Blog de MJ-Ditifet Idea guardada 2 veces
Sé la primera persona en valorar esta idea Valorar

ENTREPÀ DE TONYINA | BOCADILLO DE ATÚN


"...Sempre he cregut en el meu jo del passat. Fins crec que és més intel·ligent que el meu jo del futur. Així que quan de vegades prenc una decisió equivocada no menfado, penso que la vaig prendre jo mateix i que va ser meditada i pensada...
No cal desanimar-se per les decisions equivocades que un pren. Has de confiar en el teu jo antic. Certament el teu jo amb 15 anys va poder equivocar-se per no estudiar aquella assignatura o el teu jo de 23 per anar a aquell viatge o el teu jo de 27 per acceptar aquell treball. Però vas ser tu qui les va prendre i segurament vas dedicar un temps a prendre la decisió. Per què creus que ara tens dret a jutjar el que ell (el teu antic jo) va decidir? Accepta qui ets, no tinguis por de ser la persona en qui thas convertit amb les teves decisions.
Les males decisions adoben, les males decisions, dins dun temps, seran les bones decisions. Accepta això i seràs molt feliç en la vida i, sobretot, amb tu mateix...
Estic segur que si reuníssim al teu jo de 8 anys, al de 15 i al de 30 no pensarien igual en gairebé res i podrien defensar cadascun les decisions que van prendre. Mencanta fiar-me del meu jo jove, mencanta viure amb el resultat de les decisions que va prendre..."
(El món groc. Albert Espinosa)
"...Siempre he creído en mi yo del pasado. Hasta creo que es más inteligente que mi yo del futuro. Así que cuando a veces tomo una decisión equivocada no me enfado, pienso que la tomé yo mismo y que fue meditada y pensada...
No hay que desanimarse por las decisiones equivocadas que uno toma. Debes confiar en tu yo antiguo. Ciertamente tu yo con 15 años pudo equivocarse por no estudiar aquella asignatura o tu yo de 23 por ir a aquel viaje o tu yo de 27 por aceptar aquel trabajo. Pero fuiste tú quien las tomó y seguramente dedicaste un tiempo en tomar la decisión ¿Por qué crees que ahora tienes derecho a juzgar lo que él (tu antiguo yo) decidió? Acepta quien eres, no tengas miedo de ser la persona en quien te has convertido con tus decisiones.
Las malas decisiones curten, las malas decisiones, dentro de un tiempo, serán las buenas decisiones. Acepta eso y serás muy feliz en la vida y, sobre todo, contigo mismo...
Estoy seguro de que si reuniésemos a tu yo de 8 años, al de 15 y al de 30 no pensarían igual en casi nada y podrían defender cada uno las decisiones que tomaron. Me encanta fiarme de mi yo joven, me encanta vivir con el resultado de las decisiones que tomó..."
(El mundo amarillo. Albert Espinosa)
Blog Dit i Fet. Bocata de tunyina


