Pilar Les receptes que m'agraden Idea guardada 4 veces
Sé la primera persona en valorar esta idea Valorar

Paella de verduras y bacalao - Paella de verdures i bacallàUna recepta que em recorda molt a una  paella que em feia la meva avia i que m"encantava, el típic arròs amb col del País Valencià,  una de tantes receptes d"arròs que es fan allà, receptes d"aprofitament i que al final  es converteixen en autèntiques meravelles.  Aquesta d"avui es una versió molt sui generis però guarda l"esperit tradicional ja que es una autentica recepta d"aprofitament, la vaig fer ben bé amb el que tenia per casa! jejeje  Resulta molt bona, gustosa però suau al mateix temps i no atipa gens ja que és una recepta bastant suau,  segur que us agradarà!

Una receta que me recuerda mucho a una paella que me hacía mi abuela y que me encantaba, el típico arroz con col del Valencia, una de tantas recetas de arroz que se hacen allí, recetas de aprovechamiento y que al final se convierten en auténticas maravillas. Esta de hoy es una versión muy sui generis pero guarda el espíritu tradicional ya que es una auténtica receta de aprovechamiento, la hice muy bien con lo que tenía por casa! jejeje Resulta muy buena, sabrosa pero suave al mismo tiempo y no harta nada ya que es una receta bastante suave, seguro que os gustará!INGREDIENTS

300 gr de bacallà esqueixat dessalat

1 pebrot vermell

1 manat de bròquil esparragat púrpura ( podeu possar bróquil o coliflor normal)

3 alls pelats i picats

oli d"oliva verge extra

sal

300g d"arròs de qualitat

INGREDIENTES

300 gr de bacalao desmigado desalado

1 pimiento rojo

1 manojo de brócoli Espárrago púrpura (puede poner brócoli o coliflor normal)

3 ajos pelados y picados

aceite de oliva virgen extra

sal

300g de arroz de calidad

el doble d"aigua que d"arròs ( en volum )

RECEPTA

Pelem i piquem els alls i els sofregim a la paella amb l"oli d"oliva. De seguida que els alls comencin a fer olor i abans que es torrin afegim el pebrot i el bròquil o coliflor nets i tallats a trossets i els sofregim. Quan ja casi estan afegim el bacallà esquixat i dessalat i li donem unes voltes.

Un cop tenim sofregides les verdures afegim l"arròs a la paella i deixem que es vagi impregnant dels gustos de l"oli perfumat.  Quan l"arròs ja estigui transparent i tots els grans ben impregnats de l"oli afegim l"aigua ben calenta. Sempre el doble d"aigua que d"arròs.

Deixem que torni a arrencar el bull i posem la paella a dintre del forn preescalfat a 250º.  Si teniu foc, barbacoa o paellero millor que al forn es clar, però l"opció del forn és ideal pels que no en disposem.

Deixem que es vagi fen durant cinc minuts i després baixem el forn a 160º durant 10 minuts més.

Traiem la paella del forn i la cobrim amb dues fulles de paper de diari i a sobre un drap humit, la deixem reposar així durant uns cinc minuts més, Aquest truc sempre s"ha fet a casa meva, us ho vaig explicar el dia de la paella de conill, ànec i cargols amb carxofa.

Un cop han passat els cinc minuts de repòs destapem la paella i ja la podem servir i menjar-nos-la, ja veureu que bona, i és ben fàcil de fer i ben econòmica!

RECETA

Pelamos y picamos los ajos y los sofreímos en la paella con el aceite de oliva. Enseguida que los ajos empiecen a oler y antes de que se tuesten añadimos el pimiento y el brócoli o coliflor limpios y cortados en trocitos y los sofreímos. Cuando ya casi están añadimos el bacalao desmigado y desaladado y le damos unas vueltas.

Una vez tenemos sofritas las verduras añadimos el arroz a la sartén y dejamos que se vaya impregnando de los gustos del aceite perfumado. Cuando el arroz ya esté transparente y todos los granos bien impregnados del aceite añadimos el agua bien caliente. Siempre el doble de agua que de arroz.

Dejemos que vuelva a hervir y ponemos la paella dentro del horno precalentado a 250º. Si tienes fuego, barbacoa o paellero mejor que el horno desde luego, pero la opción del horno es ideal para los que no disponemos de ellos.

Dejamos que se vaya haciendo durante cinco minutos y luego bajamos el horno a 160º durante 10 minutos más.

Sacamos la paella del horno y la cubrimos con dos hojas de papel de periódico y encima un paño húmedo, la dejamos reposar así durante unos cinco minutos más, este truco siempre se ha hecho en mi casa, os lo conté el día de la paella de conejo, pato y caracoles con alcachofas.

Una vez han pasado los cinco minutos de reposo destapamos la paella y ya la podemos servir y comer, ya veréis que buena, y es muy fácil de hacer y muy económica!Fuente: este post proviene de Pilar Les receptes que m'agraden, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos