comunidades

Patata farcida o escalivada amb patataA l"estiu ens retrobem amb tants productes de temporada, tant bons i tan versàtils que és un gust .

Els avenços de la indústria alimentària fan que tot l"any puguem disposar d"una gran varietat d"aliments. Tot i així, la utilització de productes frescos de temporada té una sèrie d"avantatges:


http://arrobasdenaranjas.com/2013/10/16/dia-mundial-de-la-alimentacion/
Millor preu dels productes.
Millor qualitat. Els aliments són més frescos i per tant, se"n pot treure un major profit de les seves propietats, obtenint tot el seu valor nutritiu, olor, sabor i textura.
Més ecològic. Evita la sobreexplotació del sòl perquè respecta els cicles naturals i les zones de producció. Necessita menys manipulació, transport i emmagatzematge, que redueix el cost energètic i per tant la contaminació.
Major proximitat, km 0 !!Bé què vos he de contar,... Ja sabeu que pens. Hem de gaudir del que la terra ens dona a cada moment.


http://vidamasverde.com/2013/8-consejos-para-una-alimentacion-sostenible/

En aquesta recepta he fet una composició amb la saborosa escalivada. Hi podem posar:

         Tres pebres vermells

         Dos albergínies

         Dos carabassons

         Dues cebes

         i com a casa ara hi ha molta tomàtiga, també n"he enfornat tres, ben              maduretes.

Amb manya ho col·locam a una safata de forn, ho untam d"oli d"oliva i ho enfornam, una hora a 180 º. 

Com els productes estan estrets, podem tallar per la meitat les albergínies, els carabassons i les cebes, per accelerar el procés de cocció.

Al mateix temps podem bullir unes patates amb la pell. 

Una per persona, de bona mesura !

Vigilar la cocció de les patates i la de la verdura del forn ! Hem de girar de tan en tant les verdures perquè és coguin per tot igual.

Quan la verdura és cuita i ja la podem manipular amb les mans, pelam els pebres, les tomàtigues, llevam llavors, i feim tiretes i posam a un bowl.Ara ens toca donar un poc de sabor ! Uns alls ben esmicolat amb aquest gadget que em va regalar la meva germana ja fa uns Nadals i he fet servir moltes vegades  ( @Manucatman, guiño-guiño ). 

Les germanes són fantàstiques i com ens coneixen... Ens regalen coses que saben que podrem fer servir !!No ens podem deixar un bon roi d"oli d"oliva verge i sal al gust.

Ara ens toca envestir a les patates. Les partim pel mig i amb una cullereta les buidam un poc per poder farcir-les de l"escalivada.

Completam el plat amb una proteïna. Jo he posat uns trossos de verat (caballa) però ens podria servir la tonyina, l"ou bullit,...Una patata completa per persona, es pot servir com entrant, co part d"un aperitiu, per sopar,...  

I bon profit,

Margalida

Vols saber un poc més ?

Fuente: este post proviene de este blog, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Crema de verduras naranja y picatoste de garbanzo

¡Ha llegado el otoño! Y conste que sólo es una exclamación, sin sentimiento de alegría ni de tristeza. Todas las estaciones tienen su encanto y siempre es un placer volver a las elaboraciones propias ...

Cebada salteada con pollo

Bono, bono, bono, ara que som aquí... Eso para los de Mallorca. Para el resto: Estamos aquí reunidos...   ¿Estamos todos? ¿Los de la cocina sana, con pocas grasas, de proximidad, slowfood y todo eso? ...

Es Tast de Na Sílvia, de Menorca al plat.

A una de les zones més turístiques de Ciutadella (Cala en Bosch) obri la seva porta cada dia, de bon matí Es tast de na Sílvia. En Toni Tarragó i ella comencen d'hora, així és el negoci de l'h ...

Recomendamos