Blog de MJ-Ditifet Idea guardada 1 veces
Sé la primera persona en valorar esta idea Valorar

PASTEL DE ESTRELLAS RELLENO DE MOUSSE DE CHOCOLATE


“Quants necis shauran preguntat per què no cauen els estels del cel? Però vosaltres, instruïts pels savis, sabeu que els estels no es mouen. Simplement giren dest a oest, seguint el recorregut més perfecte concebut mai: el cercle. Com el cercle regna en els cels, els estels mai han caigut i mai ho faran.” (Hipatia en la pel•lícula Àgora)

“¿Cuántos necios se habrán preguntado por qué no caen las estrellas del cielo? Pero vosotros, instruidos por los sabios, sabéis que las estrellas no se mueven. Simplemente giran de este a oeste, siguiendo el recorrido más perfecto concebido jamás: el círculo. Como el círculo reina en los cielos, las estrellas nunca se han caído y nunca lo harán.” (Hipatia en la película Ágora)

Blog Dit i Fet | Pastís d´estels farcit de mousse de xocolataEm va encantar aquesta pel•lícula, vaig anar al cinema a veure-la amb la meva mare i no sé quina de les dues sho va passar millor, perquè a ambdues ens apassiona la història. Àgora es desenvolupa en lAlexandria del segle IV i la seva protagonista és Hipatia (Rachel Weisz) una dona avançada al seu temps, matemàtica, filòsofa i astrònoma, que a causa de les seves modernes teories, va ser assassinada pels seguidors del bisbe cristià-copto Ciril dAlexandria.

Me encantó esta película, fui al cine a verla con mi madre y no sé cuál de las dos se lo pasó mejor, pues a ambas nos apasiona la historia. Ágora se desarrolla en la Alejandría del siglo IV y su protagonista es Hipatia (Rachel Weisz) una mujer adelantada a su tiempo, matemática, filósofa y astrónoma, que debido a sus modernas teorías, fue asesinada por los seguidores del obispo cristiano-copto Cirilo de Alejandría.


Com la recepta davui és un pastís destels farcit de mousse de xocolata, mha semblat que aquesta frase de Hipatia (que, segons el film, va descobrir lòrbita el•líptica dels planetes) era perfecta per encapçalar la meva entrada, perquè qui no sha meravellat alguna vegada davant la bellesa dun estel al cel, amb la seguretat de que sempre que el busquem estarà allí...

Como la receta de hoy es un pastel de estrellas relleno de mousse de chocolate, me ha parecido que esta frase de Hipatia (que, según el film, descubrió la órbita elíptica de los planetas) era perfecta para encabezar mi entrada, pues quién no se ha maravillado alguna vez ante la belleza de una estrella en el cielo, con la seguridad de que siempre que la busquemos estará allí...


No vos perdeu més receptes amb xocolata a Dit i Fet.
No te pierdas más recetas con chocolate en Dit i fet.

PASTÍS DESTELS FARCIT DE MOUSSE DE XOCOLATA

Ingredients per a les dues planxes de bescuit:

-6 ous (3 per a cadascuna)
-200 g de sucre (100 g per a cadascuna)
-200 g de farina (100 g per a cadascuna)
-1/2 culleradeta dessència de vainilla per a la planxa de vainilla
-3 cullerades de cacau pur per a la planxa de xocolata Ingredients per a la mousse de xocolata:

-150 g de sucre
-4 ous
-80 g de llet
-1 culleradeta de maizena
-1 sobre de gelatina neutra (o 6 fulls de gelatina)
-500 g de nata (crema de leche) per a muntar
-250 g de xocolata negra
-mig got de llet freda per a remullar la gelatina Preparació:

Comencem fent dues planxes de bescuit, una de vainilla i una altra de xocolata. Encenem el forn a 180ºC i folrem dues safata de forn amb paper encerat. Posem la papallona en les fulles de la Thermomix i afegim 3 ous, lessència de vainilla i 100 g de sucre. Programem 6 min/37º/Vel 3 i 1/2. Quan acabi, tornem a programar 6 minuts, a la mateixa velocitat i sense temperatura. Sedassem 100 g de farina damunt i barregem únicament 5 segons en Vel. 3. Retirem la papallona i acabem de barrejar amb lajuda de l´espàtula i mitjançant moviments envolupants perquè la massa no perdi aire.

