Aquesta és la millor recepta de bunyols que he provat mai! Els bunyols de quaresma de l"Empordà són deliciosos i un dels dolços més populars i més típics d"aquesta època de l"any a Catalunya. Cada casa té la seva recepta així que com amb totes les receptes populars hi ha mil variants i tothom diu tenir "l"auténtica". Jo no us diré que aquesta és la més autentica però sí que és la que a casa ens agrada més, i que aquests bunyols trionfen allà a on van! Animeu-vos a fer-los perque són una delicia i no es tan complicat com us pogueu pensar. A més al preu que van val molt la pena preparar-los a casa, i el resultat us encantarà, acabats de fer son tan flonjos i bons que us enamoraràn!
¡Esta es la mejor receta de buñuelos que he probado nunca! Los buñuelos de cuaresma del Empordà son deliciosos y uno de los dulces más populares y más típicos de esta época del año en Cataluña. Cada casa tiene su receta así que como con todas las recetas populares hay mil variantes y todo el mundo dice tener "la auténtica". Yo no te voy a decir que esta es la más auténtica pero sí es la que en casa nos gusta más ¡y que estos buñuelos triunfa allí donde van! Animaos a hacerlos porque son una delicia y no es tan complicado como os podáis pensar. Además al precio que van vale la pena prepararlos en casa, y el resultado os encantará ¡recién hechos son tan suaves y buenos que os enamorarán!
INGREDIENTS (per a 1/2 quilo aproximadament)
3 ous
25g de llevat fresc de forner (es ven als súpers)
3 cullerades soperes de llet tèbia (50 ml)
3 cullerades soperes d"oli d"oliva
3 cullerades soperes de licor d"anís
Si es vol, 2 culleradetes de llavors d"anís (matafaluga)
100g de sucre
la pell ratllada de 1/2 llimona
1/2 culleradeta de canyella
una punta de sal
300g de farina
oli d"oliva suau per fregir
INGREDIENTES (para 1/2 kilo aproximadamente)
3 huevos
25g de levadura fresca de panadero (se vende en los súpers)
3 cucharadas soperas de leche tibia (50 ml)
3 cucharadas soperas de aceite de oliva
3 cucharadas soperas de licor de anís
Si se quiere, 2 cucharaditas de semillas de anís (matalauva)
100g de azúcar
la piel rallada de 1/2 limón
1/2 cucharadita de canela
una punta de sal
300g de harina
aceite de oliva suave para freír
RECEPTA
Separem les clares dels rovells d"ou, reservem.
Dissolem el llevat amb la llet tèbia i ho aboquem a un recipient prou ample com per fer tota la massa. Hi afegim l"oli, el licor d"anís i, si en volem posar, les llavors de matafaluga, el sucre, els rovells d"ou, la ratlladura de llimona, la canyella i la sal. Ho barregem tot fins que quedi ben integrat i seguidament afegim la farina tamisada i ho amassem fins que la massa sigui ben fina.
A part muntem les clares d"ou a punt de neu i les integrem a la massa anterior amb cura de que no s"abaixin, amb moviments embolvents de baix a dalt. Ens quedarà una massa bastant enganxosa, l"hem de deixar reposar a un lloc càlid i allunyat de les corrents d"aire tapada amb un drap o paper film fins que dobli el seu volum. Almenys una hora però quant més temps millor.
Quan la massa ha llevat ja podem fregir els bunyols. Escalfem bastant oli en una cassola i anem formant els bunyols i fregint-los en l"oli ben calent. Per formar-los un bon truc és agafar una mica de pasta amb una cullera untada d"oli i amb l"ajuda d"una altra cullera també untada d"oli formar boletes i deixar-les caure a l"oli ben calent, ha d"haver prou oli com per que surin i així ells sols es donaran la volta quan ja esiguin cuits d"un cantó. Si volem els bunyols amb el típic foradet el fem amb un palet untat amb oli un cop deixem la pasta a l"oli per fregir. A casa no els fem amb foradet, ens agraden més com boletes.
Un cop els tenim fregits els anem disposant a sobre d"un paper de cuina per tal que absorveixi l"excès d"oli i ja els podem posar a una safata per servir ben ensucrats, a casa ens agraden amb sucre normal pero si us ho estimeu més podeu ensucrar-los amb sucre glas.
Animeu-vos a fer aquests bunyols i ja veureu com sorprendreu a tothom!
RECETA
Separamos las claras de las yemas de huevo, reservamos.
Disolvemos la levadura con la leche tibia y lo vertemos en un recipiente lo suficientemente ancho como para hacer toda la masa. Añadimos el aceite, el licor de anís y, si queremos poner, las semillas de anís, el azúcar, las yemas de huevo, la ralladura de limón, la canela y la sal. Lo mezclamos todo hasta que quede bien integrado y seguidamente añadimos la harina tamizada y lo amasamos hasta que la masa sea muy fina.
Aparte montamos las claras de huevo a punto de nieve y las integramos en la masa anterior con cuidado de que no se bajen, con movimientos envolventes de abajo arriba. Nos quedará una masa bastante pegajosa, debemos dejarla reposar en un lugar cálido y alejado de las corrientes de aire tapada con un paño o papel film hasta que doble su volumen. Al menos una hora pero cuanto más tiempo mejor.
Cuando la masa ha levado ya podemos freír los buñuelos. Calentamos bastante aceite en una cazuela y vamos formando los buñuelos y friéndolos en el aceite bien caliente. Para formarlos un buen truco es coger un poco de pasta con una cuchara untada de aceite y con la ayuda de otra cuchara también untada de aceite formar bolitas y dejarlas caer en el aceite bien caliente, Tiene que haber suficiente aceite como para que floten y así ellos solos se darán la vuelta cuando ya estén cocidos de un lado. Si queremos los buñuelos con el típico agujerito lo hacemos con un palito untado con aceite una vez dejamos la pasta en el aceite para freír. En casa no los hacemos con agujerito, nos gustan más como bolitas.
Una vez los tenemos fritos los vamos disponiendo sobre un papel de cocina para que absorba el exceso de aceite y ya los podemos poner en una bandeja para servir bien azucarados, en casa nos gustan con azúcar normal pero si lo prefieres puedes usar azucar glasé.
Animaos a hacer estos buñuelos y ya veréis como sorprenderéis a todos!