Sopa de puerros y avena con pan de soda | BROTCHÁN ROY agus SODA BREAD

SOPA DE PORROS i FLOCS DE CIVADA AMB PA DE BICARBONAT | SOPA DE PUERROS y AVENA CON PAN DE SODA | BROTCHÁN ROY agus SODA BREAD

Quan va ser l"última vegada que va córrer, tan ràpid que podia sentir el vent copejant en la seva cara, i el seu cor martellejant amb força el seu pit fins a deixar-la gairebé sense alè? (La casa de Riverton. Kate Morton)

¿Cuándo fue la última vez que corrió, tan rápido que podía sentir el viento golpeando en su cara, y su corazón martilleando con fuerza su pecho hasta dejarla casi sin aliento? (La casa de Riverton. Kate Morton)

Imagen 0


Avui, a més de ser diumenge de carnestoltes és també tercer diumenge del mes, per tant toca viatjar amb el repte de Cuines del món. Les encarregades de triar país per aquest febrer han estat la Nieves i l´Elena que, seguint l´alfabet, han escollit Irlanda, un país que no he visitat però del que he après molt sobre la seva gastronomia buscant una recepta per poder preparar.

Hoy, además de ser domingo de carnaval es también tercer domingo del mes, por lo que toca viajar con el reto de Cocinas del mundo. Las encargadas de elegir país para este febrero han sido Nieves y Elena que, siguiendo el alfabeto, han escogido Irlanda, un país que no he visitado pero del que he aprendido mucho sobre su gastronomía buscando una receta para poder preparar.

El menjar irlandès és molt senzill, treu partit dels ingredients locals sense afegir salses excessivament elaborades. El tradicional és el menjar fresc, integral i saborós, la qual cosa es plasma en plats com l"estofat (irish stew), el pa de bicarbonat (soda bread), el pastís de patates fregides (boxty) o la mescla de puré de patates i col (colcannon), i en begudes com la cervesa Guinnes i el cafè irlandès, fet amb nata (crema de leche) i whisky.

La comida irlandesa es muy sencilla, saca partido de los ingredientes locales sin añadir salsas excesivamente elaboradas. Lo tradicional es la comida fresca, integral y suculenta, lo que se plasma en platos como el estofado (irish stew), el pan de bicarbonato (soda bread), el boxty (pastel de patatas fritas), el colcannon (mezcla de puré de patatas y col), y en bebidas como la cerveza Guinnes y el café irlandés, con nata (crema de leche) y whisky.

A Irlanda les pastures són abundants i molt riques, allí s"alimenten els animals que produiran una carn amb un exquisit sabor i una llet amb la qual es fa la cèlebre mantega irlandesa, molt usada en la seva cuina. A més, a Irlanda qualsevol punt està a poques milles d"un riu, un llac o el mar, tots ells molt rics en pesca (salmó, musclos, arengs o verat). Els irlandesos han tingut sempre fama d"hospitalaris i servicials, els seus menjars no només són abundants sinó ben presentats i abundants. La millor forma de posar fi a un menjar és pronunciant el brindis irlandès "Slainte ´gus Saol agat" (a la teva salut i llarga vida).

En Irlanda los pastos son abundantes y muy ricos, allí se alimentan los pastos que producirán una carne con un exquisito sabor y una leche con la que se hace la célebre mantequilla irlandesa, muy usada en su cocina. Además, en Irlanda cualquier punto está a pocas millas de un río, un lago o el mar, todos ellos muy ricos en pesca (salmón, mejillones, arenques o caballa). Los irlandeses han tenido siempre fama de hospitalarios y serviciales, sus comidas no sólo son abundantes sino bien presentadas y abundantes. La mejor forma de poner fin a una comida es pronunciando el brindis irlandés "Slainte ´gus Saol agat" (a tu salud y larga vida).

He escollit per participar dos plats irlandesos tradicionals, Brotchán Roy, una sopa de civada i porros, que a la primavera pot també fer-se amb ortigues i Soda bread o pa de bicarbonat, una de les receptes més tradicionals d"Irlanda que encara segueix fent-se diàriament en moltes llars. Les dues receptes ens van agradar molt, la sopa pel seu sabor suau i la teva textura cremosa (el porro m"encanta) i el pa pel fàcil i ràpid de preparar que resulta. Us les recomano a ambdues.

He escogido para participar dos platos irlandeses tradicionales, Brotchán Roy, una sopa de avena y puerros, que en primavera puede también hacerse con ortigas y Soda bread o pan de bicarbonato, una de las recetas más tradicionales de Irlanda que aún sigue haciéndose a diario en muchos hogares. Las dos recetas nos gustaron mucho, la sopa por su sabor suave y tu textura cremosa (a mí es que el puerro  me encanta) y el pan por lo fácil y rápido de preparar que resulta. Os las recomiendo a ambas.

