APPLE PIE o PASTÍS DE POMA - COOKING CHALLENGE 53

"La vida està plena de belleses impredictibles i sorpreses estranyes. De vegades, la bellesa em supera i no sé com afrontar-la. Coneixes aquesta sensació? Quan alguna cosa és massa bella? Quan algú diu alguna cosa o escriu alguna cosa o toca alguna cosa que et commou fins a les llàgrimes, o que arriba fins i tot a canviar-te? " (Coses que els néts haurien de saber. Mark Oliver Everett)

"La vida está llena de hermosuras impredecibles y sorpresas extrañas. A veces, la belleza me supera y no sé cómo afrontarla ¿Conoces esa sensación? ¿Cuando algo es demasiado hermoso? ¿Cuando alguien dice algo o escribe algo o toca algo que te conmueve hasta las lágrimas, o que llega incluso a cambiarte?"  (Cosas que los nietos deberían saber. Mark Oliver Everett)






No sé perquè he trigat tant a preparar aquesta recepta, és el típic pastís dels contes infantils que es col·loca en la finestra perquè es refredi. Fins i tot la Blancaneus de la pel·lícula de Walt Disney en prepara una per als nanets! Quan la Lourdes ens va proposar fer una recepta de thanksgiving o acció de gràcies per al nostre repte mensual, el primer que em va venir a la ment va ser gall dindi! però em donava una mandra terrible pensar en un enorme pollastre farcit rostint-se en el forn...afortunadament el típic pastís de poma nord-americana va venir en la meva ajuda i em vaig decidir per ell immediatament, perquè a més les pomes són una de les meves fruites preferides i ara és una època boníssima per trobar-les al punt. M"encanta l"aspecte rústic d"aquestes postres i com, en partir la massa, es vessa el farcit aromàtic i melós de poma...ummm

No sé porqué he tardado tanto en preparar esta receta, es la típica tarta de los cuentos infantiles que se coloca en la ventana para que se enfríe ¡Hasta la Blancanieves de la película de Walt Disney prepara una para los enanitos! Cuando Lourdes nos propuso como tema para nuestro reto mensual thanksgiving o acción de gracias, lo primero que me vino a la mente fue ¡pavo! pero me daba una pereza terrible pensar en un enorme pollo relleno asándose en el horno...afortunadamente la típica tarta de manzana estadounidense vino en mi ayuda y me decidí por ella inmediatamente, pues además las manzanas son una de mis frutas preferidas y ahora es una época buenísima para encontrarlas en su punto. Me encanta el aspecto rústico de este postre y como, al partirlo, se derrama el relleno meloso y aromático de manzana...ummm

Encara que els nord-americans se senten orgullosos d"aquest pastís i diuen que no hi ha res més americà que un apple pie, arribant fins i tot a considerar-la com a símbol nacional, la veritat és que l"empanada de poma és molt anterior a la colonització europea d"Amèrica del Nord. De fet, els colons van haver d"esperar que creixessin les llavors de varietats europees de pomera, doncs els arbres silvestres que creixien allí donaven una fruita amb un sabor amarg.

Aunque los estadounidenses se sienten orgullosos de este pastel y dicen que no hay nada más americano que un apple pie, llegando incluso a considerarlo como símbolo nacional, lo cierto es que la empanada de manzana es muy anterior a la colonización europea de América del Norte. De hecho, los colonos tuvieron que esperar a que crecieran las semillas de variedades europeas de manzano, pues los árboles silvestres que crecían allí daban una fruta con un amargo sabor.







El dia d"acció de gràcies és el quart dijous del mes de novembre i se celebra amb un banquet que reuneix a familiars i amics. El plat principal és un gall dindi farcit amb pa de blat de moro i acompanyat amb salsa de nabius vermells, vegetals i puré de patates. De postres un pastís de carabassa, de nous pacanas o de poma. M"ha agradat descobrir que s"aprofita aquesta reunió familiar per agrair tot el que es té...una cosa important i que de vegades oblidem ;)

