PASTEL DE CACAO, CAFÉ Y CREMA DE CACAHUETES CON PRALINÉ DE PISTACHOS


“Perquè els pastissos daniversaris tenien a veure precisament amb la nostàlgia, bé ho sabia; amb buscar dins i amb utilitzar els sentits per rememorar un instant dinfància perfecta” (Amigues entre fogons. Kate Jacobs)
“Porque las tartas de cumpleaños tenían que ver precisamente con la nostalgia, bien lo sabía; con buscar dentro y con utilizar los sentidos para rememorar un instante de infancia perfecta” (Amigas entre fogones. Kate Jacobs)
Blog Dit i Fet. Pastís de cacau, cafè i crema de cacauets amb praliné de festucs


Aquest pastís de cacau, cafè i crema de cacauets amb praliné de festucs és el millor que he fet fins ara...bé, en realitat dic el mateix cada vegada que preparo unes noves postres de xocolata...però aquest el vaig presentar com a plat final dun menjar familiar i va agradar molt a tots, la qual cosa ja és significatiu, perquè que en la meva família hi hagi unanimitat sobre un tema, amb el crítics que som tots, és una autèntica victòria :)
Este pastel de cacao, café y crema de cacahuetes con praliné de pistachos es el mejor que he hecho hasta ahora...bueno, en realidad digo lo mismo cada vez que preparo un nuevo postre de chocolate...pero este lo presenté como broche final tras una comida familiar y gustó mucho a todos, lo cual ya es significativo, pues que en mi familia haya unanimidad sobre un tema, con lo críticos que somos todos, es una auténtica victoria :)
Feia un temps que tenia aquesta recepta pendent, però no trobava crema de cacauet i quan per fi la vaig localitzar en un supermercat em vaig quedar horroritzada en llegir lexagerada quantitat de sucre i greixos que portava. Crec que la idea romàntica que em vaig forjar, veient pel·lícules americanes en les quals els seus protagonistes es preparen un saborós sandwich de mantega de cacauet i melmelada es va esfumar de sobte. Per això vaig preparar mantega de cacauet casolana, tan fàcil de fer com triturar cacauets en un robot de cuina (en el meu cas Thermomix) fins a reduir-los a crema, sense necessitat dafegir cap altre ingredient...així que ja no teniu excusa per no provar aquest pastís...encara que estiguin molt a prop les festes nadalenques...
Hacía un tiempo que tenía esta receta pendiente, pero no encontraba crema de cacahuete y cuando por fin la localicé en un supermercado me quedé horrorizada al leer la exagerada cantidad de azúcar y grasas que llevaba. Creo que la idea romántica que me forjé, viendo películas americanas en las que sus protagonistas se preparaban un sandwich de mantequilla de cacahuete y mermelada se esfumó de repente. Por eso preparé mantequilla de cacahuete casera, tan fácil de hacer como triturar cacahuetes en un robot de cocina (en mi caso Thermomix) hasta reducirlos a crema, sin necesidad de añadir ningún otro ingrediente...así que ya no tenéis excusa para no probarlo...por muy cerca que estén las fiestas navideñas...
Blog Dit i Fet. Pastís de cacau, cafè i crema de cacauets amb praliné de festucs


PASTÍS DE CACAU, CAFÈ I CREMA DE CACAUET AMB PRALINÉ DE FESTUCS
Ingredients per al bescuit:

-250 g de sucre
-275 g de farina
-50 g de cacau en pols Valor
-1 ½ culleradetes de llevat
-1 ½ culleradetes de bicarbonat de sodi
-1 culleradeta de sal
-2 ous
-250 ml de sèrum de llet
-100 g de mantega a temperatura ambient
-250 ml de cafè negre fort calent
-150 g de mantega de cacauetIngredients per al setinat:

-100 g de mantega a temperatura ambient
-100 g de xocolata negra amb 70% de cacau
-50 g de cacau en pols Valor
-250 g de sucre glas
-3 o 4 cullerades de cafè fortIngredients pel praliné de festuc:

-150 g de sucre en pols
-50 ml daigua
-100 g festucs salatsPreparació:

