comunidades

Tronc de Nadal o Bûche de Nöel


"Testimo" - va dir el petit príncep.
- "Jo també testimo" - va dir la rosa.
- "No és el mateix" - va respondre ell ... "Estimar és la confiança plena que passi el que passi hi seràs, no perquè em deguis res, no amb possessió egoista, sinó estar, en silenciosa companyia. Estimar és saber que no et canvia el temps, ni les tempestes, ni els hiverns. Donar amor no esgota lamor, per contra, laugmenta. La manera de tornar tant damor, és obrir el cor i deixar-se estimar. "
- "Ja ho he entès" - va dir la rosa.
- "No ho entenguis, viu-ho" - va afegit el petit príncep. "
(El petit príncep. Antoine de Saint-Exupéry)

Blog Dit i Fet


Preparar un tronc de Nadal o bûche de Nöel va ser el repte que la nostra Lourdes ens va proposar a les Cooking Challenge per a aquest mes. En realitat l´hauria dhaver publicat ahir, però vaig estar taaaaan embolicada amb el dinar que em va resultar impossible, però avui és la segona festa de Nadal, com diem a Eivissa al 26 de desembre, així que no crec que desentoni tant la data... en realitat, aquest braç de gitano disfressat de tronc darbre és perfecte per a qualsevol celebració...per cert, procurem estimar-mos la resta de l´any, no tan sols en Nadal ;)

TRONC DE NADAL O BÛCHE DE NÖEL

Ingredients per al pa de pessic:

-120 g de farina
-6 ous L
-120 g de sucre
-1/2 culleradeta dextracte de vainillaIngredients per al farcit:

-200 ml de nata (crema de leche)
-400 g de xocolata negra
-2 cullerades de torró dissolt en una mica de llet
-una mica de llet per amarar el pa de pessicIngredients per a la cobertura:

-200 ml de nata (crema de leche)
-200 g de xocolata negra
-50 g de mantega a temperatura ambientPreparació:

Començarem fent el pa de pessic. Batem les clares dou a punt de neu amb la meitat del sucre. Les reservem a temperatura ambient. En un altre bol, batem els rovells amb la resta de sucre, fins que blanquegin i doblin la seva grandària. Afegim lextracte de vainilla i batem per incorporar-lo. Afegim les clares que tenim reservades a poc a poc i barregem fent moviments envoltants, perquè la massa no es baixi. Amb un colador anem empolvorant la farina sobre la mescla i barregem de nou amb moviments suaus i envoltants. Cobrim una safata de forn amb paper denfornar i repartir per sobre la massa, igualant la superfície amb ajuda duna espàtula. La posem al forn uns deu minuts al forn a 170º. Traiem el pa de pessic del forn i el deixem reposar 10 minuts sobre una reixeta, després posem un altre paper per sobre per donar-li la volta i el desmotllem. Traiem amb compte el paper amb el qual lhem fet. Enrotllem el pa de pessic, encara calent, i el deixem ben estret amb el paper de forn fins que refredi del tot.

Per fer el farcit, posem la xocolata en un bol gran i escalfem la nata (crema de leche) al bany maria. Quan estigui a punt de bullir, laboquem per sobre de la xocolata i deixem que reposi un minut perquè després sigui més senzill barrejar dos ingredients. Quan estiguin units, afegim el torró i remenem. Guardem el farcit a la nevera un mínim de 2 hores perquè sendureixi. Passat aquest temps, batrem aquesta ganache a velocitat alta durant 1 minut per tornar-la més manejable.

Per fer la cobertura, posem la xocolata en un bol, escalfem la nata (crema de leche) al bany Maria, sense que bulli, laboquem per sobre de la xocolata i de nou deixem que reposi un minut, després remenem perquè es fongui la xocolata, després afegim la mantega i remenem amb una cullera perquè sintegri tot. Tapem la cobertura amb paper film i la deixem reposar a temperatura ambient.

Per muntar el tronc, primer desenrotllem amb cura el pa de pessic i retirem el paper de forn. Pintem el bescuit amb llet perquè quedi sucós. Amb ajuda duna màniga pastissera, repartim el farcit sobre el pa de pessic, deixant uns centímetres sense farciment al final per tancar-lo millor. Després, el enrotllem, pressionant bé perquè quedi compacte. Tallem un extrem del braç de gitano per enganxar-lo amb una mica de cobertura en un lateral, tallem laltre extrem lleugerament en diagonal per posar-lo sobre el braç de gitano, aferrant-lo també amb una mica de cobertura. Finalment, cobrim tot el tronc amb la cobertura, deixant lliures els extrems, i amb una forquilla marquem unes línies desiguals sobre la superfície.