El día de acción de gracias es el cuarto jueves del mes de noviembre y se celebra con un banquete que reúne a familiares y amigos. El plato principal es un pavo relleno con pan de maíz y acompañado con salsa de arándanos rojos, vegetales y puré de patatas. De postre una tarta de calabaza, de nueces pacanas o de manzana. Me ha gustado descubrir que se aprovecha esta reunión familiar para agradecer todo lo que se tiene...algo importante y que a veces olvidamos ;)
No et perdis les següents receptes de poma de Dit i Fet: el MINCEMEAT TART, la COCA ALEMANYA DE POMA, el PASTÍS DE POMES DE NORMANDIA DE JÚLIA CHILD, el BESCUIT FRANCÉS DE POMES, el FALS STRÜDEL AMB GLASSA DE PORTO o el clássic APFELSTRUDEL.
No te pierdas las siguientes recetas de manzana de Dit i Fet: el MINCEMEAT TART, la COCA ALEMANA DE MANZANA, el PASTEL DE MANZANAS DE NORMANDIA DE JULIA CHILD, el BIZCOCHO FRANCÉS DE MANZANAS, el FALSO STRÜDEL CON GLASA DE OPORTO o el clásico APFELSTRUDEL.


PASTÍS DE POMA O APPLE PIE

Ingredients per a la base:

-350 grams de farina de rebosteria
-1 culleradeta de sal
-30 grams de sucre 
-225 grams de mantega sense sal, freda i trossejada
-60-120 ml d"aigua geladaIngredients per al farcit:

-6 o 7 pomes grans, pelades, sense cor i en rodanxes 
-100 grams de sucre integral
-1 cullerada de suc de llimona
-1 culleradeta de canyella mòlta
-1/4 culleradeta de nou moscada
-1/4 culleradeta de sal
-30 grams de mantega sense sal
-15 grams de farina de blat de moroPreparació:

En un robot de cuina posem la farina, la sal i el sucre i barregem. Afegim la mantega i tornem a barrejar fins a aconseguir una massa terrosa (uns 15 segons). Agreguem a poc a poc l"aigua fins a aconseguir una massa lligada, no hem de barrejar més de 30 segons. Només hem d"afegir l"aigua suficient, pot ser que no sigui necessari que l"afegim tota.
Bolquem la massa sobre la superfície de treball, la pastem lleugerament i la dividim en dos. Cobrim cadascuna amb paper film i les guardem en la nevera 1 hora. Això refredarà la mantega i relaxarà el gluten de la farina.
Transcorregut aquest temps, enfarinem bé la superfície de treball i el corró i estenem cada part de massa formant un cercle, usant sempre el corró del centre de la massa cap a fora. Les cobrim amb paper film i les col·loquem de nou en el refrigerador.
Mentre preparem el farciment de poma. En un bol gran, barregem les pomes tallades amb el sucre, el suc de llimona, la canyella mòlta, la nou moscada i la sal. Deixem reposar a temperatura ambient durant almenys 30 minuts. Després, posem les pomes i els seus sucs en un colador sobre un recipient gran per recollir els sucs, almenys per quinze minuts, fins a obtenir aproximadament uns 120 ml. Posem el suc en un cassó, afegim la mantega i ho bullim fins que es redueixi prop d"1/3 i quedi un líquid almivarat i lleugerament caramelitzat.
Traiem els discos de massa de la nevera i els deixem reposar uns minuts a temperatura ambient. Posem les pomes en un bol gran i les barregem amb la farina de blat de moro i l"almívar. Folrem el motlle amb un dels discos de massa, posem dins les pomes, humitegem les vores de la massa amb una mica d"aigua i després col·loquem damunt l"altre disc de massa. Segellem els dos discos de massa, fem un vorell i amb un ganivet fem uns talls en la superfície del pastís, per permetre que surti el vapor. Cobrim el pastís amb paper film i el guardem en la nevera mentre s"escalfa el forn. 
Escalfem el forn a 220ºC, posem el pastís i el deixem uns 20 minuts. Baixem la temperatura a 190ºC i continuem la cocció uns 40 minuts més o fins que els sucs del pastís comencin a bombollejar a través dels talls de la superfície i les pomes es notin tendres. Perquè la superfície del pastís no es cremi, sobretot les vores, és millor cobrir el pastís amb un tros de paper de forn. Deixar refredar abans de tallar i servir amb nata (crema de leche) muntada o gelat de vainilla.TARTA DE MANZANA O APPLE PIE