Comencem calentant el forn a 180 °C i greixant dos motlles rodons de 20 cm de diàmetre. Sedassem junts la farina, el cacau en pols, el llevat, el bicarbonat de sodi i la sal en un bol gran.
A part, batem el sucre amb la mantega fins que la mescla blanquegi, després afegim els ous dun en un, batent bé després dincorporar cadascun i, finalment, el sèrum de llet i la mantega de cacauet dissolta en el cafè calent. Ara només ens queda unir la mescla de cafè i sèrum de llet amb els ingredients secs i barrejar bé.
Repartim la massa entre els dos motlles i coem uns 30-35 minuts o fins que inserint un escuradents aquest surti net. Retirem del forn i deixem refredar abans de treure els bescuits dels motlles.
Per fer el setinat, fonem la xocolata al bany Maria. Ho apartem del foc i afegim la mantega, deixant que es dissolgui amb la calor residual. Sedassem el sucre mòlt i el cacau, ho incorporem a la xocolata amb del cafè i batem fins que la que la mescla estigui suau i esponjosa.
Per fer el praliné, posem al foc laigua i el sucre fins que el sucre es dissolgui i obtinguem un xarop de color ambre fosc. Agregar els festucs, remoure i abocar sobre un silpat perquè la mescla refredi per complet. Quan shagi endurit, ho triturem amb un processador daliments.
Per muntar el pastís, col•loquem un dels bescuits sobre la safata on anem a servir aquest pastís, l´embevem amb una mica de llet, untem una fina capa de setinat i, sobre ella, repartim el praliné. Col•loquem damunt el segon bescuit i cobrim per damunt i pels laterals amb la resta de setinat. Guardar en la nevera. Servir amb gerds.PASTEL DE CACAO, CAFÉ Y CREMA DE CACAHUETE CON PRALINÉ DE PISTACHOS
Ingredientes para el bizcocho:

-250 g de azúcar
-275 g de harina
-50 g de cacao en polvo Valor
-1 ½ cucharaditas de levadura
-1 ½ cucharaditas de bicarbonato de sodio
-1 cucharadita de sal
-2 huevos
-250 ml de suero de leche
-100 g de mantequilla a temperatura ambiente
-250 ml de café negro fuerte caliente
-150 g de mantequilla de cacahuete Ingredientes para el glaseado:

-100 g de mantequilla a temperatura ambiente
-100 g de chocolate negro con 70% de cacao
-50 g de cacao en polvo Valor
-250 g de azúcar glas
-3 o 4 cucharadas de café fuerte Ingredientes para el praliné de pistacho:

-150 g de azúcar en polvo
-50 ml de agua
-100 g pistachos salados Preparación:

Empezamos precalentando el horno a 180 °C y engrasando dos moldes redondos de 20 cm de diámetro. Tamizamos juntos la harina, el cacao en polvo, la levadura, el bicarbonato de sodio y la sal en un bol grande.
Aparte, batimos el azúcar con la mantequilla hasta que la mezcla blanquee, después añadimos los huevos de uno en uno, batiendo bien después de incorporar cada uno y, por último, el suero de leche y la mantequilla de cacahuete disuelta en el café caliente. Ahora sólo nos queda unir la mezcla de café y suero de leche con los ingredientes secos y mezclar bien.
Repartimos la masa entre los dos moldes y horneamos unos 30-35 minutos o hasta que insertando un palillo este salga limpio. Retiramos del horno y dejamos enfriar antes de desmoldar.
Para hacer el glaseado, derretimos el chocolate al baño María. Lo apartamos del fuego y añadimos la mantequilla, dejando que se disuelva con el calor residual. Tamizamos el azúcar molido y el cacao, lo incorporamos al chocolate junto al café y batimos hasta que la que la mezcla esté suave y esponjosa.
Para hacer el praliné, ponemos al fuego el agua y el azúcar hasta que el azúcar se disuelva y obtengamos un jarabe de color ámbar oscuro. Agregar los pistachos, remover y verter sobre un silpat para que la mezcla enfríe por completo. Cuando se haya endurecido, lo trituramos con un procesador de alimentos.
Para montar el pastel, colocamos uno de los bizcochos sobre la bandeja donde vayamos a servirlo, lo embebemos con un poco de leche, untamos una fina capa de glaseado y, sobre ella, repartimos el praliné. Colocamos encima el segundo bizcocho y cubrimos por encima y por los laterales el resto de glaseado. Guardar en la nevera. Servir con frambuesas.
Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

general bescuit dolç ...

"A ell li va semblar difícil saber si estava sent sincera o si estava interpretant el seu propi personatge. La seva bellesa s"interposava, com una tela d"aranya a través de la qual era difícil veure-la amb claredat"(El cant del cucut. Robert Galbraith) El que més m"ha agradat d"aquesta recepta de plum cake amb cor de cacau de la SandeeA (sí, sí, de la SandeeA #elquea ...

general bescuit cacau ...