Imagen 0


SOPA DE PORROS I FLOCS DE CIVADA

Ingredients per a 6 persones:

-6 porros grans
-2 cullerades soperes de mantega
-750 ml de llet
-750 ml de brou de verdures
-2 cullerades soperes de flocs de civada
-surt i pebre negre recentment mòlta
-2 cullerades soperes de julivert picat
-nata (crema de leche) líquida per servir (opcional, jo no li vaig posar)Preparació:

Retallem els porros, els rentem bé per llevar-los la terra. Els tallem en trossos de 2,5 cm de llarg, utilitzant tot el verd possible. Si és necessari els tornem a rentar.
Posem la mantega i el líquid en un cassó gran a foc mitjà. Quan bulli el líquid, agreguem la civada, la deixem coure 5 minuts, agreguem els porros trossejats i assaonem. Tapem el cassó, baixem a foc lent i deixem coure suaument 40 minuts.

Afegim la meitat del julivert i deixem que segueixi coent durant 5 minuts. Servim la sopa en plats amb la resta de julivert empolvorat per damunt i la nata (crema de leche) perquè cada comensal se serveixi la que desitgi.

SOPA DE PUERROS Y AVENA

Ingredientes para 6 personas:

-6 puerros grandes

-2 cucharadas soperas de mantequilla

-750 ml de leche

-750 ml de caldo de verduras

-2 cucharadas soperas de copos de avena

-sal y pimienta negra recién molida

-2 cucharadas soperas de perejil picado

-nata (crema de leche) líquida para servir (opcional, yo no le puse)

Preparación:

Recortamos los puerros, los lavamos bien para quitarles la arenilla. Los cortamos en trozos de 2,5 cm de largo, utilizando todo el verde posible. Si es necesario los volvemos a lavar.

Ponemos la mantequilla y el líquido en un cazo grande a fuego medio. Cuando hierva el líquido, agregamos la avena, la dejamos cocer 5 minutos, agregamos los puerros troceados y sazonamos. Tapamos el cazo, bajamos a fuego lento y dejamos cocer suavemente 40 minutos.

Añadimos la mitad del perejil y dejamos que siga cociendo durante 5 minutos. Servimos la sopa en platos con el resto de perejil espolvoreado por encima y la nata (crema de leche) para que cada comensal se sirva la que desee.

PA DE BICARBONAT

Ingredients:

-275 g de farina integral
-275 g de farina de blat
-350 ml de sèrum de llet
-1 culleradeta generosa de bicarbonat de sodi
-1 ou gran
-1 culleradeta de mel
-1 polsim de salPreparació:

Escalfem el forn a 190°C. Barregem la farina, el bicarbonat de soda i la sal en un bol gran. A part, batem l"ou amb el sèrum de llet i la mel.
Fem un buit al centre dels ingredients secs, i en ell abocam la mescla humida. Afegim una mica de farina extra si ens sembla que la massa està massa humida i enganxosa. Amb una cullera de fusta removem la mescla per formar la massa. 

Fem amb ella una bola, realitzem un tall amb un ganivet afilat i la coem en el forn durant 35 minuts. El pa estarà cuit quan copejant lleugerament la part inferior soni a buit. Deixar refredar abans de tallar-ho.

PAN DE BICARBONATO

Ingredientes:

-275 g de harina integral

-275 g de harina de trigo

-350 ml de suero de leche

-1 cucharadita generosa de bicarbonato de sodio

-1 huevo grande

-1 cucharadita de miel

-1 pizca de sal 

Preparación:

Precalentamos el horno a 190°C. Mezclamos la harina, el bicarbonato de soda y la sal en un bol grande. Aparte, batimos el huevo con el suero de leche y la miel.

Hacemos un hueco en el centro de los ingredientes secos, y en él vertemos la mezcla húmeda. Añadimos un poco de harina extra si nos parece que la masa está demasiado húmeda y pegajosa. Con una cuchara de madera removemos la mezcla para formar la masa.

Hacemos con ella una bola, realizamos un corte con un cuchillo afilado y la cocemos en el horno durante 35 minutos. El pan estará cocido cuando golpeando ligeramente la parte inferior suene a hueco. Dejar enfriar antes de cortarlo. 

Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Modificado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

recetas de primeros #sopa calabaza ...

