També es pot menajr sense cremar, es boníssima de les dues maneres!

Cinco minutos antes de servirla podemos espolvorear por encima una cucharada de azúcar y quemarla con una paleta de las que hay para este menester o un soplete doméstico como hago yo.  Es importante no quemarla antes ya que el caramelo perdería el crujiente y además la crema nos quedaría como húmeda.  Tambien se puede comer sin quemar ¡está buenísima de las dos maneras!



I ja tenim la nostra crema catalana a punt, les postres més tradicionals de Sant Josep a Catalunya. Així que si entre setmana heu pogut fer-la, la podeu fer aquest proper cap de setmana amb més tranquilitat.

Y ya tenemos nuestra crema catalana lista, és el postre más tradicional par San José en Cataluña. Así que si entre semana no habéis podido hacerla la podéis hacer este próximo fin de semana con más tranquilidad. 
Fuente: este post proviene de Pilar Les receptes que m'agraden, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

recetas postres

Hola Hola! ja se, que aplegue un poc tard per a fer mones de pasqua, però he estat de viatge i no he pogut pujar-la abans. Si no us serveix per als últims dies que queden fins a Sant Vicent, us pot servir per a l"any que ve. ya se que llego un poco tarde para hacer monas de pascua, pero he estado de viaje y no he podido subirla antes. Si no os sirve para los últimos días que quedan hasta San ...

general amanides - ensaladas dolços - dulces ...

Els que em seguiu ja sabeu que fa una setmana que vaig començar una dieta d"aprimament, la veritat es que no he tingut temps d"investigar en totes les possibilitats que té però vaig fent sobre la marxa, El que sí que faig es apuntar cada dia tot el que menjo i bec, i us asseguro que m?està funcionant! El fet d"haver d"apuntar tot el que ingereixo em fa ser molt més conscien ...

general #cafetito #desayunos en el corral quieren comer

Qui pot dir que no??? M"encanta berenar, és la menjada que em dóna més plaer i satisfacció de tot el dia. Aquest de la fotografia és un berenar especial... un premi ben merescut!L"aroma d"un cafè acabat de fer, suau, calent, aromàtic,... Si, ja ho sé ! M"agrada el cafè americà... Tothom té defectes... Però si no prens llet, pots allargar el moment en que la cafeïna entra al ...

general dolç gerds ...

"M"imaginava la pluja caient sense parar, com cau en els dies grisos d"estiu. Degota dels núvols, de les teulades, dels arbres. Quan per fi surt el sol, cadascuna de les gotes que penja d"una branca és un petit arcoíris condensat." (Melisande! Què són els somnis? Hillel Halkin) Pensareu que estic boja, parlant de pluja d"estiu i més vivint a Eivissa, a la qual toth ...

general son boira eventos ...

Les galetes de xocolata són una autèntica perdició. A mi em van bé una galeta amb un cafè, amb una infusió, amb un tassó de llet, amb un gelat, amb una orxata... De tota manera, i  la "troupe" no necessita cap excusa per fer visites a la capsa de les galetes a tota hora. Amb un color ben fosc, gràcies a la xocolata Valor. Més informació »Vols saber un poc més ?

recetas postres

Bona vesprada!! Buenas tardes!!! Ja està ací el cap de setmana, per fi... i per a fer-lo més dolç vos porte una recepta d"un bescuit deliciós. Ya está aquí el fin de semana, por fín... y para hacerlo más dulce os traigo una receta de un bizcocho delicioso. INGREDIENTS / INGREDIENTES: - 125g de mantega. 125g de mantequilla. - 150g de sucre. 150g de azúcar. - 200g de farina. 200g de harina. - 1 ...

general operació bikini - operación bikini

Jo segueixo amb el meu pla per perdre pes, ja vaig per la tercera setmana i la veritat es que no només no em costa gens sino que menjo millor que abans. Hi ha un munt de receptes delicioses i lleugeres que es poden fer per gaudir del menjar i al mateix temps aprimar-se, només cal informar-se una mica i ser molt conscient de tot el que mengem i bebem, així gaudirem plenament del menjar i ens alime ...

recetas de primeros aperitius - aperitivos bàsics de cuina - básicos de cocina ...

Brandada de bacalao - Brandada de bacallà Este es un plato que cocino muchísimo en casa porque nos encanta. Cuando no es brandada sola la tomamos como relleno de pimientos del piquillo, sobre unas tostadas gratinadas o en una pizza. No hay semana que no prepare este plato, es tan rico, tan versátil y ¡tan fácil! Además para tomar pescado de esta manera nunca hay quejas, ¡gusta a todos! Así que ...

chocolate Dolç dulce ...

-¿Por qué yo? -le preguntó Claire semanas mas tarde. -¿Y por qué cualquier otra mujer? ¿Por qué las personas se juntan con otras personas? Deseo, compañía, costumbre, azar. Todas esas respuestas se deslizaron por la mente de Claire, pero no respondió. (La maestra de piano. Janice Y.K. Lee) Desde hace muchos años (pero muchos) soy la encargada de preparar el postre para la comida de los domingos. ...

Pa pan recepta tradicional ...

"Els efectes del temps, visibles i invisibles..." (La cadernera. Donna Tartt) "Los efectos del tiempo, visibles e invisibles..." (El jilguero. Donna Tartt) Imperdonable, ho sé, però fins ara mai havia elaborat ni provat les tradicionals llesques amb ou de llet, unes postres de Setmana Santa típiques de molts llocs de la nostra geografia...menys dEivissa. Imperdonable, lo sé, p ...