CHILES o PEBROTS VERDS FARCITS. CHILES o PIMIENTOS VERDES RELLENOS.



"Succeeix amb molta freqüència ?entenia ella ara amb un sentiment de frustració- que no saps què pretén fer algú fins que ho fa" (Amigues entre fogons. Kate Jacobs) 
"Sucede con mucha frecuencia ?entendía ella ahora con un sentimiento de frustración- que no sabes qué pretende hacer alguien hasta que lo hace" (Amigas entre fogones. Kate Jacobs) 
Un altre mes més participo en el repte de Cocinas del Mundo, aquesta vegada l"amfitriona és Casa Tere i per a la lletra "g" va triar el país de Guatemala. M"ha costat una mica trobar una recepta, no coneixia la cuina d"aquest país i tampoc tenia cap referència. Encara sort que la biblioteca de la meva mare està molt bé assortida i vaig trobar en ella un llibre de cuina internacional amb un apartat dedicat a Amèrica Central :) 
Otro mes más participo en el repte de Cocinas del Mundo, esta vez la anfitriona es Casa Tere y para la letra "g" eligió el país de Guatemala. Me ha costado un poco encontrar una receta, no tenía ni idea de la cocina de este país y tampoco tenía ninguna referencia. Menos mal que la biblioteca de mi madre está muy bien surtida y encontré en ella un libro de cocina internacional con un apartado dedicado a América Central :) 


La gastronomia de Guatemala és fidel reflex de la història i la geografia de la regió i s"evidencia en els plats exòtics i alhora senzills que allí se preparen. L"antiga ciutat de Tikal, amb les seves impressionants ruïnes de construccions de pedra és, probablement, la ciutat mare de l"Imperi Maya. Encara que aquest ja estava en declivi quan van arribar els espanyols al segle XVI, encara poden observar-se petjades del seu passat precolombí en la seva gastronomia. 
La gastronomía de Guatemala es fiel reflejo de la historia y la geografía de la región y se evidencia en los platos exóticos y a la vez sencillos que allí se preparan. La antigua ciudad de Tikal, con sus impresionantes ruinas de construcciones de piedra es, probablemente, la ciudad madre del Imperio Maya. Aunque este ya estaba en declive cuando llegaron los españoles en el siglo XVI, aún pueden observarse huellas de su pasado precolombino en su gastronomía. 
La cuina maya era delicada i atractiva, usava el colorant groc anomenat "anato", els tomàquets verds, el blat de moro, els "frijoles" o mongetes negres, el cérvol, el senglar i el guaco, espècie de faisà de la zona, entre altres ingredients. S"aconseguien sabors molt fins i subtils coent les carns i aus, condimentades amb llima i anato, embolicades en fulles de plàtan i bullides en forns de fang. Les salses de guindilla verda fresca se servien, i serveixen, d"acompanyament de moltíssims plats. 
La cocina maya era delicada y atractiva, usaba el colorante amarillo llamado "anato", los tomates verdes o tomatillos, el maíz, los frijoles o alubias negras, el venado, el jabalí y el guaco, especie de faisán de la zona, entre otros ingredientes. Se lograban sabores muy finos y sutiles cociendo las carnes y aves, condimentadas con lima y anato, envueltos en hojas de plátano y cocidos en hornos de barro. Las salsas de guindilla verde fresca se servían, y sirven, de acompañamiento de muchísimos platos. 


