MELINDROS. BIZCOCHOS DE SOLETILLA



"Qui no coneix res, no estima res. Qui no pot fer res, no comprèn res. Qui res comprèn, res val. Però qui comprèn també estima, observa, veu...Com més gran és el coneixement inherent a una cosa, més gran és l"amor...Qui creu que totes les fruites maduren al mateix temps que les llavors res sap sobre els raïms" (Paracelso)
"Quien no conoce nada, no ama nada. Quien no puede hacer nada, no comprende nada. Quien nada comprende, nada vale. Pero quien comprende también ama, observa, ve...Cuanto mayor es el conocimiento inherente a una cosa, más grande es el amor...Quien cree que todas las frutas maduran al mismo tiempo que las frutillas nada sabe acerca de las uvas" (Paracelso)

Pels pèls, però encara arribo al concurs #PonUnLibroEnTuCocina per celebrar els quatre anys del blog de la Carmen. Encara que són molts els concursos en els quals m"agradaria participar, no solc arribar a cap per manca de temps, però a aquest no hi podia faltar. Primer perquè em va semblar molt original que proposés recomanar un llibre de cuina, amb el que a mi m"agraden!, i també perquè fa unes setmanes vaig poder conèixer a la Carmen en persona i comprovar que el corrent de simpatia que em produeix el seu blog s"estén també a la seva persona.

Por los pelos, pero aún llego al concurso #PonUnLibroEnTuCocina para celebrar los los cuatro años del blog de Carmen. Aunque son muchos los concursos en los que me gustaría participar, no suelo llegar a ninguno por disponer de poco tiempo, pero a este no podía faltar. Primero porque me pareció muy original que propusiera recomendar un libro de cocina ¡con lo que a mí me gustan! y también porque hace unas semanas conocí a Carmenen persona y comprobé que la corriente de simpatía que me produce su blog se extiende también a su persona.




El llibre que escullo és Enciclopèdia culinaria de confiteria i rebosteria, de María Mestayer de Echagüe, marquesa de Parabere. El vaig descobrir amb tretze anys entre els llibres de cuina de la meva mare i em va captivar des del primer moment. És curiós, perquè actualment solc triar els llibres gastronòmics guiant-me per les seves fotos i en canvi aquest no té cap, només alguna il·lustració. Record com m"agradava llegir a poc a poc les receptes i anar imaginant-me la seva confecció. A més de l"admiració que em produïa, i produeix, que totes aquestes receptes estan fetes sense electrodomèstics...heu intentat alguna vegada muntar nata (crema de leche) sense usar una batedora? I, finalment, amb la visió idealista de la vida que donen els tretze anys, em semblava molt romàntic que l"autora en realitat no fos marquesa, sinó descendent de Marie-Madeleine de la Vieuville, marquesa de Parabère i amant de Felipe II d"Orleans, Regent de França durant la minoria d"edat de Luis XV.

El libro que escojo es Enciclopedia culinaria de confitería y repostería, de María Mestayer de Echagüe, marquesa de Parabere. Lo descubrí con trece años entre los libros de recetas de mi madre y me cautivó desde el primer momento. Es curioso, pues actualmente suelo elegir los libros de cocina y repostería guiándome por sus fotos y en cambio este no tiene ninguna, sólo alguna ilustración. Recuerdo cómo me gustaba leer poco a poco las recetas e ir imaginándome su confección. Además de la admiración que me producía, y produce, que todas esas recetas se realizaran sin electrodomésticos...¿habéis intentado alguna vez montar nata (crema de leche) sin usar una batidora? Y, por último, con la visión idealizada de la vida que dan los trece años, me parecía muy romántico que la autora en realidad no fuera marquesa, sino descendiente de Marie-Madeleine de la Vieuville, marquesa de Parabère y amante de Felipe II de Orleans, Regente de Francia durante la minoría de edad de Luis XV.


I de totes les receptes que m´abellien, la que he triat per al concurs ha estat la d"aquests deliciosos bescuitets que poden anomenar-se de moltes formes: melindros, bescuits de soletilla, vainilles, savoiardi, sospirs, lady fingers o llengües de gat i que, a més, són la base de moltes altres receptes com, per exemple, les charlotes o el tiramisú. Us recomano acompanyar-los d"una bona xocolata? ummmm!!! Vos costarà deixar-ne de menjar ;)

Y de entre todas las recetas que me apetecían, la que he elegido para concursar ha sido la de estos deliciosos bizcochitos que pueden denominarse de muchas formas: melindros, bizcochos de soletillas, vainillas, savoiardi, suspiros, lady fingers o lenguas de gato y que, además, son la base de muchas otras recetas como por ejemplo las charlotas o el tiramisú. Os recomiendo acompañarlos de un buen chocolate...¡ummmm! Os costará parar de comer ;)




MELINDROS

Ingredients per a 20 melindros:

-3 ous
-100 g de sucre
-75 g de farina
-sucre mòlt per empolvorar Preparació:

Separem les clares dels rovells. Batem les clares amb la meitat del sucre, fins que siguin a punt de neu. En un altre bol, batem els rovells amb la resta del sucre. Unim ambdues mescles i removem amb una espàtula amb cura, realitzant moviments envolupants. Sedassam la farina i l"afegim a poc a poc, barrejant suaument de nou amb l"espàtula després de cada addició. 
 
Posem la massa en una mànega de pastissera amb broquet llis. Folrem una safata de forn amb paper de forn i, amb cura, anem formant els melindros. Encenem el forn a 180ºC. Empolvorem els bescuits amb sucre mòlt. Els deixem reposar dos minuts i els tornem a empolvorar amb sucre mòlt. Finalment, els coem durant 10-12 minuts.

