Tarta a los tres chocolates con crujiente de almendras

-¿Por qué yo? -le preguntó Claire semanas mas tarde.
-¿Y por qué cualquier otra mujer? ¿Por qué las personas se juntan con otras personas?
Deseo, compañía, costumbre, azar. Todas esas respuestas se deslizaron por la mente de Claire, pero no respondió.
(La maestra de piano. Janice Y.K. Lee)
Blog Dit i Fet


Desde hace muchos años (pero muchos) soy la encargada de preparar el postre para la comida de los domingos. No hace falta que sea una fecha especial para celebrar que nos juntamos todos a comer, cualquier excusa es buena. Somos (como bromea mi padre) una auténtica familia mediterránea, es decir: numerosa, ruidosa, expresiva y muy unida. ¿Hay algo mejor que reunirse alrededor de una mesa llena de comida? Creo que no, y por eso las reuniones familiares de los domingos en casa de mis padres son una verdadera fiesta.

Mi tarea no es sencilla, pues después de tantos fines de semana llevando un postre diferente, me tengo que estrujar los sesos para encontrar un dulce que esté a la altura de las circunstancias. Si alguna vez no acierto tanto sé que todo el mundo estará dispuesto a darme generosamente su opinión sobre los fallos que he cometido, sobre si estaba mejor mi elección de la semana anterior o sobre qué cambios puedo introducir la próxima vez que repita esa receta para que me salga redonda. Opinar, opinan todos, hasta mis sobrino de 4 años que como es un goloso, es uno de mis más fieles fans, sobre todo si he usado su ingrediente preferido: el chocolate. Me parto de risa cuando me da su aprobado con la boca llena de tarta o arruga la nariz y me dice qué es lo que no le ha gustado.

Con lo que os he contado, si os digo que esta Tarta a los tres chocolates con crujiente de almendra consiguió el unánime aplauso de todos es porque vale la pena hacerla. Eso sí, preparadla el día anterior, el enfriado es la clave para que cuaje bien y no se desmorone al sacarla del molde. Así que ya lo sabéis, celebrad de cualquier acontecimiento, por pequeño que sea :))
Blog Dit i Fet


TARTA A LOS TRES CHOCOLATES CON CRUJIENTE DE ALMENDRAS

Ingredientes:

- 80 g de galletas (tipo digestive)
- 20 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 690 g de nata (crema de leche)
- 690 g de leche entera
- 3 sobres de cuajada en polvo
- 200 g de chocolate blanco en trozos pequeños
- 50 g de crocanti de almendra
- 200 g de chocolate con leche en trozos pequeños
- 200 g de chocolate fondant (mínimo 50% de cacao) en trozos pequeños
- 50 g de bolitas de chocolate en tres saboresPreparación en Thermomix:

Ponemos en el vaso las galletas y trituramos 5 seg/vel 5. Bajamos las galletas hacia el fondo del vaso con ayuda de la espátula. Añadimos la mantequilla y mezclamos 1 min/50º/vel 3. Vertemos la mezcla en un molde desmontable de 20 cm de diámetro. La extendemos y la presionamos para que quede compacta. Reservamos y lavamos el vaso. Ponemos en el vaso la nata (crema de leche), la leche y la cuajada. Programamos 5 min/90º/vel 4. Retiramos a una jarra o bol grande.

Ponemos en el vaso 100 g de chocolate blanco y 230 g de la mezcla de reservada y programamos 4 min/90º/vel 3. Vertemos la mezcla en el molde, sobre una cuchara para que al caer no rompa la capa de galletas. Espolvoreamos la superficie con 1 cucharada de crocanti de almendras (10 g) y reservamos en el congelador 10 minutos.

Repetimos esta misma operación para ir haciendo capas. La segunda se hace igual usando 100 g de chocolate con leche. La tercera usando 100 g de chocolate fondant. Después volvemos a repetir de nuevo para hacer otra capa de chocolate blanco, chocolate con leche y chocolate fondant. Y entre ellas siempre espolvoreamos 10 g de crocanti de almendras y guardamos 10 minutos en el congelador.

Cuando hayamos terminado con todas las capas, dejamos reposar en la nevera un mínimo de 4 horas, mejor si es toda la noche. Desmoldamos, decoramos con las bolitas de chocolate y servimos.