Aboquem la massa en una de les safates de forn i allisem una mica la superfície amb lespàtula, estenent-la perquè ocupi tota la safata. Coem entre 8 i 10 minuts, cuidant que no es faci massa i sense obrir el forn abans de 8 minuts perquè la massa no es baixi i endureixi. Ho traiem del forn, ho posem amb paper i tot dalt una reixeta i esperem a que es refredi abans de retirar el paper. Repetim la mateixa operació amb la resta dingredients per a realitzar la planxa de xocolata, només que juntament amb la farina afegim el cacau.

Folrem un motlle desmuntable de 20 cm amb paper film. De la planxa de vainilla tallem un cercle que tingui la mateixa mesura que la base del motlle, i de la planxa de xocolata tallem tires del mateix ample que les parets del motlle. Amb un tallant en forma destel retallem estels de vainilla i estels de xocolata. Posem la planxa blanca a la base del motlle, amb la part més bonica cap avall que és el que es va a veure i en els forats dels estels inserim els estels de xocolata, també amb la part més bonica cap avall. Posem les tires de xocolata folrant les parets i fem el mateix, inserint els estels blancs.

Després, preparem la mousse de xocolata. Muntem la nata (crema de leche) amb 50 g del sucre i reservem, no cal muntar-la molt. Muntem les clares dels 4 ous amb 50 gr de sucre a punt de neu ferma i reservem en la nevera. Per fer la merenga amb la Thermomix, posem la papallona en les fulles i muntem en vel. 3 i ½. Posem la gelatina en remull al mig got de llet.
Posem la papallona en la fulles i aboquem la llet, els rovells, 50 g de sucre, la culleradeta de maizena i programem 5 min/90º/vel 3 ½. A continuació, afegim la xocolata partida en trossos i batem a vel. 4 fins que es dissolgui bé la xocolata. Agreguem la gelatina escorreguda i batem 2 segons a vel. 2 per emulsionar-ho tot. Deixem temperar fins que gairebé refredi per complet.

Aboquem aquesta crema en un bol i anem afegint la nata (crema de leche) i les clares muntades a poc a poc, barrejant amb una forquilla o cullera metàl•lica perquè no sens baixi, però que quedi ben barrejat. Posem la mousse en el motlle, allisem bé la superfície i guardem a la nevera tota la nit perquè endureixi bé. Treim del motlle i servim.

PASTEL DE ESTRELLAS RELLENO DE MOUSSE DE CHOCOLATE

Ingredientes para las dos planchas de bizcocho:

-6 huevos (3 para cada una)
-200 g de azúcar (100 g para cada una)
-200 g de harina (100 g para cada una)
-1/2 cucharadita de esencia de vainilla para la plancha de vainilla
-3 cucharadas de cacao puro para la plancha de chocolateIngredientes para la mousse de chocolate:

-150 g de azúcar
-4 huevos
-80 g de leche
-1 cucharadita colmada de maizena
-1 sobre de gelatina neutra (o 6 hojas de gelatina)
-500 g de nata (crema de leche) para montar
-250 g de chocolate negro cortado pequeño
-medio vaso de leche fría para remojar la gelatina Preparación:

Empezamos haciendo dos planchas de bizcocho, uno de vainilla y otro de chocolate. Precalentamos el horno a 180ºC y forramos dos bandeja de horno con papel encerado.
Ponemos la mariposa en las cuchillas y añadimos 3 huevos, la esencia de vainilla y 100 g de azúcar. Programamos 6 min/37º/Vel 3 y 1/2. Cuando termine, volvemos a programar 6 minutos, a la misma velocidad y sin temperatura. Tamizamos 100 g de harina encima y mezclamos únicamente 5 segundos en Vel. 3. Retiramos la mariposa de las cuchillas y terminamos de mezclar con la ayuda de una espátula y mediante movimientos envolventes para que la masa no pierda aire.

