comunidades

BIZCOCHO DE JENGIBRE Y LIMÓN PARA KATE MORTON #eldesafío | BESCUIT DE GINGEBRE I LLIMONA


"El temps té la seva pròpia manera de fer que canviem els nostres punts de vista sobre moltes coses" (La casa de Riverton. Kate Morton)
"El tiempo tiene su propia manera de hacer que cambiemos nuestros puntos de vista acerca de muchas cosas" (La casa de Riverton. Kate Morton)
Blog Dit i Fet. Bescuit de gingebre i llimona


Lambient nadalenc daquestes dates és contagiós. Els carrers somplen de llums, hi ha més gent i els aparadors brillen tentadors. Haig danar a la llibreria per comprar una cartolina per al meu fill i no puc evitar detenir-me en les novetats editorials. Mapassiona vagar dun prestatge a un altre, on hi ha centenars de llibres esperant ser triats. Al principi no hi reparo, però està tan absorta en la seva lectura que és difícil no fixar-se en ella… Kate? Kate Morton? no pot ser...però és!
El ambiente navideño de estas fechas es contagioso. Las calles se llenan de luces, hay más gente y los escaparates brillan tentadores. Tengo que ir a la librería para comprar una cartulina para mi hijo y no puedo evitar detenerme en las novedades editoriales. Me apasiona vagar de un estante a otro, con cientos de libros esperando ser elegidos. Al principio no reparo en ella, pero está tan inmóvil y tan absorta en su lectura que es difícil no fijarse ¿Kate? ¿Kate Morton? no puede ser... ¡pero es!
Ho sé gairebé tot sobre ella, per això lhe reconeguda. Sense saber que arribaria aquest dia ja lhavia citat aquí, aquí o aquí, perquè mapassionen els seus llibres. Encara que va néixer a laltre costat del món, a Austràlia, tenim moltes coses en comú: les dues som les majors de tres germanes, les dues hem estudiat dret, i de nenes, a ambdues ens encantaven els llibres de Enid Blyton.
Lo sé casi todo sobre ella, por eso la he reconocido. Sin saber que llegaría este día ya la había citado aquí, aquí o aquí, pues me apasiona su forma de escribir. Aunque nació al otro lado del mundo, en Australia, tenemos muchas cosas en común: las dos somos las mayores de tres hermanas, las dos hemos estudiado derecho, y de niñas, a ambas nos encantaban los libros de Enid Blyton.
Blog Dit i Fet. Bescuit de gingebre i llimona

Blog Dit i Fet. Bescuit de gingebre i llimona


Definitivament avui és el meu dia de sort, perquè conec a la persona que lacompanya, una periodista eivissenca els articles de la qual segueixo des de fa temps. A Eivissa aquestes casualitats són habituals, famosos amb amics locals amb els quals es mouen per la illa amb total naturalitat. Fent cas omís del rubor que noto que va acolorint les meves galtes, la saludo i em presenta a Kate...és tan accessible, tan normal, tan encantadora que em llanço i les convido a berenar. El temps no dóna per més, a la nit agafen lavió a Barcelona, així que em tocarà improvisar. Tinc poc més de mitja hora, així que corro cap a casa pregant perquè els meus fills no hagin pres a lassalt el saló i donant gràcies per tenir pa per preparar uns sandvitxos de paté i formatge.
Definitivamente hoy es mi día de suerte, pues conozco a la persona que la acompaña, una periodista ibicenca cuyos artículos sigo desde hace tiempo. En Ibiza estas casualidades son habituales, famosos con amigos locales con los que se mueven por la isla con total naturalidad. Haciendo caso omiso del rubor que noto que va coloreando mis mejillas, la saludo y me presenta a Kate...es tan accesible, tan normal, tan encantadora que me lanzo y las invito a merendar. El tiempo no da para más, por la noche cogen el avión a Barcelona, así que me tocará improvisar. Tengo poco más de media hora, así que corro a casa rogando para que mis hijos no hayan tomado al asalto el salón en mi ausencia y dando gracias por tener pan para preparar unos sandwiches de paté y queso.
A lascensor decideixo preparar un berenar que reti homenatge a “Els cinc”, la saga de llibres de Enid Blyton que ambdues llegíem sent nenes. Llimonada, bescuit de gingebre i entrepans, com prenien els valents protagonistes daquests llibres daventures. Afortunadament tinc els ingredients i els meus fills majuden amb els preparatius… Ràpid! Ràpid!... El timbre! Ja són aquí!