___________________________________

-Per Què jo? -li va preguntar Clara setmanes més tard.
-I Per què qualsevol altra dona? Per què les persones sajunten amb altres persones?
Desig, companyia, costum, atzar. Totes aquestes respostes van lliscar per la ment de Claire, però no va respondre.
(La mestra de piano. Janice Y.K. Lee)

Des de fa molts anys (però molts) sóc lencarregada de preparar les postres per al dinar dels diumenges. No cal que sigui una data especial per celebrar que ens ajuntem tots a dinar, qualsevol excusa és bona. Som (com fa broma el meu pare) una autèntica família mediterrània, és a dir: nombrosa, sorollosa, expressiva i molt unida. Hi ha res millor que reunir-se al voltant duna taula plena de menjar? Crec que no, i per això les reunions familiars dels diumenges a casa dels meus pares són una veritable festa.

La meva tasca no és senzilla, ja que després de tants caps de setmana portant unes postres diferent, mhe de rebregar el cap per trobar un dolç que estigui a laltura de les circumstàncies. Si alguna vegada no encert tant sé que tothom estarà disposat a donar-me generosament la seva opinió sobre les errades que he comès, sobre si estava millor la meva elecció de la setmana anterior o sobre quins canvis puc introduir la propera vegada que repeteixi aquesta recepta perquè em surti rodona. Opinar, opinen tots, fins els meus nebot de 4 anys que és un dels meus més fidels fans, sobretot si he fet servir el seu ingredient preferit: la xocolata. Em faig un tip de riure quan em dóna el seu aprovat amb la boca plena de pastís o arruga el nas i em diu què és el que no li ha agradat.

Amb el que us he explicat, si us dic que aquesta Pastís a les tres xocolates amb cruixent dametlla aconseguir lunànime aplaudiment de tots és perquè val la pena fer-la. Això sí, preparadla el dia anterior, el refredat és la clau perquè qualli bé i no sensorri en treure-la del motlle. Així que ja ho sabeu: celebreu i gaudiu de qualsevol esdeveniment, per petit que sigui :))
PASTÍS A LES TRES XOCOLATES AMB CRUIXENT DAMETLLES

Ingredients:

- 80 g de galetes (tipus digestive)
- 20 g de mantega a temperatura ambient
- 690 g de nata (crema de leche)
- 690 g de llet sencera
- 3 sobres de quallada en pols
- 200 g de xocolata blanca en trossos petits
- 50 g de crocant dametlla
- 200 g de xocolata amb llet en trossos petits
- 200 g de xocolata fondant (mínim 50% de cacau) en trossos petits
- 50 g de boletes de xocolata en tres saborsPreparació en Thermomix:

Posem al vas les galetes i triturem 5 seg/vel 5. Baixem les galetes cap al fons del vas amb ajuda de lespàtula. Afegim la mantega i barregem 1 min/50º/vel 3. Aboquem la barreja en un motlle desmuntable de 20 cm de diàmetre. L´estenem i la pressionem perquè quedi compacta. Reservem i rentem el got. Posem al vas la nata (crema de leche), la llet i la quallada. Programem 5 minuts / 90º / vel 4. Retirem a una gerra o bol gran.

Posem al vas 100 g de xocolata blanca i 230 g de la mescla de reservada i programem 4 min/90º/vel 3. Aboquem la barreja en el motlle, sobre una cullera perquè en caure no trenqui la capa de galetes. Empolvorem la superfície amb 1 cullerada de crocant dametlles (10 g) i reservem al congelador 10 minuts.

Repetim aquesta mateixa operació per anar fent capes. La segona es fa igual usant 100 g de xocolata amb llet. La tercera usant 100 g de xocolata fondant. Després tornem a repetir de nou per fer una altra capa de xocolata blanca, una altra de xocolata amb llet i una altra de xocolata fondant. I entre elles sempre empolvorem 10 g de crocant dametlles i guardem 10 minuts al congelador.

Quan haguem acabat amb totes les capes, deixem reposar a la nevera un mínim de 4 hores, millor si és tota la nit. Desmotllem, decorem amb les boletes de xocolata i servim.

Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

bescuit bizcocho chocolate ...