 Ingredientes para la base:

-350 gramos de harina de repostería

-1 cucharadita de sal

-30 gramos de azúcar

-225 gramos de mantequilla sin sal, fría y troceada

-60-120 ml de agua helada

Ingredientes para el relleno:

-6 o 7 manzanas grandes, peladas, sin corazón y en rodajas

-100 gramos de azúcar integral

-1 cucharada de zumo de limón

-1 cucharadita de canela molida

-1/4 cucharadita de nuez moscada

-1/4 cucharadita de sal

-30 gramos de mantequilla sin sal

-15 gramos de harina de maíz

Preparación:

En un robot de cocina ponemos la harina, la sal y el azúcar y mezclamos. Añadimos la mantequilla y volvemos a mezclar hasta conseguir una masa grumosa (cerca de 15 segundos). Agregamos poco a poco el agua hasta conseguir una masa ligada, no debemos mezclar más de 30 segundos. Sólo debemos añadir el agua suficiente, puede que no sea necesario que la añadamos toda.

Volcamos la masa sobre la superficie de trabajo, la amasamos ligeramente y la dividimos en dos. Cubrimos cada uno con papel film y lo guardamos en la nevera 1 hora. Esto enfriará la mantequilla y relajará el gluten en la harina.

Transcurrido este tiempo, enharinamos bien la superficie de trabajo y el rodillo y extendemos cada parte de masa formando un círculo, usando siempre el rodillo del centro de la masa hacia fuera. Las cubrimos con papel film y las colocamos de nuevo en el refrigerador.

Mientras preparamos el relleno de manzana. En un bol grande, mezclamos las manzanas cortadas con el azúcar, el jugo de limón, la canela molida, la nuez moscada y la sal. Dejamos reposar a temperatura ambiente durante al menos 30 minutos. Luego, ponemos las manzanas y sus jugos en un colador sobre un recipiente grande para recoger los zumos, al menos por quince minutos,  hasta obtener aproximadamente unos 120 ml. Ponemos el zumo en un cazo, añadimos la mantequilla y lo hervimos hasta que se reduzca cerca de 1/3 y quede un líquido almibarado y ligeramente caramelizado.

Sacamos los discos de masa de la nevera y los dejamos reposar unos minutos a temperatura ambiente. Ponemos las manzanas en un bol grande y las mezclamos con la harina de maíz y el almíbar. Forramos el molde con uno de los discos de masa, vertemos dentro las manzanas, humedecemos los bordes de la masa con un poco de agua y luego colocamos encima el otro disco de masa. Sellamos los dos discos de masa, hacemos un reborde y un cuchillo hacemos unos cortes en la superficie de la tarta, para permitir que salga el vapor.  Cubrimos el pastel con papel film y lo guardamos en la nevera mientras se calienta el horno.




Calentamos el horno a 220ºC, ponemos la tarta y la dejamos unos 20 minutos. Bajamos la temperatura a 190ºC y continuamos la cocción unos 40 minutos más o hasta que los jugos de la tarta empiecen a burbujear a través de los cortes de la superficie y las manzanas se noten tiernas. Para que la superficie de la tarta no se queme, sobre todo los bordes, es mejor cubrir la tarta con un trozo de papel de hornear.  Dejar enfriar antes de cortar y servir con nata montada (crema de leche) o helado de vainilla.




I les receptes d´acció de gràcies de la resta de les Cooking Challenge
¿Y las recetas de acción de gracias del resto de las Cooking Challenge
-Elvira 
-Lourdes 
-Ly 
-Maragda 
-Núria 
-Rosa

Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

recetas postres #cafetito #desayunos easy recipe ...

Un postre fàcil i ràpid, que ens demostra que no cal posar sempre xocolata per fer un pastís deliciós.  El pastís de poma és un d'aquestes postres que tothom ha provat, un clàssic dels postres. És una recepta no massa complicada de preparar i que no necessita molts ingredients per fer-se, a més no són cars i moltes vegades ja els tenim a casa. Així que ja sabeu, no hi ha excusa per gaudir d ...

general cooking challenge dolç ...