En el ascensor decido preparar una merienda que rinda homenaje a “Los cinco”, la saga de libros de Enid Blyton que ambas leíamos siendo niñas. Limonada, bizcocho de jengibre y emparedados, como tomaban los valientes protagonistas de esos libros de aventuras. Afortunadamente tengo los ingredientes y mis hijos me ayudan con los preparativos...¡Rápido! ¡Rápido!... ¡El timbre! ¡Ya están aquí!
Blog Dit i Fet. Bescuit de gingebre i llimona


El joc de #eldesafío va ser ideat per Patricia del blog Dime que es viernes i consisteix a preparar un sopar per a un convidat il·lustre que ens ve donat per endavant i llançar després el desafiament a un altre innocent blocaire cuiner. Amb la meva participació comença la tercera edició daquest divertit repte, no us perdeu les anteriors. A mi em va reptar l´Elvira i com el desafiament ha de continuar, passo el testimoni a Las recetas de Manu, un dels meus blogs preferits per les seves receptes i per les seves espectaculars fotos.
I si ve a sopar?...MERYL STREEP!!
Desafiament en marxa! Manu, tens 20 dies per a participar...tic, tac, tic, tac... Ens veiem el pròxim mes!
El juego de #eldesafío fue ideado por Patricia del blog Dime que es viernes y consiste en preparar una cena para un invitado ilustre que nos viene dado de antemano y lanzar después el desafío a otro inocente bloguero cocinero. Con mi participación empieza la tercera edición de este divertido reto, no os perdáis las anteriores aquí y aquí. A mí me retó Elvira y como el desafío debe continuar, paso el testigo a Las recetas de Manu, uno de mis blogs preferidos por sus recetas y por sus expectaculares fotos.
Y si viene a cenar?...MERYL STREEP!!
¡Desafío en marcha! Manu, tienes 20 días para participar...tic, tac, tic, tac... ¡No vemos el próximo mes!


BESCUIT DE GINGEBRE I LLIMONA
Ingredients per a un motlle de 24 cm:

-4 ous a temperatura ambienti
-170 g de sucre
-120 g de nata (crema de leche) líquida
-suc d1/2 llimona
-ratlladura duna llimona
-150 g doli doliva suau
-50 g doli de gira-sol
-320 g de farina de rebosteria
-1 sobre de llevat químic
-50 g de gingebre confitat
-15 g de mantega per greixar el motllePreparació:

Barregem la farina i el llevat. Batem els ous amb el sucre fins que doblin de volum. Afegim la meitat de la farina i removem.
Incorporem la nata (crema de leche) líquida i la ratlladura i el suc de llimona. Agreguem la resta de la farina, removem i incorporem a poc a poc els olis, batent de nou. Trossegem el gingebre confitat, ho agreguem a la massa i removem amb una espàtula perquè sintegri.
Aboquem en el motlle prèviament greixat i el coem a forn encès a 180ºC durant uns 25 minuts o fins que punxant amb un escuradents aquest surti net.BIZCOCHO DE JENGIBRE Y LIMÓN
Ingredientes para un molde de 24 cm:

-4 huevos a temperatura ambiente
-170 g de azúcar
-120 g de nata (crema de leche) líquida
-zumo de 1/2 limón
-ralladura de un limón
-150 g de aceite de oliva suave
-50 g de aceite de girasol
-320 g de harina de repostería
-1 sobre de levadura química
-50 g de jengibre confitado
-15 g de mantequilla para engrasar el moldePreparación:

Mezclamos la harina y la levadura. Batimos los huevos con el azúcar hasta que doblen de volumen. Añadimos la mitad de la harina y removemos.
Incorporamos la nata (crema de leche) líquida y la ralladura y el zumo de limón. Agregamos el resto de la harina, removemos e incorporamos poco a poco los aceites, batiendo de nuevo. Troceamos el jengibre confitado, lo agregamos a la masa y removemos con una espátula para que se integre.
Vertemos en el molde previamente engrasado y horneamos a horno precalentado a 180ºC durante unos 25 minutos o hasta que pinchando con un palillo este salga limpio.
Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

amanida bimi calabacín ...