"Preocupar-se per endavant no fa canviar el resultat"(Amigues entre fogons. Kate Jacobs) No, preocupar-se abans d"hora no arregla res...però moltes vegades hi ha situacions que són exasperants. Això va ser el que em va ocórrer amb aquesta recepta de bescuit de cacau amb crema de taronja, en aparença molt fàcil de fer, però que no em va sortir a la primera per estar mal explicada en ...

Dolç Salat pastís ...
Ja no tornarem a passejar en la foscor de la nit, malgrat que el cor no hagi deixat d’estimar ni la lluna de brillar. Perquè lespasa fereix la seva funda, i l’ànima desgasta el pit, el cor s’ha d’aturar per tornar a respirar, i fins a l’amor li cal descansar. Tot i que la nit es va fer per als amants, i el dia sempre torna massa aviat, tu i jo ja no tornarem a passejar sota la llum de la Lluna. ( ...

Ja no tornarem a passejar en la foscor de la nit, malgrat que el cor no hagi deixat d’estimar ni la lluna de brillar. Perquè lespasa fereix la seva funda, i l’ànima desgasta el pit, el cor s’ha d’aturar per tornar a respirar, i fins a l’amor li cal descansar. Tot i que la nit es va fer per als amants, i el dia sempre torna massa aviat, tu i jo ja no tornarem a passejar sota la llum de l ...

FORMATGE DE CABRA MASSA BRICK POMA

Per 12 saquets: 24 làmines de pasta brick 12 talls de formatge de cabra o formatge de sabor intens 10 pomes Mantega fosa. Cebollí o cordill apte per forn per lligar els saquets. Preparació: Tallem la poma a daus petits i la posem a una olla amb dos cullerades de mantega i dos cullerades de sucre i la coem fins que quedi toveta. Posem dos làmines de pasta brick sobre laltra (perquè el saquet qued ...

Pa pan semana santa

I la gent daquells vells i bells carrers? La gent dels cafès? Es veuria obligada a viure amb una guerra perduda? Esperava que no, ho esperava amb tota la seva ànima. Havia vist els derrotats, els sotmesos, els perduts... Això no podia passar allí, en aquella ciutat, en aquell cafè. Va avivar el pas. Ara volia tornar a estar amb la gent a la qual li importava. (Els espies de Varsòvia. Alan Furst) ...

CANYELLA MONIATOS

INGREDIENTS: 400 grms de moniatos al forn 2 ous 4 cullerades de sucre morè 4 cullerades de llet 3 cullerades de farina 50 grms de mantega tova 1 cullera de postre de canyella en pols PREPARACIÓ: pelem i xafem amb una forquilla els moniatos. Afegim el sucre, la canyella i la mantega i barregem. Per últim afegim els ous, la llet i la farina. Ho posem en un motlle i al forn uns 45 minuts a temperatur ...

GELATINA IOGURT GREC PERA

Ingredients: 2 iogurts tipus grec 1 llauna gran de peres en almívar 6 làmines de gelatina neutra 4 cullerades de sucre Preparació: triturem les peres amb el 75% de l’almívar amb el turmix, afegim els iogurts i el sucre i ho barregem bé. Posem les plaques de gelatina en aigua freda durant 2 minuts perquè s’hidratin. En una casserola posem la barreja al foc i afegim les làmines de gelatina escorreg ...

general bescuit cacau ...

"La vida és un moment: aquest" (La reina descalça. Ildefonso Falcones) Cada vegada que preparo aquest bescuit de cacau i maionesarepto als meus comensals a que endevinin quin és el seu ingredient secret, us asseguro que fins ara ningú ho ha encertat. Encara que en realitat, si ho pensem bé, la maionesa no és més que una emulsió d"oli i ou, dos ingredients habituals en qualsevol bes ...

general albercocs ametlles ...

"-Michel: Per què la tarta de poma és una tarta i no un pastís? Ho dic de debò. Ho estava pensant en la cuina. Un milfulls és una tarta o un pastís? Venga, venga, no anem a deixar aquest bocinet. -Veronique: La tarta té una base de pasta quebrada sobre la qual poses fruita o el que sigui i el pastís és una massa que farcides i després decores. -Alain: Ets una autèntica experta. -Veronique: ...

general cacao cacau ...

"Quise cortar la flor más tierna del rosal pensando que de amor no me podría pinchar, y mientras me pinchaba me enseño una cosa: que una rosa es una rosa, es una rosa... Y cuando abrí la mano y la deje caer rompieron a sangrar las llagas en mi piel, y con sus pétalos me la curó mimosa que una rosa es una rosa, es una rosa..." Mecano M"encantava aquesta cançó de Mecano i això que el ...