Aquesta tarda se celebra el tradicional partit de futbol entre el Barça i el Reial Madrid. És xocant que, amb el poc que magrada aquest esport, tingui tants records lligats a ell: diumenges a la tarda escoltant en la ràdio "Carrusel deportivo" en el cotxe quan tornava amb els meus pares i les meves germanes de passar un dia en el camp, emmurriada perquè no podia veure la peli de la 2 perquè en la 1 hi havia un partit i només teníem un TV, tardes de dissabte amb les meves amigues veient els partits dels nostres companys dinstitut (parlant entre nosaltres i no mirant les jugades, però a lestadi), acompanyant al meu pare al camp del Mallorca quan anava a la universitat i ell venia a veurem, animant a lequip del meu fill quan juga cada cap de setmana...he estat filla dafeccionat, i núvia i ara mare de futbolista...i això, com ja us he dit, sense que magradi el futbol. Vaja, que em mereixo una medalla!
Esta tarde se celebra el tradicional partido de fútbol entre el Barça y el Real Madrid. Es chocante que, con lo poco que me gusta este deporte, tenga tantos recuerdos ligados a él: domingos por la tarde escuchando en la radio Carrusel deportivo en el coche cuando volvía con mis padres y mis hermanas de pasar un día en el campo; enfurruñada porque no podía ver la peli de la 2 porque en la 1 había un partido y sólo teníamos un TV; tardes de sábado con mis amigas viendo los partidos de nuestros compañeros de instituto (hablando entre nosotras y no prestando atención, pero en el estadio); acompañando a mi padre al campo del Mallorca cuando estaba en la uni y él venía a verme o animando al equipo de mi hijo cuando juega cada fin de semana...he sido hija de aficionado, novia y ahora madre de futbolista amateur...y eso, como ya os he dicho, sin que me guste el fútbol. Vamos que ¡me merezco una medalla!Entendreu que rodejada totalment de seguidors com estic, que hi hagi un partit com el davui es converteix en tota una festa i l´entrepa per acompanyar el sofriment de les jugades no pot faltar. A ca meva l´entrepà tradicional és del de tonyina, amb tomàquet, enciam, maionesa i acompanyat dolives i una cervesa (llimonada per al meu fill "of course"), que avui acompanyo amb llonguets casolans de farina integral...I que guanyi el millor!
Entenderéis que rodeada totalmente de hinchas como estoy, que haya un partido como el de hoy se convierte en toda una fiesta y el bocata para acompañar el sufrimiento de las jugadas no puede faltar. En mi casa el bocata tradicional es del de atún, con tomate, lechuga, mayonesa y acompañado de aceitunas y una cerveza (limonada para mi hijo of course), que hoy acompaño con francesillas caseras de harina integral...¡Y que gane el mejor!
Amb la següent recepta participo en el Concurs d´Entrepans que organitza Recetags en col·laboració amb El Amasadero
Con la siguiente receta participo en el Concurso de Bocatas que organiza Recetags en colaboración con El Amasadero
ENTREPÀ DE TONYINA
Ingredients per als llonguets:

-50 g daigua
-25 g de llevat premsat fresc
-50 g de farina
-230 g daigua
-10 g de mantega a temperatura ambient
-450 g de farina integral (i una mica més per a treballar la massa)
-10 g de salPreparació:

Posem en el got laigua i el llevat del ferment i programem 30 seg/40º/vel 2. Afegim els 50 g de farina i barregem 20 seg/vel 2. Deixem reposar dins del got uns 15 o 20 minuts.
Afegim al got laigua, la mantega, la sal i la farina. Barregem 15 seg/ vel 4 i pastem 5 min/vel espiga. Deixem reposar la massa dins del got, fins que doblegui el seu volum (1 hora aproximadament, en funció de la temperatura ambient).
Posem la massa sobre la superfície de treball empolvorada amb farina i formem un cilindre. Aixafem el cilindre formant un rectangle d´aproximadament 10 cm dample. Enrotllem la massa al llarg i la tornem a aixafar. Dobleguem la massa en tres parts superposant una a una altra (quedaran 3 plecs). Aixafem les vores amb el centre de la mà per tancar-los i tornem a aixafar la massa. Tornem a enrotllar la massa al llarg i lestirem cap als extrems, fins a obtenir un cilindre duns 36 cm.
Tallem el rotllo en 9 llesques de 4 cm dample i les col·loquem separades en una safata de forn folrada amb paper de forn. Introduïm la safata en el forn apagat (col·loquem un drap humit en la reixeta superior perquè no sassequin) i deixem reposar fins que dobleguin el seu volum (uns 60-90 minuts en funció de la temperatura ambient).
Calentem el forn a 225ºC. Amb un ganivet de serra, fem un tall profund al llarg dels llonguets. Els coem durant 25-30 minuts. Retirem del forn i els deixem refredar sobre una reixeta.Ingredients per als entrepans:

-llonguets
-tomàquet en rodanxes
-enciam net i trossejada
-bonito del nord
-maionesa
-olivesPreparació de lentrepà:

Obrir l´entrepà, emplenar-lo amb rodanxes de tomàquet, enciam, bonito del nord i maionesa. Acompanyar amb les olives.BOCADILLO DE ATÚN
Ingredientes para las francesillas:

-50 g de agua
-25 g de levadura prensada fresca
-50 g de harina
-230 g de agua
-10 g de mantequilla a temperatura ambiente
-450 g de harina integral (y un poco más para trabajar la masa)
-10 g de salPreparación:

Ponemos en el vaso el agua y la levadura del fermento y programamos 30 seg/40º/vel 2. Añadimos los 50 g de harina y mezclamos 20 seg/vel 2. Dejamos reposar dentro del vaso unos 15 o 20 minutos.
Añadimos al vaso el agua, la mantequilla, la sal y la harina. Mezclamos 15 seg/ vel 4 y amasamos 5 min/vel espiga. Dejamos reposar la masa dentro del vaso, hasta que doble su volumen (1 hora aproximadamente, en función de la temperatura ambiente)
Ponemos la masa sobre la superficie de trabajo espolvoreada con harina y formamos un cilindro. Aplastamos el cilindro formando un rectángulo de, aproximadamente, 10 cm de ancho. Enrollamos la masa a lo largo y la volvemos a aplastar. Doblamos la masa en tres partes superponiendo una a otra (quedarán 3 pliegues). Aplastamos los bordes con el centro de la mano para cerrarlos y volvemos a aplastar la masa. Volvemos a enrollar la masa a lo largo y la estiramos hacia los extremos, hasta obtener un cilindro de unos 36 cm.
Cortamos el rollo en 9 rebanadas de 4 cm de ancho y las colocamos separadas entre sí en una bandeja de horno forrada con papel de hornear. Introducimos la bandeja en el horno apagado (colocamos un paño húmedo en la rejilla superior para que no se sequen) y dejamos reposar hasta que doblen su volumen (unos 60-90 minutos en función de la temperatura ambiente)
Precalentamos el horno a 225ºC. Con un cuchillo de sierra, hacemos un corte profundo a lo largo de los llonguets. Los horneamos durante 25-30 minutos. Retiramos del horno y los dejamos enfriar sobre una rejilla.Ingredientes para los bocadillos:

-francesillas
-tomate en rodajas
-lechuga limpia y troceada
-bonito del norte
-mayonesa
-aceitunasPreparación del bocadillo:

Abrir la francesilla, rellenarla con lonchas de tomate, lechuga, bonito del norte y mayonesa. Acompañar con las aceitunas.

Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

Dolç Salat pastís ...

Pastel de lima y pistachos

Ja no tornarem a passejar en la foscor de la nit, malgrat que el cor no hagi deixat d’estimar ni la lluna de brillar. Perquè lespasa fereix la seva funda, i l’ànima desgasta el pit, el cor s’ha d’aturar per tornar a respirar, i fins a l’amor li cal descansar. Tot i que la nit es va fer per als amants, i el dia sempre torna massa aviat, tu i jo ja no tornarem a passejar sota la llum de la Lluna. ( ...

Ja no tornarem a passejar en la foscor de la nit, malgrat que el cor no hagi deixat d’estimar ni la lluna de brillar. Perquè lespasa fereix la seva funda, i l’ànima desgasta el pit, el cor s’ha d’aturar per tornar a respirar, i fins a l’amor li cal descansar. Tot i que la nit es va fer per als amants, i el dia sempre torna massa aviat, tu i jo ja no tornarem a passejar sota la llum de l ...

Cooking Challenge Orient Mitjà Pa ...

PLETZALEJ | PANETS AMB CEBA I LLAVORS DE ROSSELLA | PANECILLOS CON CEBOLLA Y SEMILLAS DE AMAPOLA

«Em sembla absurd que els homes ens barallem per creure que el Déu al que resem és millor que el Déu dels altres.» (Dispara, jo ja estic mort. Júlia Navarro) «Me parece absurdo que los hombres nos peleemos por creer que el Dios al que rezamos es mejor que el Dios de los otros.» (Dispara, yo ya estoy muerto. Julia Navarro) La nostra Lourdes va triar la gastronomia jueva per al repte daquest mes ...

Dolç pastís premi ...

