Croquetes de bacallà


"Hauria volgut tocar-la, va pensar. Va intentar recordar les vegades que ho havia fet. De veritat, una carícia real. En aquests moment només recordava una vegada "(La senda fosca. Asa Larsson)
Blog Dit i Fet

Aquesta recepta és de la meva mare, que fa les millors croquetes de bacallà del món mundial. Curiosament, no tinc cap record della fent-les de pollastre, crec que perquè aquestes són les favorites del meu pare i són les que ella sempre ens ha fet. Li dono la raó, a mi magraden tant que puc menjar-me les que vulgui, sense exagerar ... sóc un pou sense fons!

Confesso que a mi fer croquetes em fa una mandra infinita, de fet llevat de les croquetes de formatge i ara aquestes de bacallà, que són les meves preferides, no en trobareu altres al blog ... i és que els fregits no són lo meu. Per això, mamà, crec que és millor que segueixis fent-les tu, et surten infinitament millor :)))

Va ser la Ly qui ens va proposar a les Cooking Challenge preparar croquetes per al desafiament daquest mes, i de seguida vaig pensar en aquesta recepta de la meva mare. En realitat no sé com no lhavia pujat encara al bloc, serà perquè em semblava massa senzilla. Doncs no! Les receptes de tota la vida, les de les nostres mares i àvies, són en realitat les millors, no trobeu?

Croquetes de bacallà

Ingredients per a 6 persones:

-800 g de bacallà dessalat i esqueixat
-2 cabeces dalls
-1 manat gran de julivert net i picat
-oli d´oliva per fregir
- 5 o 6 cullerades de farina
-750 g de llet.Preparació:

Comencem pelant els alls i picánt-los. Posarem oli suficient a escalfar en una paella gran i hi afegirem els alls perquè es fregeixin. Hem danar amb compte que no es cremin, perquè no amarguin el resultat final.
Afegim el julivert i el deixem fer lleugerament. Afegim el bacallà i ho remenem tot mentre cou a foc mitjà. Si fa falta, millor baixar la seva intensitat perquè no senganxi el bacallà a la paella.
Quan el bacallà estigui fet, anem afegint cullerades de farina i remenant, compteu al voltant dunes 5 o 6, ha de quedar una massa compacta. Finalment, afegim la llet i remenem fins que la massa de croquetes se la begui completament.
Deixem refredar bé la massa. En aquest punt pot congelar-se, o guardar-se a la nevera dun dia per laltre. Després, anem fent les croquetes, les passem per farina, les fregim amb abundant oli calent i les col·loquem sobre paper de cuina perquè absorbeixi loli sobrant.

"Hubiera querido tocarla, pensó. Intentó recordar las veces que lo había hecho. De verdad, una caricia real. En estos momento sólo recordaba una vez" (La senda oscura. Asa Larsson)


Esta receta es de mi madre, que hace las mejores croquetas de bacalao del mundo mundial. Curiosamente, no tengo ningún recuerdo de ella haciéndolas de pollo, creo que porque estas son las favoritas de mi padre y son las que siempre nos ha hecho. Le doy la razón, a mí me gustan tanto que puedo comerme las que quiera, sin exagerar...¡soy un pozo sin fondo!

Confieso que a mí hacer croquetas me da una pereza infinita, de hecho salvo las croquetas de queso y estas de bacalao, que son mis preferidas, no encontraréis otras en el blog...y es que los fritos no son lo mío. Por eso, mamá, creo que es mejor que sigas haciéndolas tú, a tí te salen infinitamente mejor :)))

Fue Ly la que nos propuso a las Cooking Challenge preparar croquetas para el desafío de este mes, y enseguida pensé en esta receta de mi madre. En realidad no sé cómo no la había subido todavía al blog, será porque me parecía demasiado sencilla ¡Pues no! Las recetas de toda la vida, las de nuestras madres y abuelas, son en realidad las mejores ¿o no?

Croquetas de bacalao

Ingredientes para 6 personas

-800 g de bacalao desalado y desmigado
-2 cabezas de ajos
-1 manojo grande de perejil limpio y picado
-aceite
- 5 o 6 cucharadas de harina
-750 g de leche.Preparación

Empezamos pelando los ajos y picándolos. Pondremos aceite suficiente a calentar en una sartén grande y añadiremos los ajos para que se frían. Tenemos que ir con cuidado de que no se quemen, para que no amarguen el resultado final.
Añadimos el perejil y lo dejamos hacer ligeramente. Agregamos el bacalao y lo removemos todo mientras cuece a fuego medio. Si nos parece que es necesario, mejor bajar su intensidad para que no pegue el bacalao a la sartén.
Cuando el bacalao esté hecho, vamos añadiendo cucharadas de harina y removiendo, contad alrededor de unas 5 o 6, tiene que quedar una masa compacta. Por último, agregamos la leche y removemos hasta que la masa de croquetas se la beba completamente.
Dejamos enfriar bien la masa. En este punto puede congelarse, o guardarse en la nevera de un día para otro. Después, vamos haciendo las croquetas, las pasamos por harina, las freímos con abundante aceite caliente y las colocamos sobre papel de cocina para que absorba el aceite sobrante.
Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

Cooking Challenge lluç pastís salat ...