“Quants necis shauran preguntat per què no cauen els estels del cel? Però vosaltres, instruïts pels savis, sabeu que els estels no es mouen. Simplement giren dest a oest, seguint el recorregut més perfecte concebut mai: el cercle. Com el cercle regna en els cels, els estels mai han caigut i mai ho faran.” (Hipatia en la pel•lícula Àgora) “¿Cuántos necios se habrán preguntado por qué no caen las es ...

chocolate Cooking Challenge panecillos ...

- Bueno, son mis impresiones desde luego. Y también escribo de la gente que conozco. - Pues espero que no me menciones en ese cuaderno. - Te decepcionaría, dijo él tras una pausa. - A veces la gente llega a ser realmente despreciable ¿no crees? Si no estamos juntos en el futuro, por favor, no me recuerdes con odio. Piensa en mí con indulgencia, o si no olvídame. Siempre procuro pensar con indulgen ...

Dolç dulce Nadal ...

"Coneixes aquell lloc entre el somni i el despertar, el lloc on encara pots recordar els somnis? Allí és on testaré esperant" Peter Pan "¿Conoces ese lugar entre el sueño y el despertar, el lugar donde todavía puedes recordar los sueños? Ahí es donde te estaré esperando" Peter Pan Encara que, naturalment, he preparat un tortell per avui, per acomiadar aquest nadal he preferit a ...

braç de gitano Cooking Challenge Dolç ...

"Testimo" - va dir el petit príncep. - "Jo també testimo" - va dir la rosa. - "No és el mateix" - va respondre ell ... "Estimar és la confiança plena que passi el que passi hi seràs, no perquè em deguis res, no amb possessió egoista, sinó estar, en silenciosa companyia. Estimar és saber que no et canvia el temps, ni les tempestes, ni els hiverns. Donar amor no es ...

recetas de primeros cooking challenge dolç ...

"Mai ningú l"havia mirat així. Ell veia la seva ànima. Si ell moria, ningú sabria qui era ella" (Melisande! Què són els somnis? Hillel Halkin) Fa uns dies comentava amb la meva amiga Mª Antonia, de Mallorca, l"important que és conservar els nostres costums culinaris i les dues coincidíem en que és lamentable que les receptes tradicionals de les nostres illes es perdin. La gast ...

cacao cacau chocolate ...

“Perquè els pastissos daniversaris tenien a veure precisament amb la nostàlgia, bé ho sabia; amb buscar dins i amb utilitzar els sentits per rememorar un instant dinfància perfecta” (Amigues entre fogons. Kate Jacobs) “Porque las tartas de cumpleaños tenían que ver precisamente con la nostalgia, bien lo sabía; con buscar dentro y con utilizar los sentidos para rememorar un instante de infancia per ...

chocolate coco Dolç ...

“Es casi imposible corresponder a todas las personas que nos ayudan a lo largo de la vida. Quizá sea más sencillo rendirse ante el milagroso alcance de la generosidad humana y seguir diciendo gracias, eterna y sinceramente, mientras nos alcance la voz”. (Comer, rezar, amar. Elizabeth Gilbert) De niña pensaba que mi madre no era como las demás madres, porque nunca nos dejó comer a mis hermanas y a ...

general bescuit cacau ...

"La vida és un moment: aquest" (La reina descalça. Ildefonso Falcones) Cada vegada que preparo aquest bescuit de cacau i maionesarepto als meus comensals a que endevinin quin és el seu ingredient secret, us asseguro que fins ara ningú ho ha encertat. Encara que en realitat, si ho pensem bé, la maionesa no és més que una emulsió d"oli i ou, dos ingredients habituals en qualsevol bes ...

general berenars dolç ...

"Hi ha altres mons, però estan en aquest. Hi ha altres vides però estan en tu" Paul Éluard Ni altres mons ni altres vides, em quedo amb la meva mil vegades pogués escollir... M"ha costat una mica tornar a la rutina i encara que la sensació de l"estiu la tinc com a propera, el mal temps d"aquests últims dies m"ha ajudat a adonar-me que els dies de vacances, sol i mar ...

desayunos Dolç dulce ...

"- No hay nada peor que un baño tibio, ¿no te parece? ¿Quieres bañarte conmigo? Echa gel en el agua caliente y humeante, que empieza a espumar. Con el vapor se desprende el aroma a floresta y tierra. Juntos se deslizan por la bañera, frotándose mutuamente con cuidado de no profundizar demasiado, de mantenerlo todo en la superficie, pues su estado de ánimo es tan frágil como las pompas de jabó ...