Vertemos la masa en una de las bandejas de horno y alisamos un poco la superficie con la espátula, extendiéndola para que ocupe toda la bandeja. Horneamos entre 8 y 10 minutos, cuidando de que no se haga demasiado y sin abrir el horno antes de 8 minutos para que la masa no se baje y apelmace. Lo sacamos del horno, lo ponemos con papel y todo en una rejilla y esperamos a que se enfríe antes de retirar el papel. Repetimos la misma operación con el resto de ingredientes para realizar la plancha de chocolate, sólo que junto con la harina añadimos el cacao.

Forramos un molde desmontable de 20 cm con papel film. De la plancha de vainilla cortamos un círculo que tenga la misma medida que la base del molde, y de la plancha de chocolate cortamos tiras del mismo ancho que las paredes del molde. Con un cortapastas en forma de estrella recortamos estrellas de vainilla y estrellas de chocolate. Ponemos la plancha blanca en la base del molde, con la parte más bonita hacia abajo que es lo que se va a ver y en los agujeros de las estrellas insertamos las estrellas de chocolate, también con la parte más bonita hacia abajo. Ponemos las tiras de chocolate forrando las paredes y hacemos lo mismo, insertando las estrellas blancas.

Después, preparamos la mousse de chocolate. Montamos la nata (crema de leche) con 50 g del azúcar y reservamos, no hay que montarla mucho. Montamos las claras de los 4 huevos con 50 gr de azúcar a punto de nieve firme y reservamos en la nevera. Para hacer el merengue con la Thermomix, ponemos la mariposa en las cuchillas y montamos en vel. 3 y ½. Ponemos la gelatina en remojo en medio vaso de leche. Ponemos la mariposa en la cuchillas y vertemos la leche, las yemas, 50 g de azúcar, la cucharadita de maizena y programamos 5 min/90º/vel 3 ½. A continuación, añadimos el chocolate partido en trozos y batimos a vel. 4 hasta que se disuelva bien el chocolate. Agregamos la gelatina escurrida y batimos 2 segundos a vel. 2 para emulsionarlo todo. Dejamos templar hasta que casi enfríe por completo.

Vertemos esta crema en un bol y vamos añadiendo la nata (crema de leche) y las claras montadas poco a poco, mezclando con un tenedor o cuchara metálica para que no se nos baje, pero que quede bien mezclado. Vertemos la mousse en el molde, alisamos bien la superficie y guardamos a la nevera toda la noche para que endurezca bien. Desmoldamos y servimos.

Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

chocolate coco Dolç ...

Bounty Cake o Pastel de coco y chocolate

“Es casi imposible corresponder a todas las personas que nos ayudan a lo largo de la vida. Quizá sea más sencillo rendirse ante el milagroso alcance de la generosidad humana y seguir diciendo gracias, eterna y sinceramente, mientras nos alcance la voz”. (Comer, rezar, amar. Elizabeth Gilbert) De niña pensaba que mi madre no era como las demás madres, porque nunca nos dejó comer a mis hermanas y a ...

AVELLANES GALETES NOUS ...

BOMBONS

INGREDIENTS: xocolata negre galeta picada nous avellanes panses PREPARACIÓ: Fonem la xocolata al bany Maria o al microones, un cop desfet li afegim la galeta picada i barrejem. Posem la massa en motlles i per sobre decorem amb les nous, avellanes i panses o el que més ens agradi. Ho posem a la nevera i en 2 hores ja els podem menjar.

cacao cacau chocolate ...

PASTEL DE CACAO, CAFÉ Y CREMA DE CACAHUETES CON PRALINÉ DE PISTACHOS

“Perquè els pastissos daniversaris tenien a veure precisament amb la nostàlgia, bé ho sabia; amb buscar dins i amb utilitzar els sentits per rememorar un instant dinfància perfecta” (Amigues entre fogons. Kate Jacobs) “Porque las tartas de cumpleaños tenían que ver precisamente con la nostalgia, bien lo sabía; con buscar dentro y con utilizar los sentidos para rememorar un instante de infancia per ...