"Penso en tots els moments terribles que hi ha hagut en la meva vida, però també en els moments bons, llumetes que parpellegen a larbre de Nadal" (Coses que els néts haurien de saber. Mark Oliver Everett) Com porteu els àpats nadalencs? És un no parar oi? Per això cal combinar els menús festius amb altres més lleugers, que ens permetin equilibrar una mica per no arribar rebotant a la co ...

Dulces postres queso ...

“El tiempo tiene su propia manera de hacer que cambiemos nuestros puntos de vista acerca de muchas cosas" (La Casa de Riverton. Kate Morton) ¿Quién dijo que las mejores cosas son las más difíciles? Me he dado cuenta de que lo que realmente vale la pena es lo sencillo y, en apariencia, menos llamativo. Si aplico esta idea a las tartas de queso (si, habéis leído bien) también se cumple...la ...

cacao cacau chocolate ...

“Perquè els pastissos daniversaris tenien a veure precisament amb la nostàlgia, bé ho sabia; amb buscar dins i amb utilitzar els sentits per rememorar un instant dinfància perfecta” (Amigues entre fogons. Kate Jacobs) “Porque las tartas de cumpleaños tenían que ver precisamente con la nostalgia, bien lo sabía; con buscar dentro y con utilizar los sentidos para rememorar un instante de infancia per ...

bescuit bizcocho chocolate ...

“Quants necis shauran preguntat per què no cauen els estels del cel? Però vosaltres, instruïts pels savis, sabeu que els estels no es mouen. Simplement giren dest a oest, seguint el recorregut més perfecte concebut mai: el cercle. Com el cercle regna en els cels, els estels mai han caigut i mai ho faran.” (Hipatia en la pel•lícula Àgora) “¿Cuántos necios se habrán preguntado por qué no caen las es ...

Cooking Challenge lluç pastís salat ...

"Ara que he començat a pensar tornen els altres records també. Primer recordes alguna cosa inofensiu però darrere es fa lloc el difícil" (La senda fosca. Rosteix Larsson) Sóc un desastre! Encara sort que tinc ganes de publicar que si no igual no aparec per aquí fins al proper any :) En realitat tinc massa coses que fer en el meu dia a dia que mimpedeixen asseurem amb tranquil·litat, per ...

Bra cocina con Bra gallina ...

"Les dures circumstàncies a les quals havia hagut de sobreposar-me em feien ara més fàcil apreciar de debò les coses realment meravelloses de la vida. Vivia en una casa que mencantava, tenia molt bons amics i estava en condicions de guanyar-me la vida fent alguna cosa que adoro i que haig de fer Quanta gent cal de debò arribi a trobar-se en aquesta situació?" (Coses que els néts haurien ...

Pa pan semana santa

I la gent daquells vells i bells carrers? La gent dels cafès? Es veuria obligada a viure amb una guerra perduda? Esperava que no, ho esperava amb tota la seva ànima. Havia vist els derrotats, els sotmesos, els perduts... Això no podia passar allí, en aquella ciutat, en aquell cafè. Va avivar el pas. Ara volia tornar a estar amb la gent a la qual li importava. (Els espies de Varsòvia. Alan Furst) ...

Pa pan recepta tradicional ...

"Els efectes del temps, visibles i invisibles..." (La cadernera. Donna Tartt) "Los efectos del tiempo, visibles e invisibles..." (El jilguero. Donna Tartt) Imperdonable, ho sé, però fins ara mai havia elaborat ni provat les tradicionals llesques amb ou de llet, unes postres de Setmana Santa típiques de molts llocs de la nostra geografia...menys dEivissa. Imperdonable, lo sé, p ...

recetas postres bunyols buñuelos ...

"Els records que durant llarg temps havia arraconat en els foscos confinis de la meva ment van trobar esquerdes per on filtrar-se. Les imatges van sorgir amb una claredat que em va deixar esbalaïda, amb total nitidesa, com si el temps no hagués passat" (La casa de Riverton. Kate Morton) "Los recuerdos que durante largo tiempo había arrinconado en los oscuros confines de mi mente enc ...

arroz arròs be ...

"Però les circumstàncies mhan portat fins a on estic, i ara sóc molt més savi, i la vida està plena de sorpreses. Tot pot canviar a qualsevol moment. Amb prou feines fa falta un segon perquè la teva vida canviï per complet" (Coses que els néts haurien de saber. Mark Oliver Everett) "Pero las circunstancias me han llevado hasta donde estoy, y ahora soy mucho más sabio, y la vida está ...