"I així, varem aixecar el masteler i el vam ficar en la carlinga i lligarem els caps i hissarem la vela blanca. Es va inflar al vent, i les purpúrees ones van ressonar entorn de la quilla mentre la nau avançava veloç, seguint el seu rumb." (Melisande què són els somnis? Hillel Halkin) Un paràgraf d"aquest preciós llibre, amb aroma marinera doncs per a mi el mar sempre evoca l" ...

general cacao cacau ...

"Quise cortar la flor más tierna del rosal pensando que de amor no me podría pinchar, y mientras me pinchaba me enseño una cosa: que una rosa es una rosa, es una rosa... Y cuando abrí la mano y la deje caer rompieron a sangrar las llagas en mi piel, y con sus pétalos me la curó mimosa que una rosa es una rosa, es una rosa..." Mecano M"encantava aquesta cançó de Mecano i això que el ...

general amèrica del nord dolç ...

"Una mentida no tindria sentit si la veritat no fos percebuda com alguna cosa perillosa." (El cant del cuco. Robert Galbraith) No vull mentir, així que he de dir que aquesta recepta no ha resultat com pensava. Quan la Lourdes ens va proposar preparar cronuts, el dolç de moda a Nova Yorkper al repte d"aquest mes, la idea em va encantar. Aquest dolç, mescla de croissant i donut, va se ...

general albercocs ametlles ...

"-Michel: Per què la tarta de poma és una tarta i no un pastís? Ho dic de debò. Ho estava pensant en la cuina. Un milfulls és una tarta o un pastís? Venga, venga, no anem a deixar aquest bocinet. -Veronique: La tarta té una base de pasta quebrada sobre la qual poses fruita o el que sigui i el pastís és una massa que farcides i després decores. -Alain: Ets una autèntica experta. -Veronique: ...

general amèrica del nord cooking challenge ...

"Ray deia que has de trobar en tu mateix allò que et fa únic. Aquesta era la missió a la qual m"havia llançat: seguir polint el meu treball fins que el que vulgui que fos exclusivament meu comencés a relluir" (Coses que els néts haurien de saber. Mark Oliver Everett) "Ray decía que tienes que encontrar en ti mismo aquello que te hace único. Esa era la misión a la que me había l ...

recetas postres

Bona vesprada!! Buenas tardes!!! Ja està ací el cap de setmana, per fi... i per a fer-lo més dolç vos porte una recepta d"un bescuit deliciós. Ya está aquí el fin de semana, por fín... y para hacerlo más dulce os traigo una receta de un bizcocho delicioso. INGREDIENTS / INGREDIENTES: - 125g de mantega. 125g de mantequilla. - 150g de sucre. 150g de azúcar. - 200g de farina. 200g de harina. - 1 ...

recetas postres

Estrenem el bloc amb una recepta molt dolceta, una coca de poma i a més a més cruixent, que de segur us queda per a xuplar-se els dits!!! Estrenamos el blog con una receta muy dulzona, una coca de manzana y además crujiente, que seguro que os queda para chuparse los dedos!!! INGREDIENTS/ INGREDIENTES - 6 pomes verdes menudes. 6 manzanas verdes pequeñas. - 1 tassa d&qu ...

general dolç formatge ...

"La vida és allò que et va succeint mentre t"obstines a fer altres plans" (John Lennon) Confesso que m"he viciat?la meva addició té a veure amb la felicitat i no sé si donar-li la culpa a la Maragda, la meva estimada amiga que va ser qui em va fer arribar el llibre "La recepta de la felicitat", o a la Sandra Mangas per publicar un llibre amb receptes tan temptadores? ...

general cooking challenge pa ...

"Potser algun dia ens serà grat recordar aquestes coses" (La Eneida. Virgili) Més d"una vegada m"heu preguntat què era el forn pagès que encapçala el meu blog. Vaig haver de tallar la foto perquè no quedés massa gran, suposo que per això resulta una mica difícil identificar de què es tracta. Ara no s"utilitza, però de nena vaig veure moltes vegades a la majorala preparar- ...