"Ara que he començat a pensar tornen els altres records també. Primer recordes alguna cosa inofensiu però darrere es fa lloc el difícil" (La senda fosca. Rosteix Larsson) Sóc un desastre! Encara sort que tinc ganes de publicar que si no igual no aparec per aquí fins al proper any :) En realitat tinc massa coses que fer en el meu dia a dia que mimpedeixen asseurem amb tranquil·litat, per ...

general berenars dolç ...

"Hi ha altres mons, però estan en aquest. Hi ha altres vides però estan en tu" Paul Éluard Ni altres mons ni altres vides, em quedo amb la meva mil vegades pogués escollir... M"ha costat una mica tornar a la rutina i encara que la sensació de l"estiu la tinc com a propera, el mal temps d"aquests últims dies m"ha ajudat a adonar-me que els dies de vacances, sol i mar ...

cocina balear Cooking Challenge cuina balear ...

- Encara hi ha ensaïmada. La hi pujo? - Entra i obre la balconada. Ja ho crec que vull ensaïmada. Qui no en vol, filla meva, si és una cosa tan bona? (Bearn o la sala de les nines. Llorenç Vilallonga) - Todavía hay ensaimada. ¿Se la subo? - Entra y abre el balcón. Ya lo creo que quiero ensaimada. ¿Quién no quiere, hija mía, si es una cosa tan rica? (Bearn o la sala de las muñecas. Llorenç Villal ...

recetas de primeros aperitius - aperitivos bàsics de cuina - básicos de cocina ...

Brandada de bacalao - Brandada de bacallà Este es un plato que cocino muchísimo en casa porque nos encanta. Cuando no es brandada sola la tomamos como relleno de pimientos del piquillo, sobre unas tostadas gratinadas o en una pizza. No hay semana que no prepare este plato, es tan rico, tan versátil y ¡tan fácil! Además para tomar pescado de esta manera nunca hay quejas, ¡gusta a todos! Así que ...

general bescuit cacau ...

"Preocupar-se per endavant no fa canviar el resultat"(Amigues entre fogons. Kate Jacobs) No, preocupar-se abans d"hora no arregla res...però moltes vegades hi ha situacions que són exasperants. Això va ser el que em va ocórrer amb aquesta recepta de bescuit de cacau amb crema de taronja, en aparença molt fàcil de fer, però que no em va sortir a la primera per estar mal explicada en ...

general cooking challenge pa ...

"Potser algun dia ens serà grat recordar aquestes coses" (La Eneida. Virgili) Més d"una vegada m"heu preguntat què era el forn pagès que encapçala el meu blog. Vaig haver de tallar la foto perquè no quedés massa gran, suposo que per això resulta una mica difícil identificar de què es tracta. Ara no s"utilitza, però de nena vaig veure moltes vegades a la majorala preparar- ...

general calamars forn ...

"Ara solament diré que, si hagués de viure mil vides, voldria viure-les totes amb tu." (Melisande! Què són els somnis? Hillel Halkin) Encara que pogués triar qualsevol lloc del món per viure, no desitjaria fer-ho en un altre que no fos el Mediterrani i, en concret, en la meva estimada Eivissa. És curiós, però què diferentes són les quatre illes que formen l"arxipèlag balear... cada ...

Dolç pastís premi ...

"I si és més complicat que tot això? ¿I si el contrari també és cert? Perquè si de vegades sobté el mal de les bones accions, on diu que de les males accions només sobté el mal? Pots equivocar-te de camí i que tot i així aquest et porti a on vols anar. O, viceversa, de vegades pots fer-ho tot malament i tot i així surt bé "(La cadernera. Donna Tartt) El futur és impredictible, crec que ...

Pa pan recepta tradicional ...

"Els efectes del temps, visibles i invisibles..." (La cadernera. Donna Tartt) "Los efectos del tiempo, visibles e invisibles..." (El jilguero. Donna Tartt) Imperdonable, ho sé, però fins ara mai havia elaborat ni provat les tradicionals llesques amb ou de llet, unes postres de Setmana Santa típiques de molts llocs de la nostra geografia...menys dEivissa. Imperdonable, lo sé, p ...

recetas de segundos peix i marisc - pescado y marisco salses - salsas ...

Bacalao confitado con muselina suave de ajo El nombre más correcto del plato sería "Bacalao confitado a la florentina con muselina suave de ajo y miel" a mi me ha parecido demasiado largo y por eso lo he acortado. Pero si tenéis invitados de esos tan "fifís" no dudéis en cocinarlo y presentarlo con su nombre completo, ¡los dejaréis de piedra! Cualquier plato "a la f ...