Pastís de xocolata i crema de stracciatella

"I si és més complicat que tot això? ¿I si el contrari també és cert? Perquè si de vegades sobté el mal de les bones accions, on diu que de les males accions només sobté el mal? Pots equivocar-te de camí i que tot i així aquest et porti a on vols anar. O, viceversa, de vegades pots fer-ho tot malament i tot i així surt bé "(La cadernera. Donna Tartt) El futur és impredictible, crec que ...

braç de gitano Cooking Challenge Dolç ...

Tronc de Nadal o Bûche de Nöel

"Testimo" - va dir el petit príncep. - "Jo també testimo" - va dir la rosa. - "No és el mateix" - va respondre ell ... "Estimar és la confiança plena que passi el que passi hi seràs, no perquè em deguis res, no amb possessió egoista, sinó estar, en silenciosa companyia. Estimar és saber que no et canvia el temps, ni les tempestes, ni els hiverns. Donar amor no es ...

berenars bescuit bizcocho ...

BIZCOCHO DE JENGIBRE Y LIMÓN PARA KATE MORTON #eldesafío | BESCUIT DE GINGEBRE I LLIMONA

"El temps té la seva pròpia manera de fer que canviem els nostres punts de vista sobre moltes coses" (La casa de Riverton. Kate Morton) "El tiempo tiene su propia manera de hacer que cambiemos nuestros puntos de vista acerca de muchas cosas" (La casa de Riverton. Kate Morton) Lambient nadalenc daquestes dates és contagiós. Els carrers somplen de llums, hi ha més gent i els apar ...

Cooking Challenge lluç pastís salat ...

Pastís de lluç al vermut blanc amb salsa tàrtara

"Ara que he començat a pensar tornen els altres records també. Primer recordes alguna cosa inofensiu però darrere es fa lloc el difícil" (La senda fosca. Rosteix Larsson) Sóc un desastre! Encara sort que tinc ganes de publicar que si no igual no aparec per aquí fins al proper any :) En realitat tinc massa coses que fer en el meu dia a dia que mimpedeixen asseurem amb tranquil·litat, per ...

AVELLANES GALETES NOUS ...

BOMBONS

INGREDIENTS: xocolata negre galeta picada nous avellanes panses PREPARACIÓ: Fonem la xocolata al bany Maria o al microones, un cop desfet li afegim la galeta picada i barrejem. Posem la massa en motlles i per sobre decorem amb les nous, avellanes i panses o el que més ens agradi. Ho posem a la nevera i en 2 hores ja els podem menjar.

bescuit bizcocho chocolate ...

PASTEL DE ESTRELLAS RELLENO DE MOUSSE DE CHOCOLATE

“Quants necis shauran preguntat per què no cauen els estels del cel? Però vosaltres, instruïts pels savis, sabeu que els estels no es mouen. Simplement giren dest a oest, seguint el recorregut més perfecte concebut mai: el cercle. Com el cercle regna en els cels, els estels mai han caigut i mai ho faran.” (Hipatia en la pel•lícula Àgora) “¿Cuántos necios se habrán preguntado por qué no caen las es ...

amanida bimi calabacín ...

Amanida de bimi i carbassó amb quinoa i fomatge halloumi

"Penso en tots els moments terribles que hi ha hagut en la meva vida, però també en els moments bons, llumetes que parpellegen a larbre de Nadal" (Coses que els néts haurien de saber. Mark Oliver Everett) Com porteu els àpats nadalencs? És un no parar oi? Per això cal combinar els menús festius amb altres més lleugers, que ens permetin equilibrar una mica per no arribar rebotant a la co ...

12 recetas de segundos

Pizza Flor, sense gluten ni làtics!!!

Pizza Flor, sense gluten, ni làctics!! Ingredients: una patata bullida del tamany del puny del més gran de la casa. he,he,he,!! ho faig tot per apreciació. Farina sense gluten, i un paquet de llevat sense gluten( de venda en qualsevol super) PREPARACIÓ. Xafar la patata amb la forquilla fins a aconseguir que no tingui grumolls, afegir la sal i la farina que admeti la patata fins obtenir una massa ...