Entre les receptes que vaig trobar, em vaig decidir per aquests chiles o pebrots verds farcits perquè em va semblar una recepta original i que havia d"estar deliciosa. No em vaig equivocar, encara que em va costar més del que pensava, perquè la pell del pebrot és molt fina i tenia por de que es trenqués. Aneu amb compte si noteu que es formen esquerdes en pelar els pebrots, i per farcir-los el millor és que useu una mànega de pastissera i moooooolta paciència ;) 
Entre las recetas que encontré, me decidí por estos chiles o pimientos verdes rellenos porque me pareció una receta original y que tenía que estar deliciosa. No me equivoqué, aunque me costó más de lo que pensaba, pues la piel del pimiento es muy fina y tenía miedo de que se rompiera. Id con cuidado si notáis que se forman grietas al pelar los pimientos, lo mejor para rellenarlos es que uséis una manga pastelera y muuuuucha paciencia ;)

RECEPTA GUATEMALTENCA DE CHILES o PEBROTS VERDS FARCITS

Ingredients:

-50 ml d"oli d"oliva
-500 g de porc picat
-450 g de tomàquets escaldats, pelats i picats
-1 ceba mitjana picada
-1 dent d"all picat
-2 cullerades soperes de tàperes
-surt i pebre negre
-6 pebrots verds grans
-2 ous mitjans
-1 cullerada sopera de farina
-arròs bullit per acompanyar Preparació: 

Escalfem l"oli en una paella a foc mitjà i ofeguem la carn picada fins que prengui color. Agreguem els tomàquets, la ceba i l"all i ofeguem la mescla removent fins que estigui ben travada. Tapem parcialment la paella i coem a foc lent 30 minuts. Afegim les tàperes, salpebrem i passem la mescla a un bol.
Rentem els pebrots, els llevem el rabito i les llavors, els untem lleugerament amb oli i els rostim. Els emboliquem en un drap humit i els deixem 15 minuts. Després els pelem amb cura que no es trenquin i els emplenem amb la mescla de carn picada, subjectant amb escuradents l"obertura.
En un bol, batem els ous amb sal lleugerament. Agreguem la farina. Arrebossem els pebrots. Escalfem oli en una paella i fregim els pebrots daurant-los per tots dos costats. A mesura que estiguin fets els col·loquem sobre paper de cuina, perquè absorbeixi el sobrant d"oli. Els servim amb arròs bullit.RECETA GUATEMALTECA DE CHILES o PIMIENTOS VERDES RELLENOS 

Ingredientes:

 -50 ml de aceite de oliva

-500 g de cerdo picado
-450 g de tomates escaldados, pelados y picados
-1 cebolla mediana picada
-1 diente de ajo picado
-2 cucharadas soperas de alcaparras
-sal y pimienta negra
-6 pimientos verdes grandes
-2 huevos medianos
-1 cucharada sopera de harina
-arroz hervido para acompañarPreparación: 

Calentamos el aceite en una sartén a fuego medio y rehogamos la carne picada hasta que tome color. Agregamos los tomates, la cebolla y el ajo y rehogamos la mezcla removiendo hasta que esté bien trabada. Tapamos parcialmente la sartén y cocemos a fuego lento 30 minutos. Añadimos las alcaparras, salpimentamos y pasamos la mezcla a un cuenco.
Lavamos los pimientos, les quitamos el rabito y las semillas, los untamos ligeramente con aceite y los asamos. Los envolvemos en un paño húmedo y los dejamos 15 minutos.
Después los pelamos con cuidado de que no se rompan y los rellenamos con la mezcla de carne picada, sujetando con palillos la abertura.
En un cuenco, batimos los huevos con sal ligeramente. Agregamos la harina. Rebozamos los pimientos. Calentamos aceite en una sartén y freímos los pimientos dorándolos por ambos lados. A medida que estén hechos los colocamos sobre papel de cocina, para que absorba el sobrante de aceite. Los servimos con arroz hervido.
Fuente: este post proviene de Blog de MJ-Ditifet, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Modificado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Recomendamos

Relacionado

general bàsics de cuina - básicos de cocina llegums - legumbres ...

Estos calamares resultan muy originales, además al ir sin salsas y rellenos de verduras quedan mucho más ligeros que los tradicionales. Seguro que no se os había ocurrido combinar sobrasada y espinacas con calamares ¿verdad? Pues queda de lo más rico, Un plato que se hace en un plis plas y que puede perfectamente servirse en una ocasión de compromiso, animaos a hacerlo, ¡sorprenderéis a to ...

general calamars forn ...