Els troncs de Nadal de la resta de Cooking Challenge: Elvira i Lourdes

"Te amo" - dijo el principito.
-"Yo también te quiero" - dijo la rosa.
-"No es lo mismo" - respondió él... "Amar es la confianza plena de que pase lo que pase vas a estar, no porque me debas nada, no con posesión egoísta, sino estar, en silenciosa compañía. Amar es saber que no te cambia el tiempo, ni las tempestades, ni mis inviernos. Dar amor no agota el amor, por el contrario, lo aumenta. La manera de devolver tanto amor, es abrir el corazón y dejarse amar."
-"Ya entendí" - dijo la rosa.
-" No lo entiendas, vívelo" - agregó el principito."
(El principito. Antoine de Saint-Exupéry)

Preparar un tronco de Navidad o bûche de Nöel fue el reto que nuestra Lourdes nos propuso a las Cooking Challenge para este mes. En realidad tendría que haberlo publicado ayer, pero estuve taaaaan liada que me fue imposible, pero hoy es la segunda fiesta de Navidad, como llamamos en Ibiza al 26 de diciembre, así que no creo que desentone tanto la fecha...en realidad, este brazo de gitano disfrazado de tronco de árbol es perfecto para cualquier celebración...por cierto, procuremos querernos el resto del año, no solo en Navidad ;)

TRONCO DE NAVIDAD O BÛCHE DE NÖEL

Ingredientes para el bizcocho:

-120 g de harina
-6 huevos L
-120 g de azúcar
-1/2 cucharadita de extracto de vainillaIngredientes para el relleno:

-200 ml de nata (crema de leche)
-400 g de chocolate negro
-2 cucharadas de turrón disuelto en un poco de leche
-un poco de leche para empapar el bizcochoIngredientes para la cobertura:

-200 ml de nata (crema de leche)
-200 g de chocolate negro
-50 g de mantequilla a temperatura ambientePreparación:

Empezamos haciendo el bizcocho. Batimos las claras de huevo a punto de nieve con la mitad del azúcar. Las reservamos a temperatura ambiente. En otro bol batimos las yemas con el resto de azúcar, hasta que blanqueen y doblen su tamaño. Añadimos el extracto de vainilla y batimos para incorporarlo. Agregamos las claras que tenemos reservadas poco a poco y mezclamos realizando movimientos envolventes, para que la masa no se baje. Con un colador vamos espolvoreando la harina sobre la mezcla y mezclamos de nuevo con movimientos suaves y envolventes. Cubrimos una bandeja de horno con papel de hornear y repartimos encima la masa, igualando la superficie con ayuda de una espátula. La horneamos unos diez minutos a horno precalentado a 170ºC. Sacamos el bizcocho del horno y lo dejamos reposar 10 minutos sobre una rejilla, después ponemos otro papel por encima para darle la vuelta y lo desmoldamos. Quitamos con cuidado el papel con el que lo hemos horneado. Enrollamos el bizcocho, todavía caliente, y lo dejamos bien apretado con el papel de horno hasta que enfríe por completo.

Para hacer el relleno, ponemos el chocolate en un bol grande y calentamos la nata (crema de leche) al baño María. Cuando esté a punto de hervir, la vertemos encima del chocolate y dejamos que repose un minuto para que luego sea más sencillo mezclar ambos ingredientes. Cuando estén unidos, añadimos el turrón y removemos. Guardamos el relleno en la nevera un mínimo de 2 horas para que endurezca. Pasado este tiempo, batimos esta ganache a velocidad alta durante 1 minuto para volverla más manejable.

Para hacer la cobertura, ponemos el chocolate en un bol, calentamos la nata (crema de leche) al baño María, sin que hierva, la vertemos por encima del chocolate y de nuevo dejamos que repose un minuto, después removemos para que se derrita el chocolate, después agregamos la mantequilla y removemos con una cuchara para que se integre todo. Tapamos la cobertura con papel film y la dejamos reposar a temperatura ambiente.
Para montar el tronco, primero desenrollamos con cuidado el bizcocho y lo despegamos del papel de horno. Lo pintamos con leche para que quede jugoso. Con ayuda de una manga pastelera, repartimos el relleno sobre el bizcocho, dejando unos centímetros sin relleno al final para cerrarlo mejor. Después, lo enrollamos, presionando bien para que quede compacto. Cortamos un extremo del brazo de gitano para pegarlo con un poco de cobertura en un lateral, cortamos el otro extremo ligeramente en diagonal para ponerlo sobre el brazo de gitano, pegándolo también con un poco de cobertura. Por último, cubrimos todo el tronco con la cobertura, dejando libres los extremos, y con un tenedor marcamos unas líneas desiguales sobre la superficie.
Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

Dolç pastís premi ...