BIZCOCHOS DE SOLETILLA


Ingredientes para 20 bizcochitos:



-3 huevos



-100 g de azúcar



-75 g de harina



-azúcar molido para espolvorear


Preparación:



Separamos las claras de las yemas. Batimos las claras con la mitad del azúcar, hasta que estén a punto de nieve. En otro bol batimos las yemas con el resto del azúcar. Unimos ambas mezclas y removemos con una espátula con cuidado, realizando movimientos envolventes. Tamizamos la harina y la añadimos poco a poco, mezclando suavemente con la espátula tras cada adición. 



Ponemos la masa en una manga pastelera con boquilla lisa. Forramos una bandeja de horno con papel de hornear y con cuidado vamos formando los bizcochos de soletilla. Precalentamos el horno a 180ºC. Espolvoreamos los bizcochos con azúcar molido. Los dejamos reposar dos minutos y los espolvoreamos de nuevo con azúcar molido. Por último, los cocemos durante 10-12 minutos.

Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Modificado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

Pastas y Galletas

Investigando en Internet parece que son origen italiano, del siglo XV, más específicamente en la corte del Duque de Saboya, será por eso que también se utilizan para el postre italiano casi más famoso, el Tiramisú. Se llamaron en un origen, Savoiardi, aquí se conocen como bizcochos de soletilla o melindros, más por la zona de Cataluña. Su truco esencial es montar las claras, de ahí que sea un bi ...

general bescuit cacau ...

"Preocupar-se per endavant no fa canviar el resultat"(Amigues entre fogons. Kate Jacobs) No, preocupar-se abans d"hora no arregla res...però moltes vegades hi ha situacions que són exasperants. Això va ser el que em va ocórrer amb aquesta recepta de bescuit de cacau amb crema de taronja, en aparença molt fàcil de fer, però que no em va sortir a la primera per estar mal explicada en ...

general dolç formatge ...

"La vida és allò que et va succeint mentre t"obstines a fer altres plans" (John Lennon) Confesso que m"he viciat?la meva addició té a veure amb la felicitat i no sé si donar-li la culpa a la Maragda, la meva estimada amiga que va ser qui em va fer arribar el llibre "La recepta de la felicitat", o a la Sandra Mangas per publicar un llibre amb receptes tan temptadores? ...

general marroc salat

"Necesito del mar porque me enseña: no sé si aprendo música o conciencia: no sé si es ola sola o ser profundo o sólo ronca voz o deslumbrante suposición de peces y navíos. El hecho es que hasta cuando estoy dormido de algún modo magnético circulo en la universidad del oleaje. No son sólo las conchas trituradas como si algún planeta tembloroso participara paulatina muerte, no, del frag ...

bescuit bizcocho brownie ...

Mor lentament qui es transforma en esclau de l"hàbit, repetint tots els dies els mateixos trajectes, qui no canvia de marca, no arrisca vestir un color nou, qui fa de la televisió la seva guia. Qui evita una passió, qui no arrisca la veritat per l"incert per anar darrere d"un somni, qui no es permet almenys una vegada en la vida, fugir dels consells assenyats. Mor lentament qui no v ...

POSTRES ROLLCAKE

Ingredients massa decoració: 30 grms de mantega 30 grms de sucre glass 1 clara d’ou 40 grms de farina colorants Ingredients planxa: 4 ous 80 grms de farina 80 grms de sucre Ingredients farcit: 150 ml de nata per muntar 40 grms de sucre Preparació: Primer preparem la massa per decorar posant en un bol la mantega i el sucre. Batem amb les varetes elèctriques i afegim la clara d’ou i continuem barre ...

general #cafetito #desayunos en el corral quieren comer

Qui pot dir que no??? M"encanta berenar, és la menjada que em dóna més plaer i satisfacció de tot el dia. Aquest de la fotografia és un berenar especial... un premi ben merescut!L"aroma d"un cafè acabat de fer, suau, calent, aromàtic,... Si, ja ho sé ! M"agrada el cafè americà... Tothom té defectes... Però si no prens llet, pots allargar el moment en que la cafeïna entra al ...

general dolç gerds ...

"M"imaginava la pluja caient sense parar, com cau en els dies grisos d"estiu. Degota dels núvols, de les teulades, dels arbres. Quan per fi surt el sol, cadascuna de les gotes que penja d"una branca és un petit arcoíris condensat." (Melisande! Què són els somnis? Hillel Halkin) Pensareu que estic boja, parlant de pluja d"estiu i més vivint a Eivissa, a la qual toth ...

recetas postres bizcocho

Hola, hacia mucho tiempo que no publicaba nada y es que ando un poco liada, la verdad que me da mucha pena, sobretodo por no poder meterme en los blogs de repostería y ver las recetas que hay que me dan mil ideas y un hambre... Y ese es un de los motivos, la dichosa "operación bikini", pero ya no me podía resistir más. Por ello el último toque de azúcar glass antes de meter al horno e ...

general cooking challenge dolç ...

"Oh! Quin bella aparença té la falsedat" (William Shakespeare) No sé si tota la falsedat és bella, com afirma el poeta anglès, però estic segura que la interpretació que avui haurem fet d"ella les Cookings Challenge sí ho serà. Perquè la nostra Maragda ens va proposar, per al repte d"aquest mes, que preparéssim un trompe-l´oeil, i per això la meva recepta d"avui és una eng ...