"Ara solament diré que, si hagués de viure mil vides, voldria viure-les totes amb tu." (Melisande! Què són els somnis? Hillel Halkin) Encara que pogués triar qualsevol lloc del món per viure, no desitjaria fer-ho en un altre que no fos el Mediterrani i, en concret, en la meva estimada Eivissa. És curiós, però què diferentes són les quatre illes que formen l"arxipèlag balear... cada ...

ARRÒS CARN PEBROT ...

Ingredients : 1 pebrot gran i vermell per persona 1 tassa arròs 100 g carn picada 1 got de tomàquet fregit 1 ceba mitjana 1 pastanaga mitjana 50 grms de xampinyons Preparació : En una paella sofregim la ceba que haurem tallat a trossets juntament amb el tomàquet, la carn , els xampinyons i la pastanaga . Passats 10 minuts afegim larròs remenem 5 minuts i tirem 1 tassa daigua tornem a remoure uns ...

general ametlles espàrregs ...

"Hi ha les coses importants de les quals un es penedeix, i hi ha les coses petites. Les petites poden semblar menys perdonables, perquè hauria estat més fàcil actuar d"una altra manera." (Melisande! Què són els somnis? Hillel Halkin) No trobau que, de vegades, les coses més senzilles i petites són les millors? Com aquesta recepta d´espàrrecs a la planxa amb ametlles torrades de la ...

Sense categoria

2 persones | Temps: 30 minuts | Dificultat: Aquest pollastre al curri és perfecte per a qualsevol dia de la setmana; simple i deliciós. Està compost principalment per ingredients que probablement ja tens a casa així que no tens excusa per a menjar aquest espectacular plat de la gastronomia Índia. El pollastre al curri és un plat originari del subcontinent indi i és comú en el subcontinent ...

general #veranito alimentación sostenible ...

A l"estiu ens retrobem amb tants productes de temporada, tant bons i tan versàtils que és un gust . Els avenços de la indústria alimentària fan que tot l"any puguem disposar d"una gran varietat d"aliments. Tot i així, la utilització de productes frescos de temporada té una sèrie d"avantatges: http://arrobasdenaranjas.com/2013/10/16/dia-mundial-de-la-alimentacion/ Millor p ...

general escòcia lorraine pascale ...

"Com més antiga és una notícia, més refrescant resulta. No es tracta solament del poc que recordem de l"assumpte sinó de com les coses mai surten com pensàvem que sortirien. Només la Història està més cega del que estàvem nosaltres, perquè coneix el desenllaç i no pot imaginar cap altre, mentre que nosaltres imaginàvem de tot menys el que realment va ocórrer."(Melisande! Què són els ...

recetas de primeros albergínia berenjena ...

"No puc deixar de pensar en la història que em va explicar el meu amic Sean recentment a propòsit d"un assassí en sèrie de la zona de San Francisco conegut com "el segrestador d"ànimes". El que el distingeix és que no només matava físicament a les seves víctimes sinó que a més afirmava haver robat les seves ànimes. Pensant en això, de sobte m"adono que ningú pot arrab ...

general cooking challenge pa ...

"Potser algun dia ens serà grat recordar aquestes coses" (La Eneida. Virgili) Més d"una vegada m"heu preguntat què era el forn pagès que encapçala el meu blog. Vaig haver de tallar la foto perquè no quedés massa gran, suposo que per això resulta una mica difícil identificar de què es tracta. Ara no s"utilitza, però de nena vaig veure moltes vegades a la majorala preparar- ...

general mallorca pollastre ...

"Ni tan sols les receptes sortien sempre exactament igual, per la qual cosa tampoc eren una prova perfecta dels teus dots culinaris. D"haver estat així, qualsevol podria llegir un llibre de cuina i preparar un menjar digne de diversos estels Michelin. No, fer bon menjar requeria creativitat, tècnica, talent. I amor"( Amigues entre fogons. Kate Jacobs) D"aquesta recepta típica ...