"I si és més complicat que tot això? ¿I si el contrari també és cert? Perquè si de vegades sobté el mal de les bones accions, on diu que de les males accions només sobté el mal? Pots equivocar-te de camí i que tot i així aquest et porti a on vols anar. O, viceversa, de vegades pots fer-ho tot malament i tot i així surt bé "(La cadernera. Donna Tartt) El futur és impredictible, crec que ...

general bescuit cacau ...

"Preocupar-se per endavant no fa canviar el resultat"(Amigues entre fogons. Kate Jacobs) No, preocupar-se abans d"hora no arregla res...però moltes vegades hi ha situacions que són exasperants. Això va ser el que em va ocórrer amb aquesta recepta de bescuit de cacau amb crema de taronja, en aparença molt fàcil de fer, però que no em va sortir a la primera per estar mal explicada en ...

Cooking Challenge lluç pastís salat ...

"Ara que he començat a pensar tornen els altres records també. Primer recordes alguna cosa inofensiu però darrere es fa lloc el difícil" (La senda fosca. Rosteix Larsson) Sóc un desastre! Encara sort que tinc ganes de publicar que si no igual no aparec per aquí fins al proper any :) En realitat tinc massa coses que fer en el meu dia a dia que mimpedeixen asseurem amb tranquil·litat, per ...

bescuit bizcocho chocolate ...

“Quants necis shauran preguntat per què no cauen els estels del cel? Però vosaltres, instruïts pels savis, sabeu que els estels no es mouen. Simplement giren dest a oest, seguint el recorregut més perfecte concebut mai: el cercle. Com el cercle regna en els cels, els estels mai han caigut i mai ho faran.” (Hipatia en la pel•lícula Àgora) “¿Cuántos necios se habrán preguntado por qué no caen las es ...

bacalao bacallà croquetas ...

"Hauria volgut tocar-la, va pensar. Va intentar recordar les vegades que ho havia fet. De veritat, una carícia real. En aquests moment només recordava una vegada "(La senda fosca. Asa Larsson) Aquesta recepta és de la meva mare, que fa les millors croquetes de bacallà del món mundial. Curiosament, no tinc cap record della fent-les de pollastre, crec que perquè aquestes són les favorites ...

chocolate coco Dolç ...

“Es casi imposible corresponder a todas las personas que nos ayudan a lo largo de la vida. Quizá sea más sencillo rendirse ante el milagroso alcance de la generosidad humana y seguir diciendo gracias, eterna y sinceramente, mientras nos alcance la voz”. (Comer, rezar, amar. Elizabeth Gilbert) De niña pensaba que mi madre no era como las demás madres, porque nunca nos dejó comer a mis hermanas y a ...

chocolate Cooking Challenge panecillos ...

- Bueno, son mis impresiones desde luego. Y también escribo de la gente que conozco. - Pues espero que no me menciones en ese cuaderno. - Te decepcionaría, dijo él tras una pausa. - A veces la gente llega a ser realmente despreciable ¿no crees? Si no estamos juntos en el futuro, por favor, no me recuerdes con odio. Piensa en mí con indulgencia, o si no olvídame. Siempre procuro pensar con indulgen ...

bocadillo entrepà fútbol ...

"...Sempre he cregut en el meu jo del passat. Fins crec que és més intel·ligent que el meu jo del futur. Així que quan de vegades prenc una decisió equivocada no menfado, penso que la vaig prendre jo mateix i que va ser meditada i pensada... No cal desanimar-se per les decisions equivocades que un pren. Has de confiar en el teu jo antic. Certament el teu jo amb 15 anys va poder equivocar-se p ...

general escòcia lorraine pascale ...

"Com més antiga és una notícia, més refrescant resulta. No es tracta solament del poc que recordem de l"assumpte sinó de com les coses mai surten com pensàvem que sortirien. Només la Història està més cega del que estàvem nosaltres, perquè coneix el desenllaç i no pot imaginar cap altre, mentre que nosaltres imaginàvem de tot menys el que realment va ocórrer."(Melisande! Què són els ...

Dolç Salat pastís ...
Ja no tornarem a passejar en la foscor de la nit, malgrat que el cor no hagi deixat d’estimar ni la lluna de brillar. Perquè lespasa fereix la seva funda, i l’ànima desgasta el pit, el cor s’ha d’aturar per tornar a respirar, i fins a l’amor li cal descansar. Tot i que la nit es va fer per als amants, i el dia sempre torna massa aviat, tu i jo ja no tornarem a passejar sota la llum de la Lluna. ( ...

Ja no tornarem a passejar en la foscor de la nit, malgrat que el cor no hagi deixat d’estimar ni la lluna de brillar. Perquè lespasa fereix la seva funda, i l’ànima desgasta el pit, el cor s’ha d’aturar per tornar a respirar, i fins a l’amor li cal descansar. Tot i que la nit es va fer per als amants, i el dia sempre torna massa aviat, tu i jo ja no tornarem a passejar sota la llum de l ...