GELATINA IOGURT GREC PERA

POSTRE DE PERA I GELATINA

Ingredients: 2 iogurts tipus grec 1 llauna gran de peres en almívar 6 làmines de gelatina neutra 4 cullerades de sucre Preparació: triturem les peres amb el 75% de l’almívar amb el turmix, afegim els iogurts i el sucre i ho barregem bé. Posem les plaques de gelatina en aigua freda durant 2 minuts perquè s’hidratin. En una casserola posem la barreja al foc i afegim les làmines de gelatina escorreg ...

arroz arròs be ...

BE A LA MEL AMB ARRÒS AL SAFRÀ | CORDERO A LA MIEL CON ARROZ AL AZAFRÁN

"Però les circumstàncies mhan portat fins a on estic, i ara sóc molt més savi, i la vida està plena de sorpreses. Tot pot canviar a qualsevol moment. Amb prou feines fa falta un segon perquè la teva vida canviï per complet" (Coses que els néts haurien de saber. Mark Oliver Everett) "Pero las circunstancias me han llevado hasta donde estoy, y ahora soy mucho más sabio, y la vida está ...

Dolç pastís premi ...

Pastís de xocolata i crema de stracciatella

"I si és més complicat que tot això? ¿I si el contrari també és cert? Perquè si de vegades sobté el mal de les bones accions, on diu que de les males accions només sobté el mal? Pots equivocar-te de camí i que tot i així aquest et porti a on vols anar. O, viceversa, de vegades pots fer-ho tot malament i tot i així surt bé "(La cadernera. Donna Tartt) El futur és impredictible, crec que ...

Pa pan semana santa

Recepta fàcil de pa per a llesques amb ou | Receta fácil de pan para torrijas

I la gent daquells vells i bells carrers? La gent dels cafès? Es veuria obligada a viure amb una guerra perduda? Esperava que no, ho esperava amb tota la seva ànima. Havia vist els derrotats, els sotmesos, els perduts... Això no podia passar allí, en aquella ciutat, en aquell cafè. Va avivar el pas. Ara volia tornar a estar amb la gent a la qual li importava. (Els espies de Varsòvia. Alan Furst) ...

chocolate Cooking Challenge panecillos ...

Panecillos de leche al vapor rellenos de chocolate

- Bueno, son mis impresiones desde luego. Y también escribo de la gente que conozco. - Pues espero que no me menciones en ese cuaderno. - Te decepcionaría, dijo él tras una pausa. - A veces la gente llega a ser realmente despreciable ¿no crees? Si no estamos juntos en el futuro, por favor, no me recuerdes con odio. Piensa en mí con indulgencia, o si no olvídame. Siempre procuro pensar con indulgen ...

braç de gitano Cooking Challenge Dolç ...

Tronc de Nadal o Bûche de Nöel

"Testimo" - va dir el petit príncep. - "Jo també testimo" - va dir la rosa. - "No és el mateix" - va respondre ell ... "Estimar és la confiança plena que passi el que passi hi seràs, no perquè em deguis res, no amb possessió egoista, sinó estar, en silenciosa companyia. Estimar és saber que no et canvia el temps, ni les tempestes, ni els hiverns. Donar amor no es ...

CANYELLA MONIATOS

PUDING DE MONIATO

INGREDIENTS: 400 grms de moniatos al forn 2 ous 4 cullerades de sucre morè 4 cullerades de llet 3 cullerades de farina 50 grms de mantega tova 1 cullera de postre de canyella en pols PREPARACIÓ: pelem i xafem amb una forquilla els moniatos. Afegim el sucre, la canyella i la mantega i barregem. Per últim afegim els ous, la llet i la farina. Ho posem en un motlle i al forn uns 45 minuts a temperatur ...