Encara fa fred, i el cos ens demana un menjar calent, un plat de cullera... Ens ve al cap  un bon plat de sopa de bullit, unes llenties, ... És clar que els brous no sempre han de ser de carn; la possibilitat de fer brous de verdures és molt bona opció. Avui aprofitarem unes verdures "perdudes" per dins la nevera, i un restes de pollastre per fer un plat complet per sopar, per exemple. ...

cacao cacau chocolate ...

“Perquè els pastissos daniversaris tenien a veure precisament amb la nostàlgia, bé ho sabia; amb buscar dins i amb utilitzar els sentits per rememorar un instant dinfància perfecta” (Amigues entre fogons. Kate Jacobs) “Porque las tartas de cumpleaños tenían que ver precisamente con la nostalgia, bien lo sabía; con buscar dentro y con utilizar los sentidos para rememorar un instante de infancia per ...

general formatge - queso peix i marisc - pescado y marisco

Aquesta recepta me la va passar la Sandrine, de la botiga La Fromagerie del mercat del Lleó i és una recepta realment espectacular, com totes les que ella m?ha passat. Si no les coneixeu no deixeu de veure els Chabichou farcits, els bocinets de formatge Val des Ours amb peres caramel·litzades o els deliciosos gotets de Roquefort amb magret d?ànec i praliné d?avellanes, us enamorareu de totes elle ...

desayunos Dolç dulce ...

"- No hay nada peor que un baño tibio, ¿no te parece? ¿Quieres bañarte conmigo? Echa gel en el agua caliente y humeante, que empieza a espumar. Con el vapor se desprende el aroma a floresta y tierra. Juntos se deslizan por la bañera, frotándose mutuamente con cuidado de no profundizar demasiado, de mantenerlo todo en la superficie, pues su estado de ánimo es tan frágil como las pompas de jabó ...

general peix i marisc - pescado y marisco

Aquesta recepta la vaig fer al curs de cuina que vaig donar al mercat del Lleó de Girona i va ser tot un èxit. És molt senzilla de fer, amb pocs ingredients i el resultat és boníssim. Fins i tot als que eren reticents a menjar "peix cru" els va encantar! Aquest marinat porta soja i gingebre entre altres ingredients i això li dona un toc oriental que juntament amb el contrast dolç i ...

Pa pan semana santa

I la gent daquells vells i bells carrers? La gent dels cafès? Es veuria obligada a viure amb una guerra perduda? Esperava que no, ho esperava amb tota la seva ànima. Havia vist els derrotats, els sotmesos, els perduts... Això no podia passar allí, en aquella ciutat, en aquell cafè. Va avivar el pas. Ara volia tornar a estar amb la gent a la qual li importava. (Els espies de Varsòvia. Alan Furst) ...

almejas cloïsses legumbres ...
MONGETES AMB CLOÏSSES | ALUBIAS CON ALMEJAS

"La meva imatge en el mirall em va cridar l"atenció. És un sentiment estrany el que sorgeix en les rares ocasions en les quals captem la nostra pròpia imatge immòbil. Un moment imprevist, lliure d"artifici, en el qual fins i tot oblidem enganyar-nos a nosaltres mateixos" (La casa de Riverton. Kate Morton) "Mi imagen en el espejo me llamó la atención. Es un sentimiento extr ...

recetas de segundos peix i marisc - pescado y marisco salses - salsas ...

Bacalao confitado con muselina suave de ajo El nombre más correcto del plato sería "Bacalao confitado a la florentina con muselina suave de ajo y miel" a mi me ha parecido demasiado largo y por eso lo he acortado. Pero si tenéis invitados de esos tan "fifís" no dudéis en cocinarlo y presentarlo con su nombre completo, ¡los dejaréis de piedra! Cualquier plato "a la f ...

Cooking the Chef Francia França ...

"Un gran pesar que només ara començo a comprendre: no triem els nostres sentiments. No podem obligar-nos a voler el que és bo per a nosaltres o el que és bo pels altres. No escollim ser les persones que som" (La cadernera. Donna Tartt) "Un gran pesar que sólo ahora empiezo a comprender: no elegimos nuestros sentimientos. No podemos obligarnos a querer lo que es bueno para nosotros o ...

featured Muy dulce pan y masas

IRISH SODA BREAD "ALLA CAPRESE" (Scroll down for the English recipe) In Dublins fair city, Where the girls are so pretty, I first set my eyes on sweet Molly Malone. As she wheeled her wheelbarrow, Through the streets broad and narrow, Crying "cockles and mussels, alive, alive, oh." ... leer más "Molly Malone" canción popular irlandesa, compuesta por James York ...